OPINIONS

"Τεσσάρι θα πάρουμε;"

"Τεσσάρι θα πάρουμε;"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε μια εβδομάδα που οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού ασχολούνταν με το "4άρι" στο μπάσκετ, ήρθε το ματς με την Χάποελ και τους έκανε να μετρούν "...άρια" που χρειάζεται η ομάδα στο ποδόσφαιρο. Γράφει ο Θοδωρής Ρούσσος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε σε μπελάδες. Και για την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Champions League, αλλά και όσον αφορά την "καθημερινότητά" του για τις επόμενες 6 ημέρες. Μέχρι, δηλαδή, τη ρεβάνς με τη Χάποελ στο Ισραήλ, που θα κρίνει πολλά.

Δεν είναι τόσο το 0-0 που προβληματίζει ενόψει της ρεβάνς, όσο η αποκαρδιωτική εικόνα απέναντι σε μία ομάδα που θα είναι ίδια σε μία εβδομάδα. Αυτό που ΘΑ είναι διαφορετικό, είναι οι συνθήκες, όπως και ο "παρoνομαστής" του αγώνα. Αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να είναι διαφορετικό, είναι ο Ολυμπιακός.

Πλέον, υπάρχουν νέα δεδομένα μετά το Καραϊσκάκη. Τα μισά δημιουργήθηκαν σε 90 αγωνιστικά λεπτά και τα υπόλοιπα από τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ας τα πάρουμε από την αρχή...

Το 0-0 δεν δίνει πλεονέκτημα σε κανέναν, αλλά υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να σκοράρει στη ρεβάνς. Η εμφάνιση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, αλλά κανείς δεν ψάχνει για αισιοδοξία πλέον. Γκολ χρειάζονται.

Με μεγαλύτερο ή ίδιο αριθμό τερμάτων, ο Ολυμπιακός των μηδέν ευκαιριών σε 90 λεπτά χθες, θα κερδίσει ημέρες ηρεμίας και ευρωπαϊκής συνέχειας. Το δεύτερο θα είναι εγγυημένο. Το πρώτο θα πρέπει να το "υφάνουν" αργά αργά παίκτες - προπονητής - διοίκηση - κόσμος. Ο καθένας με τον τρόπο του και τον πόνο του.

Αλλά μέχρι να (αν) φτάσουμε ως εκεί, ηρεμία δεν θα υπάρχει. Όχι επειδή τραυματίστηκε ο Σιόβας ή ο Ντουρμάζ έβγαζε καπνούς κατά την αλλαγή του. Ούτε επειδή κάποιοι είδαν στο πρόσωπο του Ντα Κόστα τον φταίχτη ( απαράδεκτο να αποδοκιμάζεις έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας σου κατά τη διάρκεια του αγώνα).

Αλλά επειδή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πρόσθεσε επιπλέον βάρος στην ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών για το κρίσιμο παιχνίδι στο Ισραήλ, με την ωμή δήλωση "μη γυρίσετε αν δεν προκριθείτε". Το ταρακούνημα είναι πιο δυνατό ακόμα και από την υποψία απειλής να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο.

Ισως αυτό θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα και με διαφορετική μορφή: Με την (αγωνιστική) θωράκιση της ομάδας, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις. Τώρα, μοιάζει με αυτό που έκαναν κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού απέναντι στον Ντα Κόστα. Εν μέσω μάχης...

Γιατί η γκέλα φαινόταν από μακριά. Από τα φιλικά. Από το Περιστέρι. Από το ρεπορτάζ. Και πλέον έσκασε στα μούτρα πολλών σε μια βδομάδα που όλους τους Ολυμπιακούς τούς απασχολούσε αν θα πάρει "4άρι" στο μπάσκετ η ομάδα με το καλύτερο "4άρι" στην Ευρώπη. Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός χρειάζεται πολλά "...άρια" για να παραμείνει εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν...

Αντί επιλόγου...

Ως γνωστόν, σε αυτή τη χώρα είμαστε των άκρων. Στην πρώτη επιτυχία, έπαρση, στην πρώτη αποτυχία, ισοπέδωση. Οι δεύτερες σκέψεις και η ψυχραιμία είναι οι καλοί σύμβουλοι. Κάποιες φορές όμως, χρειάζεται και αυτούς να τους κάνεις πέρα και να δοκιμάζει και τα άκρα. Και το ένα από αυτά λέει ότι το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός, με εξαίρεση 3-4 παίκτες, είναι... ΑΕΚ, προερχόμενη από τη Β' Εθνική, για την οποία επιτυχία είναι η κατάκτηση ενός Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ