OPINIONS

Η πλατεία δίκασε: ΠΑΟΚάρα!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Κώστας Πετρωτός δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων από φίλους του ΠΑΟΚ για το αν η ομάδα τους θα δικαιωθεί στην Πειθαρχική της Λίγκας και απαντά παραπέμποντας στον Λουτσέσκου και τους παίκτες του, που έδωσαν και με τον Πανιώνιο πειστικότατες απαντήσεις.

Μία μεγάλη αλήθεια των τελευταίων ημερών, από το βράδυ της Κυριακής και μετά, είναι ότι οι ερωτήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ στους ρεπόρτερ της ομάδας για το αν θα δικαιωθεί (όπως εννοεί ο καθένας την δικαίωση) ο Δικέφαλος στην δικαστική μάχη του με τον Ολυμπιακό έρχονται πολύ συχνότερα και από την περίοδο που ο Ιβάν Σαββίδης έφερνε στην Τούμπα τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ειδικά οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (του γράφοντος και φαντάζομαι και των υπόλοιπων συναδέλφων) έχουν κατακλυστεί από μηνύματα αγωνίας. Ο απλός ΠΑΟΚτσής προσπαθεί να αναλύσει δικονομικούς όρους, να βρει σε ποιο άρθρο, ποιου κανονισμού, μπορεί να στηρίξει την αισιοδοξία του ότι το ματς με τον Ολυμπιακό θα διεξαχθεί κανονικά.

Ναι, οι περισσότεροι δεν θέλουν να το πάρει ο ΠΑΟΚ στα χαρτιά. Είτε γιατί θεωρούν ότι αυτό είναι το δίκαιο, είτε γιατί πιστεύουν ότι η ομάδα τους είναι κατά πολύ καλύτερη των «ερυθρολεύκων» και έχει την ευκαιρία να πετύχει μία επιβλητική νίκη απέναντί τους. Το κακό είναι ότι παραμένει ακόμη θολό το τοπίο για το αν δούμε αυτό το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός να παίζεται στην Τούμπα.

Ξαναγυρίζουμε, όμως, στις ερωτήσεις; Σαφώς και ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρά επιχειρήματα υπέρ του. Και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έφυγε από το γήπεδο χωρίς να προηγηθεί εντολή του Αρετόπουλου, και η μεταγενέστερη (εκπρόθεσμη υποστηρίζει ο ΠΑΟΚ) δήλωση του Όσκαρ Γκαρθία ως προπονητή στο φύλλο αγώνα, και η άρνηση των «ερυθρολεύκων» επί 15 λεπτά να εξεταστεί από τον γιατρό του αγώνα είναι σημαντικά στοιχεία. Πόσο πειστικά; Θα φανεί την Παρασκευή και προσωπικά δεν θέλω να υποδυθώ τον δικαστή.

Με αυτό, λοιπόν, το δεδομένο, η μόνη απάντηση που δίνω είναι: «Όπως και να 'χει, αυτός ο ΠΑΟΚ είναι πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία χρόνια στο νταμπλ».

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΡ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Παραπέμπω στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου που έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που διαθέτει μονάδες που έλειπαν εδώ και πολλά χρόνια. Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης διεξήχθη ένα δικαστήριο, κατά την άποψη του γράφοντος, πολύ σημαντικότερο μακροπρόθεσμα από αυτό της Παρασκευής (2/3). Εύκολα θα μπορούσα να γράψω ότι αυτός ο ΠΑΟΚ ζαλίζει, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσω τον όρο για να μην φανεί ειρωνεία προς τον προπονητή του Ολυμπιακού. (και δεν είναι καθόλου ειρωνικό αυτό, αφού όταν γράφουμε για θέματα που αφορούν στην ανθρώπινη υγεία κάποιου καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι). Θα πω πολύ απλά ΠΑΟΚάρα, μία ομάδα να την πιεις στο ποτήρι, έτοιμη να κατακτήσει το νταμπλ. Αυτή την ετυμηγορία έβγαλε (και) ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο.

Και τι δεν είδαμε από τους φιλοξενούμενους. Τον Πρίγιοβιτς τον έβλεπες να εφορμά και τον χαιρόσουν. Σκέφτεσαι ότι ο ΠΑΟΚ δεν διέθετε ποτέ τόσο αξιόλογο φορ περιοχής (κάνω την διευκρίνιση για την θέση γιατί γενικά έχουν περάσει επιθετικοί που έγραψαν ιστορία από τον Δικέφαλο). Τον Γκιοατά τον έστειλε από το ημίχρονο στα αποδυτήρια, αφού χρειαζόταν τη Νικολούλη για να τον βρει έστω σε μία φάση.

Η τριάδα Πέλκα-Λημνιού-Μακ, δαιμόνια. Προκαλούσε μονίμως αναστάτωση και είχε πατημένο γκάζι σε όλο το πρώτο μέρος. 80% κατοχή μπάλας έπιασε ο ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται να δώσουμε άλλα στοιχεία. Ο Μαουρίσιο, τεράστια ποιότητα μόνο που έκανε και ένα… ατόπημα. Δεν άφησε τον Λημνιό να χαρεί ένα γκολ. Το έχει ανάγκη ο πιτσιρικάς και θα περιμένει την ασίστ από τον Βραζιλιάνο σε επόμενο ματς. Ο Βαρέλα; Θηρίο ανήμερο κάνει τον κόσμο να ξεχνά τον Κοντρέρας. Ο Βιεϊρίνια; Ποιότητα. Από τα δεξιά αυτή τη φορά, αφού ο Λουτσέσκου αποφάσισε να ξεκουράσει τον Μάτος και αποδείχθηκε ότι έχει πλέον εναλλακτικές λύσεις στους δεξιούς μπακ. Μπαίνει ο Αζεβέντο και στέλνει στην άλλη πλευρά τον Αντελίνο. Ο Βραζιλιάνος που ήρθε από τη Σαχτάρ έδειξε ότι είναι ένας παίκτης με ποιότητα και παραστάσεις. Και εξαιρετικό αριστερό πόδι, συνεχίζοντας την παράδοση που χτίζει ο ΠΑΟΚ με τους αριστερούς του μπακ (θυμηθείτε τον Λίνο και για να σας προλάβω, ο Λέοβατς μάλλον συγκαταλέγεται στις εξαιρέσεις του κανόνα).

Ας μην επεκταθώ αναλυτικά και σε άλλους παίκτες. Στον Πασχαλάκη που δεν καταλαβαίνει από στομαχικές διαταραχές και στους πάντα συνεπείς Μαλεζά και Κάνιας ή στη μέγιστη μπαλαδόφατσα που λέγεται Μπίσεσβαρ (τι έβαλες πάλι ρε Ντιέγκο...).

Ο ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟΣ ΠΑΟΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Πραγματικά αυτόν τον ΠΑΟΚ τον βλέπεις και αναρωτιέσαι: «Τι του λείπει, στ’ αλήθεια για να κάνει τον κόσμο του να φωνάζει «Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό;». Ψάχνεις ενδελεχώς και όταν διαπιστώνεις και πόσο φρέσκια είναι η ομάδα αυτή την περίοδο (και κάνεις και σύγκριση με την κουρασμένη ΑΕΚ), το μόνο που σκέφτεσαι είναι απλά να έρθει το επόμενο ματς.

Photo credits: Eurokinssi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ