OPINIONS

Ζήτημα αυτοσεβασμού

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το πρωτάθλημα αρχίζει ξανά κι ο Κώστας Πετρωτός προσπαθεί να μπει στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και καταλήγει ότι έχουν μπροστά τους έναν μονόδρομο μέχρι το τέλος της εφετινής σεζόν.

"Ντροπή", "τσίρκο", "κλεψιά". Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να βγάλουν από μέσα τους με κάθε "ηχηρό" τρόπο αυτό που νιώθουν εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Από το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, όταν, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έμελλε να γίνει σίριαλ εκτός αγωνιστικών χώρων και να ανοίξει μία περίοδο τρομερής αναστάτωσης για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Δύο εβδομάδες αργότερα ήρθε ένα άλλο ντέρμπι, αυτό με την ΑΕΚ, που τινάχτηκε στον αέρα σε μία στιγμή. Αυτή του γκολ του Βαρέλα. Η οργή των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο μεγάλη και εκφράστηκε συνολικά μέσα από μία φράση στην ανοιχτή επιστολή του αρχηγού Βιεϊρίνια προς FIFA και UEFA μέσω instagram: "Επιτρέπετε σε έναν προπονητή να προσποιείται τραυματισμό και να κλέβει έναν αγώνα που δεν έγινε! Προσπάθησα να μην παίζω βρώμικα με τους αντιπάλους μου, αλλά τους επιτρέπετε να επιλέγουν αν φοβούνται ή όχι,αν θέλουν να συνεχίσουν ή όχι, ανάλογα με το σκορ".

Δεν έχει σημασία να αναλύσω για μία ακόμη φορά το περιεχόμενο της δήλωσης, γιατί αυτό το ντέρμπι διχάζει και θα συνεχίσει να διχάζει για πολύ καιρό ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αφού από την έκβασή του κρίθηκε και η έκβαση του πολυπόθητου τίτλου για τους δύο Δικεφάλους.

Μένω μόνο στο ότι κανείς δεν μπορεί, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί, να μην σεβαστεί τα συναισθήματα ποδοσφαιριστών που είδαν τους κόπους μίας χρονιάς να χάνονται τόσο άδοξα. Και πιστέψτε με, το ίδιο θα έλεγα και αν ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ από την άλλη πλευρά, όπως συνέβη στον περσινό τελικό του Κυπέλλου όταν διαμαρτυρήθηκαν για το οφσάιντ γκολ του Ενρίκε, κανείς όμως (και είναι απόλυτα λογικό γιατί ο αθλητής σκέφτεται μόνο το δίκιο του και τον ιδρώτα που έχυσε) δεν επεσήμανε ότι το σκορ ήταν στο 1-1 και ο ΠΑΟΚ θα είχε τύχη στην διεκδίκηση του τροπαίου ακόμη κι αν το γκολ δεν μετρούσε.

Η ζωή όμως συνεχίζεται όσο σκληρή κι αν γίνεται πολλές φορές. Και γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο οι παίκτες του ΠΑΟΚ, οφείλουν να αποδείξουν εμπράκτως αυτό που υποστηρίζουν στις συνεντεύξεις τους και είχαν δείξει μέχρι τη διακοπή στο γήπεδο: Ότι άξιζαν που-αποκλειστικά εντός γηπέδων-ήταν πρώτοι στη συγκομιδή βαθμών.

Αυτό αποτελεί ένα κεκτημένο τους που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να απολέσουν από εδώ και στο εξής. Θα είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσαν να κάνουν στους εαυτούς τους και την ομάδα τους και θα αποδυνάμωνε το δίκιο τους. Θα έχει άλλη βαρύτητα να προχωρήσουν με νίκες ως το τέλος και να μπορούν να επιχειρηματολογούν ότι "εμείς κάναμε τη δουλειά μας καλύτερα από τους αντιπάλους μας" και άλλη να τους πάρει από κάτω ψυχολογικά και κατά συνέπεια και αγωνιστικά από εδώ και στο εξής.

Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ

Τα τελευταία επτά ματς της σεζόν (υπολογίζοντας και τον τελικό του Κυπέλλου που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με ενάμιση πόδι), αρχής γενομένης από σήμερα (31/3) στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, αποτελούν για τους παίκτες του ΠΑΟΚ ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Το ίδιο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που βίωσε με μεγαλύτερη ένταση απ' όλους όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι, μάλιστα, ότι στο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη είχε επηρεαστεί, δεν διέθετε την απαραίτητη ψυχραιμία και βίωσε μία κακή προπονητική μέρα. Για να προστατέψει την ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά που κάνει από το καλοκαίρι στην Τούμπα αλλά και να βοηθήσει την ομάδα του να κρατήσει το ν-χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα αλλά πολύ σημαντικό για την ψυχολογία όλων- τίτλο της "πρωταθλήτριας στο χορτάρι", έχει την υποχρέωση να κρατήσει τον θυμό του μακριά από τους πάγκους και να εμφανιστεί, σε κάθε ένα από τα εναπομείναντα παιχνίδια, με καθαρό μυαλό.

Μπορεί ορισμένοι να υποστηρίζουν ότι η χρονιά για τον ΠΑΟΚ τελείωσε, όμως, αυτό κάθε άλλο παρά την αλήθεια απηχεί. Είναι μία απόλυτα παραπλανητική θέση, ειδικά μάλιστα όταν διακυβεύεται η δεύτερη θέση για το Champions League και το τρόπαιο του Κυπελλούχου (ακόμη περισσότερο αν αντίπαλος στον τελικό θα είναι η ΑΕΚ).

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με τη γνωστή συνταγή ο Λουτσέσκου
Έτσι μετέδωσαν οι οπαδικές εκπομπές την απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ