OPINIONS

Τρώνε από τα έτοιμα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όπως στρώσεις - θα κοιμηθείς, λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και στον Ολυμπιακό το κάνουν πράξη. Έστρωσαν στον πρώτο γύρο, κοιμούνται στον δεύτερο και μόνο ένα πράγμα μπορεί να τους ξυπνήσει. Γράφει ο Θοδωρής Ρούσσος.

Στροφή... από την ποιότητα έχει κάνει τους τελευταίους μήνες ο Ολυμπιακός. Δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα, όσο η προβληματική εικόνα που γιγαντώνει μέρα με την ημέρα. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν μια τρανή απόδειξη για του λόγου το αληθές.

Κανείς προπονητής και κανείς ποδοσφαιριστής, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό μέσα σε λίγες ημέρες. Η ομάδα του Ολυμπιακού, έχοντας βγάλει την ανηφόρα για αρκετούς μήνες, έχει βρεθεί σε μια κατηφόρα, όπου για να μην κάψει βενζίνη, έχει βάλει νεκρά.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ο Ολυμπιακός ό,τι ήταν να κάνει, το έκανε στον πρώτο γύρο. Δεν είχε ποιότητα, αλλά έπαιρνε τα αποτελέσματα, που από το τέλος του Νοέμβρη τον είχαν καταστήσει φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Απαλλαγμένος νωρίς από την ψύχωση του "αήττητου" (ήττα σε νεκρό χρόνο στη Λάρισα), πήρε και τα τρία ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Κέρδισε εύκολα την ΑΕΚ, ακόμη πιο εύκολα τον Παναθηναϊκό, βάζοντας και στους δύο συνολικά 6 γκολ. Ένα περισσότερο από τις τελικές που είχε στα ντέρμπι του β' γύρου, σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο. Ο ΠΑΟΚ τον δυσκόλεψε περισσότερο, αλλά εκμεταλλεύτηκε τον... ίλιγγο που έπιασε την ομάδα της Θεσσαλονίκης μπροστά στην ιδέα του "διπλού" στο Καραϊσκάκη.

Και κάπως έτσι, έκλεισε τον πρώτο γύρο στο +10 από... την Ξάνθη και τον Πανιώνιο.

Η αδυναμία των υπολοίπων να δικαιολογήσουν τον τίτλο του συνδιεκδικητή του τίτλου, παρέσυρε τον Ολυμπιακό σε έναν αγωνιστικό λήθαργο, ο οποίος είχε αντίκτυπο και στην αντιμετώπιση / διαχείριση της κατάστασης και του ρόστερ. Ο Ολυμπιακός είχε στο δυναμικό του στον πρώτο γύρο και τον Ομάρ και τον Πάρντο και τον Ιντέγε και τον Μιλιβόγεβιτς. Και μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα χωρίς αυτούς; Όχι, μέχρι αποδείξεως.

Το θέμα στον Ολυμπιακό είναι ότι πέρα από την αγωνιστική κάμψη και τη δημιουργική ανυπαρξία, οι παίκτες έχουν στερέψει και από γόητρο. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, αλλά το πρώτο ήταν ή το τελευταίο; Ηταν όμως από τα λίγα, στα οποία ο Ολυμπιακός λιγοψυχούσε. Δεν υπήρχε κίνητρο; Τι κίνητρο χρειάζεται πέρα από μία νίκη στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας.

Από το τέλος του πρώτου γύρου, έχει δημιουργηθεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι το πρωτάθλημα τελείωσε και αυτό έχει περάσει και μέσα στην ομάδα, η οποία τους τελευταίους μήνες... τρώει από τα έτοιμα. Από αυτά που ναι μεν η ίδια ετοίμασε, αλλά λιγοστεύουν.

Πλέον, μέσα σε μια χρονιά με πολλά λάθη σε όλα τα επίπεδα, ζητείται κίνητρο. Και το κίνητρο έρχεται: Το Κύπελλο. Λάμψη, σαν το πρωτάθλημα δεν έχει, αλλά έχει πολύ... γόητρο, δεδομένου ότι φέτος και για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του '40, το διεκδικούν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Ορίστε... Το κίνητρο (τους) το βρήκαμε. Εγωισμό οι παίκτες μπορούν να βγάλουν; Γιατί η τελευταία γεύση μένει πάντα σε όλους. Είτε πάρεις, είτε χάσεις έναν τίτλο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ