OPINIONS

Αυτός κι αν ήταν τελικός του Βόλου...

PRE GAME / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
PRE GAME / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Δεν θα σας κουράσουμε με ευχολόγια και Μετά Χριστόν προφητείες, αλλά θα μπούμε κατευθείαν στο "ψητό". Ελάτε μαζί μας μια βόλτα στο -κατά τον κ. Λασκαράκη ικανό ακόμα και για να φιλοξενήσει αγώνα Champions League- Πανθεσσαλικό γήπεδο του Βόλου... Γράφει ο Θοδωρής Ρούσσος.

Ξεπερνώντας όσα έγιναν χθες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με μια δεύτερη σκέψη/ανάγνωση και με καθαρό μυαλό και -από τα χημικά- αναπνευστικό, μπορούμε να ερμηνεύσουμε τι είδαμε στον τελικό του... Βόλου. Ενός τελικού αντάξιου της αθλητικής μας παιδείας.

Ο Δ.Η. ΚΑΙ Η ΤΡΙΑΔΑ Κ.Γ. - Θ.Ρ. - Η.Ε.

Ο Π.Γ. έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στη συμμετοχή του Δ.Η. σε ρόλο δεκαριού και στην παρουσία της τριάδας Κ.Γ. - Θ.Ρ. - Η.Ε. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τελικά κράτησε την τριάδα του στο κέντρο, έδωσε φανέλα στυλιάρι βασικού στον Δ.Η. και αυτός που την "πλήρωσε" ήταν ο Γ.Δ., που έμεινε στον πάγκο.

Αυτός κι αν ήταν τελικός του Βόλου...

Οι αρχικές επιλογές της ΑΕΚ δεν είχαν εκπλήξεις. Ο Α.Κ. παράταξε την Ένωση με την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε και στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών και πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Αιχμή του δόρατος ήταν ο Φ.Δ.

Αυτός κι αν ήταν τελικός του Βόλου...

ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ

Τα πρώτα είκοσι λεπτά πέρασαν χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορέσει να απειλήσει με αξιώσεις ή να καταφέρει έστω να ελέγξει την κατοχή, να ανέβει ψηλά και να κρατήσει τον αντίπαλο χαμηλά στην εστία εξέδρα του. Ήταν σαφές πως και οι δύο προπονητές ήθελαν προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα ανεξαρτήτως θέσης, πάνω στην γέφυρα. Κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε διαρκώς τους Κ.Θ. - Η.Γ. - Γ.Κ. να βρίσκονται χαμηλά στο δικό τους μισό του γηπέδου και να βοηθούν στην ανασταλτική λειτουργία.

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ

Με αυτήν την εικόνα, ήταν λογικό μια αντεπίθεση να αλλάξει τα δεδομένα. Στο 24', ο Π.Δ. έκανε την κεφαλιά κουτουλιά και έδωσε την ευκαιρία στον Θ.Ρ. να φύγει δεξιά στο ένας μ'έναν με τον Γ.Δ. Έβγαλε τη σέντρα ζώνη και από απόσταση δύο μέτρων ο Η.Ε. χτύπησε τον αντίπαλο στο ανοιχτό γήπεδο, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Η απάντηση των τυπικά φιλοξενουμένων ήταν άμεση. Ο Κ.Χ. δοκίμασε την τύχη του από πολύ μακριά και με μια φωτοβολίδα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κ.Γ., ισοφαρίζοντας σε 1-1 και βάζοντας φωτιά στο γήπεδο. Στο γκολ φέρει ευθύνη ο Κ.Γ., αφού δεν είχε προλάβει να καλύψει τα νώτα του.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1, με τον ΠΑΟΚ, όπως θα διαπιστώσετε και στον παρακάτω πίνακα, να έχει μία τελική περισσότερη από την αντίπαλό του (7 έναντι 6). Μετά από ένα γεμάτο ένταση και πάθος πρώτο ημίχρονο, από το οποίο δεν έλειψαν τα σκληρά μαρκαρίσματα, οι "παίκτες" των δύο ομάδων είχαν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες. Στην επανάληψη έπρεπε να αντιμετωπίσουν αυτό: Ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε η ΑΕΚ μπόρεσαν να κάνουν "παιχνίδι" απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, αμφότεροι πόνταραν στις αντεπιθέσεις, ενώ Κ.Γ. και Θ.Ρ. ήταν απελπιστικά μόνοι.

Αυτός κι αν ήταν τελικός του Βόλου...

ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να σουτάρει για πρώτη. Ο Κ.Μ., που γενικά είχε πολλά κέφια, κράτησε όλους τους αμυνόμενους του ΠΑΟΚ στα αριστερά, αλλά στο σουτ που επιχείρησε, είδε το πόδι του να περνάει λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία το αντίπαλο κεφάλι. Ο Κ.Μ. συνέχισε να είναι "πονοκέφαλος" για τον ΠΑΟΚ και δημιουργούσε πολλά προβλήματα τόσο στον Θ.Ρ., όσο και στον Η.Ε. που πήγαινε σε βοήθεια. Για τον Δικέφαλο του Βορρά ο Κ.Δ. συνέχισε να αποτελεί σημείο αναφοράς. Οι συμπαίκτες αντίπαλοι του τον σημάδευαν με μακρινές μπαλιές πέτρες, αλλά δεν ήταν όλες στο στόχο. Ο Κ.Δ. κατάφερνε σχεδόν πάντα να κερδίσει τις μονομαχίες, να κρατήσει την κατοχή για την ομάδα του και να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ... ΚΟΝΤΑΡΙ

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έβαλε τον Χ.Τ. στη θέση του Κ.Δ., ώστε να περιορίσει το πεδίο δράσης του αντιπάλου του και αμέσως έγινε ο πρωταγωνιστής του τελικού. Στο 79' έφυγε στο χώρο, πέρασε τον Χ.Σ. και κέρδισε φάουλ και κίτρινη. Στην εκτέλεση του φάουλ η μπάλα πέτρα απομακρύνθηκε, αλλά ο Κ.Λ. την επανέφερε στο δεύτερο δοκάρι κοντάρι. Ο Χ.Τ. ήταν ανενόχλητος και με το κεφάλι έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Στο replay φάνηκε να μην καλύπτεται ούτε από αντιπάλους, ούτε από συμπαίκτες. Το φινάλε βρήκε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει και την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για την τελευταία φάση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτός κι αν ήταν τελικός του Βόλου...

Η "Καράτε κιντ" κίνηση του Daniel Son, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Τότε, που ο Μίστερ Μιγιάγκι, μέσα από τη μεγάλη οθόνη, μας έκανε να πιστέψουμε στον εαυτό μας.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Αυτός κι αν ήταν τελικός του Βόλου...

Παρόλα αυτά, δεν χρειάστηκε να παρέμβει και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα υπήρξε θεατής. Καλός στον πειθαρχικό έλεγχο, έδωσε κάρτες καυσαερίων όπου χρειάστηκε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Όλοι. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Εδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και οι κουκουλοφόροι και οι γραβατοφόροι.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Αυτός κι αν ήταν τελικός του Βόλου...

Αντάξιες της σπουδαιότητας ενός τέτοιου αγώνα. Μεταξύ άλλων, έγινε σαφές ότι οι επιδέξιοι ποποί θέλουν και μεταξωτές τουαλέτες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο αγωνιστικός χώρος. Ενώ υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι η αερογέφυρα πληροί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα, υπήρχαν συρματοπλέγματα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την πρόσβαση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.

Καληνύχτα και Κύπελλα γλυκά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ