OPINIONS

"Τρελός" είναι, ό,τι θέλει κάνει

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ζορίστηκε, ίδρωσε, υπέφερε, αλλά άντεξε, έμεινε όρθιος και τώρα θα παίξει την πρόκριση στην Τούμπα. Είχε πίστη και πάθος ο ΠΑΟΚ, Και έναν ωραίο "τρελό" που γύρισε το ματς. Γράφει ο Πάνος Βόγλης.

Ο ΠΑΟΚ θα τρελάνει κόσμο αυτό το καλοκαίρι. Ότι έχει ανέβει επίπεδο, το ξέρουμε, το βλέπουμε, το πιστοποιεί σε κάθε του εμφάνιση στην Ευρώπη. Ότι μπορεί όμως να μη χάνει μέσα στη Λισαβώνα, κόντρα στην Μπενφίκα των πολλών συμμετοχών στο Champions League, που για 60 λεπτά τον είχε στα σχοινιά, αυτό το λες πολύ μεγάλο κατόρθωμα . Πολύ μεγάλο.

Όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο, μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλο είναι το αποτέλεσμα που πήρε ο Δικέφαλος στο (κατηφορικό για πολλές ομάδες) Ντα Λουζ.

Πέρασε; Όχι. Έβαλε όμως τις βάσεις για να κουνήσει σεντόνι και στην Τούμπα θα δούμε διαφορετικό παιχνίδι. Για να φτάσει όμως στο 1-1 και στο θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε κάτι απρόσμενο στο παιχνίδι του. Κάτι τρελό. Αν προτιμάτε έναν "τρελό", όπως αρέσκονται να αποκαλούν τον Ουάρντα οι φίλοι της ομάδας . Η ποδοσφαιρική τρέλα του Αιγύπτιου και φυσικά το γκολ, άλλαξαν τα δεδομένα, σε ένα ματς που φαινόταν χαμένο ως το 68'.

ΥΠΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Να τα δούμε με τη σειρά. Ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο 10λεπτο γύρισε πολύ πίσω, διότι η Μπενφίκα πρέσαρε σωστά, δεν τον άφησε να κυκλοφορήσει μπάλα, έκλεβε γρήγορα και έβγαζε παίκτες στο τρανζίσιον, την ώρα που η άμυνα του ΠΑΟΚ ανέβαινε να πάρει μέτρα. Έτσι ο Δικέφαλος βρισκόταν συνέχεια εκτεθειμένος, κυρίως από τις πτέρυγες, άφηνε κενούς χώρους και δεν έβρισκε απαντήσεις στις συνεργασίες των αντιπάλων του στα μεσοδιαστήματα.

Η κίνηση του Πίζι ήταν για σεμινάριο, αλλά και η αστοχία του για Όσκαρ ατυχίας. Οι Πορτογάλοι δικαιούνταν το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όπου πίεσαν αφόρητα την ελληνική ομάδα, έβγαλαν φάσεις και ήταν ανώτεροι.

Μόνο που δεν το δικαιούνταν απαραίτητα με αυτό το πέναλτι που έδωσε ο Μάζιτς. Ιδιαίτερα αυστηρό για τέτοιας κρισιμότητας παιχνίδια. Προφανώς στο live ο διαιτητής απόρησε πως δεν σούταρε ο παίκτης της Μπενφίκα και αποφάσισε γρήγορα ότι "κάτι μεμπτό έγινε εδώ" και έδειξε την άσπρη βούλα . Κρίσιμο σημείο να επηρεαστεί η ψυχολογία σου.

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΙΟ, Ο ΟΥΑΡΝΤΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Δεύτερο ημίχρονο περίπου στο ίδιο μοτίβο, με τον Πασχαλάκη να αποδεικνύει πόσο σταθερός είναι και με καλή ψυχολογία, κρατώντας όρθιο τον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου στον πάγκο ήξερε πως για να πάρει κάτι από την αναμέτρηση η ομάδα του, έπρεπε να ταράξει τα νερά. Και αυτό το πετυχαίνεις με έναν παίκτη που δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να φέρει στη ροή του ματς.

Στην καλή του μέρα "παπάδες", στην κακή του να του φωνάζεις συνέχεια. Ο Ουάρντα ευτυχώς για τον Ρουμάνο τεχνικό, δικαίωσε απόλυτα την έμπνευση να τον ρίξει στο ματς, όταν το πράγμα έκαιγε. Έκανε (σχεδόν) παπάδες.

Ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει χαρακτήρα, αρνείται την ήττα και παρά το γεγονός πως δεν βρέθηκαν στη βραδιά τους ατού της ομάδας, όπως οι Βιερίνια, Πρίοβιτς, Λημνιός, μετά το 68' άρχισε να πιστεύει στην ισοφάριση. Ο Ουάρντα είχε μπει από το 53' και από το 60' κρατούσε μπάλα, απασχολούσε αμυντικούς, έδωσε στην ενδεκάδα αυτό που της έλειπε . Τον παίκτη για να πατήσει η μπάλα στα πόδια του και να πάρουν οι υπόλοιποι τις θέσεις που πρέπει βάση του πλάνου. Ως το 60’ δεν προλάβαιναν, έχαναν μπάλα και γύριζαν ατάκτως στην άμυνα.

CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÌÐÅÍÖÉÊÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

δικαιώθηκε για αυτήν την εμφάνιση με το γκολ στο 76' . Στη μοναδική (εντός εστίας) ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Φάση που ήρθε από τον επίσης πολύ καλό Λέο Μάτος, ο οποίος με το που πήγε ο Ζαμπά από την πλευρά του, βρήκε στήριγμα, ισορροπία και ανέβηκε με μεγαλύτερη συχνότητα.

ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστιο αποτέλεσμα σε βραδιά όπου το πλάνο του δεν έπιασε ούτε στο 30%. Αρέσκεται να κρατάει μπάλα, να απειλεί πολύ συχνά, να πρεσάρει και να μην αφήνει πολλές φάσεις στα καρέ του. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι φοβική ομάδα, την Τρίτη όμως, έχασε τον προσανατολισμό του για 65΄, λόγω του εξαιρετικού αντιπάλου.

Σύντροφοι, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν φτάσει μία ανάσα από την είσοδο τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν παίζουν με καφενεία. Ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει, γι’ αυτό είναι ακόμη πιο σπουδαίο που η ελληνική ομάδα έμεινε όρθια και τώρα θα διεκδικήσει την πρόκριση στην έδρα της. Με όσα αυτό συνεπάγεται.

Στη Θεσσαλονίκη θα δούμε άλλο ματς. Δεν ξέρω ποιος θα περάσει. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ φυσικά, αλλά είμαι βέβαιος πως η εικόνα του αγώνα θα είναι τελείως διαφορετική. Η Μπενφίκα διαθέτει ποιότητα, εμπειρία και φυσικά κίνητρο. Για να την περάσεις πρέπει να κάνεις υπερβάσεις. Ήδη έκανε μία, πάει και για την επόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ