OPINIONS

Αήττητος αλλά έπρεπε να είναι πιο απαιτητικός

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το ισόπαλο ντέρμπι στο Καραϊσκάκης και για το γεγονός ότι ΠΑΟΚ ζορίστηκε από τη στιγμή που δημιούργησε τις ιδανικές για αυτόν συνθήκες και μετά.

Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό (1-1) έχει δύο αναγνώσεις για τους ασπρόμαυρους. Η μία είναι το αποτέλεσμα το οποίο ο προπονητής, Αμπέλ Φερέιρα το χαρακτήρισε ως δίκαιο, αλλά όχι ικανοποιητικό.

Μια ισοπαλία στο πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που κρατά τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση μαζί με τους ερυθρόλευκους του δίνει υπό την έννοια ότι από εδώ και πέρα θα έχουν να παίξουν δύο φορές στην έδρα τους με τον Ολυμπιακό και μια στο Καραϊσκάκης, αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη για να σταθεί κανείς σε αυτό.

Από την άλλη υπάρχει και αυτό το αήττητο που διατηρεί ο ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι μόνο ο αριθμός παιχνιδιών, αλλά η απόδειξη ότι αυτή η ομάδα έχει μέταλλο και δύσκολα μπορεί στην Ελλάδα να βρεθεί αντίπαλος που θα την αναγκάσει να φύγει από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι.

Η δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με την απάντηση στο ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και αν ναι γιατί δεν το έκανε;

ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν στον αγώνα μετά το γκολ του Ίνγκασον ήταν ιδανικές για τους πρωταθλητές. Ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που κύλησε όπως θα έπρεπε για αυτόν. Μπροστά στο σκορ, κρατώντας τους επιθετικούς του Ολυμπιακού μακριά από την περιοχή του -η πλέον επικίνδυνη στιγμή των ερυθρόλευκων ήταν από το Σουντανί στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου- και γνωρίζοντας ότι πλέον θα είχε πολλούς ανοικτούς χώρους για να τους εκμεταλλευτεί.

ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΣΟΙ ΤΟΥ

Το κακό για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είναι ότι στο δεύτερο μισό του ντέρμπι περιορίστηκε, μάλλον, πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς σε παθητικό ρόλο. Και αυτό δεν έχει μόνο να κάνει με την πίεση που άσκησαν στους παίκτες του ΠΑΟΚ οι αντίπαλοι τους, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι κομβικοί παίκτες δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά τους.

Μπίσεσβαρ, Μίσιτς, Καντουρί δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα τους να κρατήσει λίγο περισσότερο την μπάλα, να μην πιέζεται τόσο πολύ από τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο να βγάλει κάποιες καλές αντεπιθέσεις για να διευρύνει το προβάδισμα της.

Σε αυτό το κομμάτι ο ΠΑΟΚ έκανε στο δεύτερο ημίχρονο το χειρότερό του φετινό παιχνίδι. Όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε στην ουσία με έναν ανασταλτικό μέσο και τους παίκτες του ψηλά, δεν μπόρεσε να βγάλει δυο-τρεις αξιόλογες αντεπιθέσεις για να πετύχει και άλλο γκολ. Και όχι μόνο αυτό... Δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα με αποτέλεσμα οι επιθέσεις των αντιπάλων να διαδέχονται η μία την άλλη και αποτέλεσμα να δημιουργείται πίεση στους αμυντικούς και από αυτή την πίεση να γίνονται και λάθη.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ

Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ακόμη και με αυτή την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου που σημαδεύτηκε από την αδυναμία του να βγάλει σωστά την μπάλα από την περιοχή του, κατάφερε να φύγει αλώβητος και από το Καραϊσκάκης. Και αυτό είναι σημαντικό αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι το ματς έδειχνε να είναι περισσότερο "τελικός" για τους ερυθρόλευκους, παρά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙΡΑ

Για τις επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα μπορούμε να πούμε πολλά. Ο Βιεϊρίνια, όχι μόνο δεν άρχισε αλλά δεν μπήκε ούτε ως αλλαγή στο παιχνίδι. Ο Μπίσεσβαρ βγήκε από τον αγώνα στο 80' ενώ έδειχνε ότι δεν είναι στην καλύτερή του βραδιά. Αλλά από την άλλη ο Πορτογάλος είχε ένα σχέδιο στο μυαλό του και χρησιμοποίησε αυτούς που θεωρούσε πως μπορούν να το υπηρετήσουν καλύτερα. Κάποια πράγματα στο σχέδιο του βγήκαν και κάποια άλλα όχι και αυτό είναι λογικό. Ωστόσο, θα έπρεπε να λειτουργήσει νωρίτερα διορθωτικά για να έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις από το σημερινό ντέρμπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός: Έντονα παράπονα Μαρινάκη σε Χούμπελ στα επίσημα

Αβραάμ κατά διαιτησίας: "Τον Ολυμπιακό οφείλουν να τον σέβονται"

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Η αντίδραση του Γιώργου Σαββίδη για το 1-1 στο Καραϊσκάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ