OPINIONS

Αυτός είναι ο νέος ΠΑΟΚ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο φιλικό με την Στεάουα και πώς καλύφθηκε η έλλειψη φορ από τον Ρουμάνο τεχνικό.

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Στεάουα Βουκουρεστίου πρέπει να ικανοποίησε απόλυτα τον προπονητή του. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους Ρουμάνους οι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου μετέφεραν σχεδόν στον απόλυτο βαθμό όσα προσπαθεί να τους περάσει στις προπονήσεις ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στην προπόνηση της Κυριακής, ο Ρουμάνος μοίραζε μπράβο στους παίκτες του, όταν δούλευε μαζί τους τακτική.

Με πίεση ψηλά που να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να χτίσει επιθέσεις από την άμυνα του, με γρήγορη ανάπτυξη στο χώρο, με έξυπνα και καλοχτυπημένα στημένα ο ΠΑΟΚ κατάφερε όχι μόνο να πετύχει δύο γκολ στην Στεάουα αλλά και να την "πνίξει" και να την κρατά για πολύ ώρα στο δικό της γήπεδο.

Ότι ο ΠΑΟΚ βελτιώνεται μέρα με τη ημέρα, προπόνηση με την προπόνηση, είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ο Λουτσέσκου δουλεύει οργανωμένα, θέλει να εκμεταλλευτεί την ομοιογένεια που είχε αποκτήσει η ομάδα του την περασμένη σεζόν και να βάλει και επιπλέον στοιχεία στο παιχνίδι της. Στοιχεία που θα την κάνουν ακόμη περισσότερο κυριαρχική στον αγωνιστικό χώρο και που θα της επιτρέψουν να αποδίδει και καλύτερο ποδόσφαιρο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Βέβαια ο στόχος του Ρουμάνου τεχνικού αυτή την περίοδο είναι ένας και μοναδικός. Να φέρει την ομάδα του σε επίπεδο αγωνιστικής και ψυχολογικής ετοιμότητας σε τέτοιο επίπεδο ώστε το βράδυ της 24ης Ιουλίου απέναντι στη Βασιλεία, να εμφανιστεί στο καλύτερο δυνατό επίπεδο για να μπορεί να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΕΠΑΙΞΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ

Το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρουμάνοι κατάφεραν να αντιδράσουν και να πιέσουν αυτοί με τη σειρά του ψηλά τον ΠΑΟΚ, ήταν μάλλον λογικό και αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αφήσει τους δέκα από τους έντεκα που ξεκίνησαν το παιχνίδι να συνεχίσουν μέχρι το 70΄περίπου για να "γράψουν" περισσότερα χιλιόμετρα. Με τη Στεάουα να κάνει αλλαγές και να έχει περισσότερα φρέσκα πόδια στο γήπεδο ήταν ως ένα βαθμό λογικό να αντιδράσουν οι Ρουμάνοι. Ως ένα βαθμό γιατί το λάθος του Μάτος από το οποίο προήλθε το γκολ της Στεάουα, δε δικαιολογείται ούτε από την κούραση.

Όπως και να έχει όταν ο προπονητής του Δικεφάλου άλλαξε και τους δέκα στο 72΄ η εικόνα του ΠΑΟΚ βελτιώθηκε και πάλι. Ξανά οι παίκτες του απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και «μαθαίνοντας» από τις προπονήσεις κατάφερναν με τον τρόπο που θέλει ο Λουτσέσκου να «σπάνε» την πίεση των Ρουμάνων.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Στεάουα αγωνίστηκε στην ουσία χωρίς φορ. Η πιο σημαντική από τις δοκιμές που έκανε στο φιλικό με τους συμπατριώτες του ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν το σχήμα με τους Πέλκα και Καντουρί να εναλλάσσονται στη θέση του φορ και ήταν επιτυχημένη. Μπορεί ο ίδιος να μην το παραδέχεται ότι κατέφυγε σε αυτό το τρικ επειδή το έχει πάρει απόφαση, ότι και να αποκτηθεί τώρα ένας ακόμη επιθετικός δύσκολα θα προλάβει τουλάχιστον το πρώτο αγώνα με τη Βασιλεία, ωστόσο κάτι τέτοιο συμβαίνει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Οι δυο τους μαζί με τον Μπίσεσβαρ - που σημειωτέων ήταν τόσο συνεπής ανασταλτικά που έφτασε να κάνει τάκλιν στην άμυνα - ήταν οι κύριοι μοχλοί πίεσης στους αμυντικούς των Ρουμάνων στους οποίους δημιούργησαν πολλά προβλήματα.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Ο Καντουρί συνεχίζει να είναι εξαιρετικός και ένας από τους πρωταγωνιστές αυτής της φετινής προετοιμασίας. Ο Μαροκινός δείχνει στα φιλικά το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό που δεν έδειξε στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Τρέχει, μαρκάρει, πιέζει, μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή, σκοράρει…γενικά κάνει τα πάντα, δείχνοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που θα κάνει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη αρχικά και στις εγχώριες διοργανώσεις στη συνέχεια.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ