OPINIONS

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τώρα μπορεί να φέρει Ολυμπιακό και Σλούκα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τώρα μπορεί να φέρει Ολυμπιακό και Σλούκα

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τον ενωτικό και αμφιλεγόμενο Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού που αφήνει πίσω του το Instagram και προσεγγίζει με τα σωστά βήματα την πολιτική του πατέρα του. Η εκεχειρία με τον Μπερτομέου, η πρέπουσα συμπεριφορά στον Ομπράντοβιτς, το όνειρό του να δει Καλάθη-Σλούκα μαζί και η μεγάλη ευκαιρία να καλέσει στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" τον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για πρώτη φορά έδειξε ότι μπορεί να πατήσει στα χνάρια του μεγάλου Παύλου Γιαννακόπουλου. Είναι σαφές ότι κατάφερε να διοργανώσει ένα τουρνουά με πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά και πολλαπλά μηνύματα. Και φάνηκε να το κάνει μέσα από τη ψυχή του, καθώς η απώλεια του πατέρα του είναι σίγουρο ότι τον σημάδεψε και θα τον σημαδεύει για όλη τη ζωή του.

Ο χαμός του Παύλου Γιαννακόπουλου, όμως ήταν το εφαλτήριο προκειμένου ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δει τα πράγματα με ρεαλισμό, τετράγωνη λογική και ισορροπία. Κατάλαβε ότι η δράση φέρνει αντίδραση και ως ένας μεγάλος διοικητικός ηγέτης αναγνωρίζει τα λάθη του και σχεδιάζει την επόμενη ημέρα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φαίνεται να αλλάζει σελίδα. Θέλει να είναι μέσα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έχει αρχίσει να το κάνει με τις σωστές μεθόδους. Με ψυχραιμία, σύνεση, παρορμητισμό, οξυδέρκεια και οικουμενικότητα. Κάτι που αναγνώριζαν όλοι στον Παύλο Γιαννακόπουλο.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η δήλωσή του μπροστά στην κάμερα της Cosmote αποκάλυπτε τα μελλοντικά σχέδια του. " Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει, πρέπει να είμαστε όλοι φίλοι". Είχε οργανώσει τέλεια το τουρνουά και θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Να καλέσει στο επόμενο τουρνουά τον μεγάλο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μόνο να κερδίσει έχει από αυτό το εγχείρημα. Γιατί τον βγάζει μπροστά από τις εξελίξεις και δείχνει έναν ευέλικτο αθλητικό παράγοντα και επιχειρηματία.

Το πρώτο βήμα έγινε την Πέμπτη (27/09) το βράδυ. Οι Μπαρτζώκας και Σλούκας καταχειροκροτήθηκαν και η ατμόσφαιρα έμοιαζε με παιχνίδι ΝΒΑ. Για να γίνει όμως πράξη και να δούμε τους "ερυθρόλευκους" του χρόνου στο ΟΑΚΑ, πρέπει και οι τρεις άνδρες (Γιαννακόπουλος-Αγγελόπουλοι) να ρίξουν τους εγωισμούς τους και να φερθούν ως μοντέρνοι και σοβαροί διοικητικοί ηγέτες. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έριξε το γάντι μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης στον SportFm, το θέμα τώρα είναι αν το σηκώσουν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΚΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗ

Η κίνηση αρχικά του Παναθηναϊκού να καλέσει την Φενέρμπαχτσε στο τουρνουά ήταν το πρώτο βήμα. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε αδερφό του τον Ζέλικο Ομπράντοβις και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τίμησε με το παραπάνω τον Σέρβο προπονητή. Ήταν η πρέπουσα προσέγγιση για δύο λόγους. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός άνοιξε μία πόρτα που ήταν "διπλά κλειδωμένη". Έφερε ξανά τον Ζοτς στο ΟΑΚΑ ως φίλο και του έδωσε να καταλάβει ότι δεν είναι ξένος. Ως εκ τούτου η συνεργασία στο μέλλον για τους δύο άντρες, δεν μοιάζει πλέον απατηλό όνειρο. Είναι δύσκολο προφανώς να γίνει, καθώς και οι δύο είναι πολύ έντονες προσωπικότητες, ωστόσο ο πάγος έλιωσε. Και ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς, όμως, έδειξε ανωτερότητα και αλτρουισμό μετά απ' όλα αυτά που είχαν γίνει τον Μάιο του 2017 και τη διαμάχη τους με το μπάτζετ και τις διαψεύσεις με την ηχογραφημένη συνομιλία τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να είναι κοντά στους κορυφαίους. Σε παίκτες, προπονητές και παράγοντες. Η αλήθεια είναι ότι είχε απομακρυνθεί μετά τις συμπεριφορές του στα social media και την εμμονή του να φύγει από την Ευρωλίγκα. Τώρα θέλει να γίνει ο ρυθμιστής, ο παίκτης που θα ακολουθεί τις εξελίξεις και να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό έδειξε από το καλοκαίρι και μετά. Μένει να το αποδείξει με πράξεις.

Η εκκίνηση πάντως δόθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα. Ο Τζόρντι Μπερτομέου πλέον είναι δίπλα του. Οι άσχημες ημέρες ανήκουν στο παρελθόν. Οι εικόνες Γιαννακόπουλου-Μπερτομέου στο Gala του τουρνουά, αλλά κυρίως η λογική που πρυτάνευσε από τις δύο πλευρές, μόνο καλό μπορεί να κάνουν για τον ίδιο, τη διοργάνωση και φυσικά τον Παναθηναϊκό.

Σημαντικό ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων έπαιξε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Με δικές του ενέργειες και τηλεφωνικές επικοινωνίες έφερε πιο κοντά τους δύο άντρες, χάρη στην εμπειρία του, τον αυθορμητισμό του και την ευαισθησία του. Ήταν ο άνθρωπος που έδειξε τον σωστό δρόμο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΚΑΛΑΘΗ-ΣΛΟΥΚΑ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ασχολείται όλη μέρα με το μπάσκετ. Όχι μόνο με τον Παναθηναϊκό, αλλά με το ίδιο το άθλημα. Βλέπει μπάσκετ, μιλάει για το μπάσκετ, παίζει μπάσκετ. Θα είχε ενδιαφέρον ένα μονό με τα αδέρφια του Ολυμπιακού. Το όραμά του, λοιπόν, είναι να δει και πάλι τους "πράσινους" στην κορυφή της Ευρώπης. Και αυτό θα γίνει εάν φέρει στο ΟΑΚΑ, τον Κώστα Σλούκα. Τη χρονιά που η Αθήνα θα πάρει το Final-Four, εάν το πάρει. Και τα δύο εγχειρήματα είναι πολύ δύσκολα.

Από τη μία ο διεθνής άσος έχει νέο συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα και από την άλλη η διοργάνωση στοιχίζει αρκετά και δεν εξαρτάται μόνο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, προκειμένου να γίνει στη χώρα μας. Ωστόσο ο Γιαννακόπουλος ξέρει πολύ καλά, ότι το "τριφύλλι" αποκτά μια ξεχωριστή δυναμική που μπορεί να την πάει έως στο τέλος, εάν στη σύνθεσή του έχει μαζί τον Κώστα Σλούκα και τον Νικ Καλάθη. Οι δύο παίκτες όπως έχουν δείξει και στην Εθνική συνεργάζονται με κλειστά τα μάτια και είναι οι γκαρντ που ορίζουν το παιχνίδι, έτσι όπως παίζεται το σπορ στην Ευρώπη.

Για να επιστρέψει ο Σλούκας στην Ελλάδα ίσως χρειαστούν 2 εκ. ευρώ το χρόνο. Λίγο παραπάνω παίρνει και ο Καλάθης. Μία περιφέρεια που θα στοιχίζει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, μοιάζει ουτοπική για τα οικονομικά δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ, αλλά το δέλεαρ για να δημιουργηθεί το απόλυτο ευρωπαϊκό δίδυμο είναι μεγάλο και στριφογυρίζει στο μυαλό του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο φετινός Παναθηναϊκός μπορεί να φαίνεται "ομάδα της μιας χρήσης" λόγω της συγκεκριμένης παρουσίας ξένων παικτών. Όμως το ελληνικό στοιχείο αυξήθηκε και ενισχύθηκε με σκοπό η ομάδα να βρει το κατάλληλο μέταλλο για να επιστρέψει στον ευρωπαϊκό θρόνο της. Η παραμονή Πασκουάλ για τρίτη σαιζόν καταδεικνύει τη σοβαρότητα της σκέψης και του οράματος. Όπως και η παραμονή Καλάθη και η μεταγραφή Παπαπέτρου.

* Με τη FIBA ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι δεν τα είχε βρει ποτέ. Η οικονομική απόστασή τους ήταν τεράστια.

** Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Ολυμπιακού σε περίπτωση που επισημοποιηθεί το "πάγωμα" των ποινών προς τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

*** Ήταν ένα αισιόδοξο βράδυ για το ελληνικό γήπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ