OPINIONS

Σέντρες και Άγιος ο Θεός

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Θοδωρής Ρούσσος ασκεί εσωκομματική αντιπολίτευση και προσπαθεί να πείσει τον Τσάρλυ ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίξει στα Γιάννινα το σύστημα "σταυρός".

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την πιο δύσκολη έδρα στην Σούπερ Λίγκα. Πιο δύσκολη, όχι μόνο γιατί σε αυτήν αγωνίζεται μια από τις πιο άρτια φτιαγμένες (από τον προπονητή τους) ομάδες, αλλά γιατί οι Ζωσιμάδες δεν είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Σέντρες και Άγιος ο Θεός

Πριν λοιπόν έρθει η ώρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον κάθε ΠΑΣ Γιάννινα να μετρήσει τις δυνατότητές του απέναντι στις θεωρητικά μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος, θα πρέπει πρώτα ο ίδιος να σεβαστεί τον εαυτό του την ιστορία του και να εξασφαλίσει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Πρώτα απ' όλα, για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Ο μοναδικός λοιπόν τρόπος για να φύγεις νικητής από ένα τέτοιο γήπεδο είναι οι σέντρες. Και να κάνεις το σταυρό σου ότι μια από αυτές θα καταλήξει στον χώρο και τον παίκτη, που εκτός από την ικανότητα, θα έχει και την τύχη να την κάνει γκολ. Παράλληλα, θα κάνεις το σταυρό σου και στην άμυνα. Γιατί ακόμα και με έναν ή δύο περισσότερους ποδοσφαιριστές να παίζεις, δεν θέλει πολύ να σου στραβώσει το ματς, όπως παρολίγον να γίνει σε δύο φάσεις στο τέλος του αγώνα.

"Σταυρός" στην άμυνα και 6 ματς με μηδέν παθητικό!

Το παράδοξο με τον Ολυμπιακό φέτος είναι ότι η άμυνά του (ναι, αυτή η άμυνα) τρέχει ένα αδιανόητο -για τη δυναμική της- σερί σχεδόν 6 αγώνων πρωταθλήματος χωρίς να έχει δεχθεί γκολ! Μετά το γκολ του Βαρέλα στο 6ο λεπτό του αγώνα στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του. Για 5 παιχνίδια + τα υπόλοιπα 84 λεπτά εκείνου του αγώνα, χωρίς να προσμετρώνται οι καθυστερήσεις των 6 αγώνων = 534 λεπτά. Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί 3 χρόνια. Από το διάστημα Δεκέμβριος 13 έως Ιανουάριος 14, όταν τα στόπερ του Ολυμπιακού ήταν ολίγον Σιόβας, ολίγον Αβραάμ και πολύ Μανωλάς. Στο διάστημα αυτό, όλοι οι αντίπαλοί του είχαν ευκαιρίες να πετύχουν ένα γκολ. Κανείς δεν τα κατάφερε στην Ελλάδα, όλοι τα κατάφεραν στην Ευρώπη.

Το ερώτημα για Μπέντο

Στο θέμα του Μπέντο, το νόμισμα έχει μια όψη. Ο Πορτογάλος επελέγη από τη διοίκηση να είναι προπονητής στον Ολυμπιακό. Εχει εμμονές. Ολοι έχουν εμμονές. Και ο Μουρίνιο στην Ρεάλ είχε. Μοιάζει λίγος, αλλά όχι λιγότερος από ορισμένους ποδοσφαιριστές. Μοιάζει πελαγωμένος και πολλές φορές εγκλωβισμένος μέσα στις εμμονές του. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω και πάμε στις 10 Αυγούστου και έλεγαν σε κάποιον: Θα πάρουμε έναν προπονητή που θα κερδίσει τα 3 ντέρμπι με γκολ 8-1, θα είναι στο +7 στη βαθμολογία τον Δεκέμβρη και θα έχει την ομάδα στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο για 6η συνεχόμενη χρονιά. Ποια θα ήταν η απάντηση; Αυτή βέβαια είναι η εύκολη ερμηνεία, η οποία παρόλα αυτά δεν μπορεί να κρύψει ότι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στη δημιουργία καθαρών φάσεων μέσα στο παιχνίδι του, ακόμα κι αν την 5η αγωνιστική του Europa League ήταν 2η ομάδα σε τελικές στη διοργάνωση!

Με τατουάζ φιλάκια

Ο Φιγκέιρας δεν είναι το δεξί μπακ που ονειρεύεται κάποιος για την ομάδα του. Ακόμα όμως και με το τατουάζ - φιλάκι στο λαιμό έχει βελτιωθεί στα τελευταία παιχνίδια, σε σχέση με τα πρώτα που οι οπαδοί τον είχαν βαφτίσει (δικαίως) pokemon. Δεν ήξερε πού πατούσε και πού βρισκόταν. Πλέον δεν έχει καμία σχέση με τον Φιγκέιρας των πρώτων ημερών και έχει βάλει κι αυτός το ποδαράκι του για να κρατήσει η ομάδα του ανέπαφη την εστία της για 5 παιχνίδια και 84 λεπτά. Οπως βοηθούσε κάποτε τον Παναθηναϊκό και ο Πράνιτς, ως αριστερό μπακ και με τατουάζ - φιλάκι στο λαιμό. Φυσικά, ο Ολυμπιακός έχει τον ποιοτικότερο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος τραυματίστηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα. Σε ένα μαρκάρισμα του Ζαραδούκα - απευθείας κόκκινη κάρτα, που δεν του δόθηκε στο 4ο λεπτό και πέρασε στα ψιλά, επειδή ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού η απόφαση και όχι υπέρ του (εν αντιθέσει με την πράγματι αστεία πρώτη κίτρινη του Λίλα).

Βαρετά παιχνίδια

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού θα είναι πάντα βαρετά για έναν τρίτο παρατηρητή. Μονότονα και προβλέψιμα. Και δύσκολα για τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό που θέλει νίκες και ωραία μπάλα, αυτός ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να τα καταφέρει. Καμία από τις μεγάλες ομάδες φέτος δεν μπορούν να επιβάλλουν την ανωτερότητά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον μικρότερο. Και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί αέρινα πέναλτι για να κερδίσει τον Αστέρα. Και ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί τα στραβά μάτια του ρέφερι σε ματς με τον Πλατανιά. Και η ΑΕΚ θα ισοπεδώσει τον αντίπαλό της αν αυτός παίζει με 10 παίκτες από το 17'. Μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτά. Όλοι τους, όμως θα χρειαστούν τύχη, ικανότητα και προπονητική βοήθεια για να μην γίνουν βαρετά τα παιχνίδια τους. Κάποιοι έχουν το πρώτο, άλλοι το δεύτερο, άλλοι το τρίτο. Κανείς και τα τρία μαζί. Η διαφορά είναι ότι βαρετό με βαρετό παιχνίδι χωρίζεται από τους βαθμούς που δίνει στο τέλος του 90λέπτου καθένα από αυτά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ