OPINIONS

Δεν έχει Μπερμπάτοφ ο Ολυμπιακός

Δεν έχει Μπερμπάτοφ ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Ρούσσος υπενθυμίζει γιατί ο Μάρκο Σίλβα απέρριψε δύο φορές τον Μπερμπάτοφ το καλοκαίρι και βλέπει τον Βούλγαρο να δικαιώνει τον Πορτογάλο τεχνικό -από μέρα σε μέρα- όλο και περισσότερο.

Το καλοκαίρι, όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Μπερμπάτοφ, ακούστηκαν "φωνές", που έλεγαν γιατί ο Μάρκο Σίλβα απέρριψε τον Βούλγαρο επιθετικό.

Υπήρξαν και αντίθετες "φωνές", που λοιδορούσαν τις πρώτες. Υπήρξαν μέχρι και αυτές που προσπάθησαν να μπουν στο μυαλό ενός Ολυμπιακού και η ιστορία πήγε αλλού. Αφήνουμε το "αλλού" και μένουμε στο "εδώ".

H αλήθεια είναι ότι ο Μπερμπάτοφ ήταν ένας από τους παίκτες, με τους οποίους είχε έρθει σε προφορική συμφωνία η διοίκηση του Ολυμπιακού. ΕΝΑΣ από τους παίκτες. Υπήρξαν κι άλλοι. Ο Μουνιέ, ο Νενέ και ο Ντιόπ.

Το ότι ο Σίλβα απέρριψε τον Μπερμπάτοφ και μάλιστα δύο φορές, δεν είναι προσβλητικό. Ούτε για τον ΠΑΟΚ, ούτε για τον Βούλγαρο. Ηταν ρεπορτάζ. Ηταν πραγματικότητα. Αλίμονο αν μπορούσε κάποιος να μειώσει με αυτόν τον τρόπο έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή και τη μεταγραφή αυτού στον ΠΑΟΚ.

Ο χρόνος έτρεχε, ο Σίλβα βρισκόταν ακόμα στα δικαστήρια με την Σπόρτινγκ και η διοίκηση του Ολυμπιακού προσπαθούσε από μόνη της να κλείσει κάποια αγωνιστικά "μέτωπα". Η κατάληξη στη διαμάχη με την πρώην ομάδα του ήταν θετική και ο 38χρονος ήρθε στην Ελλάδα.

Από νωρίς έβαλε κάποιες "κόκκινες γραμμές". Ηθελε παίκτες, με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην φιλοσοφία του, ώστε να χρειαστούν λιγότερο χρόνο για να την αφομοιώσουν και να προσαρμοστούν στην ομάδα. Και είδε τις επιθυμίες του, να ικανοποιούνται σε μεγάλο ποσοστό. Αφού λοιπόν είπε "όχι" στους έτοιμους (Μουνιέ, Νενέ, Μπερμπάτοφ και Ντιόπ), εν συνεχεία έκανε τις δικές του προτάσεις.

Σεμπά, Πάρντο και Ερνάνι ήταν οι πρώτες του επιλογές. Για τους Ιντέγιε και Φινμπόγκασον έδωσε τη συγκατέθεσή του. Ολοι πήγαν στον Ολυμπιακό και με αυτούς τους παίκτες ο Πορτογάλος "έκλεισε" τη γραμμή κρούσης.

Το βράδυ της Πέμπτης (26/11) αποδείχθηκε και ο άλλος λόγος που ο χαμηλών τόνων Μάρκο Σίλβα δεν ήθελε τον Μπερμπάτοφ στην ομάδα του (όποια κι αν ήταν ή είναι αυτή - τυχαίνει να είναι ο Ολυμπιακός). Αποφεύγει τις βεντέτες, που μπορούν να λειτουργήσουν και ως "εκρηκτικοί μηχανισμοί" στα αποδυτήρια.

Χάρη στον Σίλβα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν έχει (τον) Μπερμπάτοφ φέτος. Και έως τώρα δικαιώνεται ο Πορτογάλος (για τους παίκτες που επέλεξε θα κριθεί στο τέλος). Και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Ομως, κανείς -και ποτέ- δεν θα μάθει πώς θα ήταν ο Μπερμπάτοφ αν πήγαινε σε μια πιο οργανωμένη ομάδα, απ' ότι είναι ο ΠΑΟΚ ή πώς θα ήταν αν ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ