OPINIONS

Από αύριο τα (πιο) σπουδαία

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο τελευταίο τεστ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, τη μάχη με την Μπενφίκα, αλλά και τις σημαντικές εξελίξεις που "τρέχουν" στον Δικέφαλο.

Το φιλικό με τον Παναθηναικό, έξι μόλις ημέρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ στην Τούμπα, θα μπορούσε να είναι ευκαιρία ώστε ο Αμπέλ Φερέιρα να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση της ομάδας του.

Οι πολλές απουσίες, συνολικά 15 αν υπολογίσει κανείς τους διεθνείς, τους τραυματίες και τους απόντες, δεν επέτρεψαν ωστόσο κάτι τέτοιο και το φιλικό με τους πράσινους λειτούργησε περισσότερο ως δεύτερη ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές όπως ο Ρέι, ο Λύρατζης και ο Μιχόγεβιτς που ήθελαν να δείξουν ότι δικαιούνται μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτός που έδειξε περισσότερα πράγματα ήταν μάλλον ο Λευτέρης Λύρατζης. Ο νεαρός Καβαλιώτης έκανε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο κυρίως καλύπτοντας την δεξιά πλευτά της ομάδας του ως μπακ χαφ. Με καλές κινήσεις στην επίθεση και επιστροφές έδειξε ότι έχει τον ρόλο αυτό που δίνει φέτος στους ακραίους του ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Λύρατζης προπονούνταν από την αρχή της προετοιμασίας, μαζί με το Μιχόγεβιτς με ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που προορίζονται για δανεισμό. Επέστρεψε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας μετά τον τραυματισμό του Ροντρίγκο Σοάρες και το ταξίδι του Λέο Μάτος στην Βραζιλία. Με τους δύο Βραζιλιάνους ενεργούς και τον πειραματισμό με το Δημήτρη Λημνιό λίγος χώρος υπάρχει για το νεαρό Λύρατζη στο ρόστερ, παρά την καλή του εμφάνιση στο φιλικό.

Κι αν ο Λύρατζης έχει μπροστά του τους δύο Βραζιλιάνους, τι να πει και ο Μιχόγεβιτς; Ο Βόσνιος, που έκανε πραγματικά καλή σεζόν με την Άουε, ήταν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ο 6ος στόπερ του ΠΑΟΚ και λογικά και αυτός δεν πρόκειται να βρει χώρο στο ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, ο Ροντρίγκο Ρέι, που επέστρεψε μετά από καιρό για ένα ημίχρονο κάτω από την εστία του Δικεφάλου, περιμένει να δει αν θα προκύψουν ανακατατάξεις στο γκρουπ των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ για να διαταραχθεί η ιεραρχία που τον φέρνει να είναι η επιλογή του προπονητή. Βέβαια το πιθανότερο είναι αν υπάρξουν ανακατατάξεις να εμπλακεί και ο ίδιος σε αυτές καθώς είναι μάλλον δεδομένο ότι στην Τούμπα περιμένουν προτάσεις για τον Αργεντίνο τερματοφύλακα.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ

Βέβαια η φιλική νίκη επί του Παναθηναϊκού είχε σημεία αναφοράς και ομαδικά και σε επίπεδο προσώπων. Η διάθεση του Δικεφάλου να πιέζει ψηλά τους αντιπάλους του και να ανεβάζει πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή καταγράφεται στα θετικά, ενώ το γεγονός ότι και πάλι επέτρεψε να δημιουργηθούν αρκετές καταστάσεις μπροστά από την εστία του είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που χρειάζεται βελτίωση.

Από εκεί και πέρα, ο Κρέσπο έπαιξε μετά από πολύ καιρό ένα ολόκληρο 90λεπτο, ο Σβαμπ δείχνει να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο στην νέα του ομάδα, ο Ζαμπά βελτιώνεται συνεχώς, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που ήταν πριν τον τραυματισμό του, και τον Νινούα στην πρώτη εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ, όπως είναι φυσικό να μην δείχνει ολόκληρο το φάσμα των δυνατοτήτων του.

Όσο για τους πιτσιρικάδες Τάχατο, Γιαξή, Βρακά, Κούτσια, Κουλιεράκη και Παναγιώτου που πήραν λεπτά συμμετοχής, αυτοί έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν αφού είναι πλέον φανερό ότι η κατάσταση για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές έχει αλλάξει από φέτος στον ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ NOVA

Πέρα από το φιλικό ο Δικέφαλος βρίσκεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και τον αγώνα με την Μπενφίκα σε μεταίχμιο σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτα από όλα η διαφαινόμενη συμφωνία με τη NOVA για τα τηλεοπτικά του αποτελεί πολύ μεγάλη υπόθεση στην προσπάθεια που γίνεται να κλείσει η τρύπα στα οικονομικά μεγέθη της ΠΑΕ και να απαλλαγεί η ομάδα από το βραχνά του FFP. Για τον ΠΑΟΚ αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των μίνιμουμ εσόδων από την σίγουρη παρουσία του στους ομίλους του Europa League και τη μείωση του μπάτζετ.

Ο ΠΑΟΚ ήδη έχει ρίξει τα συμβόλαια του από την στιγμή που αποδεσμεύτηκαν Βέρνμπλουμ και Στοχ και δεν ανανεώθηκαν αυτά του Μαουρίσιο και του Βιεϊρίνια. Το θέμα του Πορτογάλου βέβαια εξακολουθεί να είναι, ως ένα βαθμό ανοικτό, αλλά και να υπάρξει ανατροπή και συμφωνία οι όροι της δεν θα έχουν καμία σχέση με το συμβόλαιο που είχε μέχρι τώρα ως αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Στα μεταγραφικά, ο Δικέφαλος είναι σε αναμονή του Άντριγια Ζίβκοβιτς που πιθανότατα θα βρίσκεται αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Ο Σέρβος, είτε προλάβει, είτε όχι το παιχνίδι με την Μπενφίκα μπορεί να αλλάξει επίπεδο μεσοεπιθετικά τον ΠΑΟΚ. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμπέλ Φερέιρα τον περιμένει πως και πως…

Αν μάλιστα μετά τον Ζίβκοβιτς προκύψει και επιθετικός τότε ο Πορτογάλος θα έχει πολλές περισσότερες επιλογές για το σκοράρισμα που φαίνεται ότι στο σχήμα με τους 3 στόπερ είναι αυτό που τον προβληματίζει περισσότερο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ