OPINIONS

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ: Ισοπαλία σαν... ήττα

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το 1-1 του ΠΑΟΚ στον ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι - που προκάλεσε αντιδράσεις σαν να ήταν η πρώτη ήττα του "Δικέφαλου" στο πρωτάθλημα - και την επόμενη ημέρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη απώλεια του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα ήρθε. Η ισοπαλία στο Περιστέρι αντιμετωπίζεται από όλους, εντός και εκτός ΠΑΟΚ ως ήττα και αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό.

Νομοτελειακά η ομάδα της Θεσσαλονίκης κάποια στιγμή θα έχανε βαθμούς και αυτό έγινε απέναντι στον Ατρόμητο, διαψεύδοντας τις… "Κασσάνδρες"που έβλεπαν άνετη νίκη του "Δικέφαλου" σε έναν αγώνα που θεωρούσαν λίγο πολύ ως…φιλικό.

Ο Ατρόμητος αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για τον ΠΑΟΚ , παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με τις απουσίες των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ως δανεικοί από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όσοι όμως αγωνίστηκαν πάλεψαν όσο μπορούσαν περισσότερο και κατάφεραν να σταματήσουν το νικηφόρο σερί του "Δικεφάλου" και να διατηρήσουν το δικό τους αήττητο.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε κάποια σπουδαία εμφάνιση, κάποια από τα δυνατά χαρτιά του δεν είχαν την απόδοση που θα έπρεπε, κάποια στιγμή μετά το γκολ με το οποίο προηγήθηκε, οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν και λίγο υπεροψία, όπως είπε ο Κρέσπο και ζημιά έγινε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το "Χ" μπορεί να θεωρηθεί και φυσιολογικό. Αφύσικες είναι μάλλον οι αντιδράσεις που ακολούθησαν… και από τον ΠΑΟΚ και από όλουςόσους περίμεναν το πρώτο στραβοπάτημα του Δικεφάλου.

Ο ΓΚΟΛΕΑΔΟΡ ΚΡΕΣΠΟ

Δεν είναι μόνο τα λάθη του Τζήλου, που έφεραν την ισοπαλία στο Περιστέρι και προς τιμή του το παραδέχθηκε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.Ο "Δικέφαλος"θα μπορούσε να κερδίσει τον Ατρόμητο, όπως έκανε στη Νέα Σμύρνη, όπως έκανε και στο "Γεντί Κουλέ"παρά τις όποιες λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις υπήρξαν σε βάρος του,σε εκείνα τα παιχνίδια.

Θα μπορούσε να πετύχει γκολ χωρίς να χρειαστεί να πρωταγωνιστήσουν οι δύο κεντρικοί του αμυντικοί στην επίθεση, να γίνει δηλαδή "ντιμπλέρ»" ο Βαρέλα και "γκολεαδόρ" ο Κρέσπο. Ή από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να αποφύγει το γκολ που δέχθηκε αν ο Ισπανός πήγαινε πιο γρήγορα πάνω στον Ουγκράι πριν αυτός σουτάρει…

Όσο για αυτούς που βρήκαν την ευκαιρία να… χαμογελάσουν επειδή ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε στο Περιστέρι, μάλλον βιάζονται. Εκτός και αν περίμεναν ότι ο Δικέφαλος θα έκανε 30 νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν.Ούτε η κουβέντα για το τι θα μπορούσε να γίνει αν αγωνίζονταν κανονικά για τον Ατρόμητο και οι δανεικοί του ΠΑΟΚ, έχει και μεγάλη ουσία.

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κάνει το "εννιά στα εννιά" γιατί δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα στην επίθεση του, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο Πρίγιοβιτς δεν έκανε γκολ γιατί έκανε ανοικτό κοντρόλ σε μια καλή στιγμή που φαινόταν να έχει στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί λίγο αργότερα ο Μέγερι πρόλαβε την τελευταία στιγμή την κόψει την πάσα που πήγαινε προς το Σέρβο από τα δεξιά . Και ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε γκολ ούτεστην φάση με το Ζαμπά με το πλασέ του Βραζιλιάνου μέσα από την περιοχή να μην είναι καλό.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε αυτήν την πρώτη "στραβή" που προέκυψε σε ένα παιχνίδι, που ήταν κομβικό για αυτήν. Η ισοπαλία με τον Ατρόμητο δεν ακυρώνει την εκπληκτική βαθμολογική συγκομιδή που έχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και παρά τα όσα περί αντιθέτου δήλωσε μετά τον αγώνα ο Ραζβάν Λουτσέσκου το πρόγραμμα του από εδώ και πέρα γίνεται πιο βατό, έστω και λίγο, σε σχέση με τα πολύ δύσκολα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα.

Η πρώτη απώλεια κάποια στιγμή θα ερχόταν…Το πιο σημαντικό από εδώ και πέρα και αυτό που θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στο τέλος στην κατάκτηση του τίτλου είναι να βελτιώσει όσο μπορεί περισσότερο τις όποιες αδυναμίες του, που δεν είναι και πολλές. Να καταφέρει να αποδίδει σεμεγαλύτερη διάρκεια καλό ποδόσφαιρο και προπάντων να διατηρήσει τη ψυχραιμία του.

Γκέλα για τον ΠΑΟΚ ήταν η ήττα από τη Βίντι, την οποία οφείλει να διορθώσει την Πέμπτη στην Ουγγαρία και όχι η ισοπαλία στην έδρα του δεύτερου στη βαθμολογία Ατρόμητου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ