OPINIONS

Έκανε πάρτι στην Τούμπα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον θριαμβευτικό επίλογο μιας ιστορικής χρονιάς για τονΠΑΟΚ και τις όμορφες στιγμές που σημάδεψαν το τελευταίο παιχνίδι του 2019 στην έδρα του.

Το 2019 έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ και μια εικόνα πολύ δυνατή. Με τους παίκτες του Δικέφαλου μαζί με τον Αμπέλ Φερέιρα μια αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου, μετά το 5-1 σε βάρος του Ατρόμητου και την Τούμπα να φωνάζει "Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές" και να ζητά ξανά "πρωτάθλημα και Κύπελλο στο Πύργο το Λευκό".

Ο ΠΑΟΚ σε μια άκρως ποδοσφαιρική βραδιά, εύκολα κατάφερε να επικρατήσει του Ατρόμητου στην Τούμπα και πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος- η οποία ένας Θεός ξέρει πόσο θα κρατήσει- μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ήταν μάλλον πρωτόγνωρο για μια ομάδα του Σάββα Παντελίδη να δείχνει τόσο μεγάλη αδράνεια στις στατικές φάσεις, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό ο Δικέφαλος σκοράροντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι ότι μετά το γκολ του Βιεϊρίνια, στο 13' και χωρίς ο ΠΑΟΚ να έχει δημιουργήσει προηγουμένως άλλες ευκαιρίες ο Ατρόμητος έδειξε να χάνει το προσανατολισμό του. Να μην ξέρει αν θα πρέπει να μείνει πίσω για να αμυνθεί ή να ρισκάρει και να βγει μπροστά για να διεκδικήσει την ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή την αναποφασιστικότητα, αν δεν τη δημιούργησε κιόλας και να πετύχει και άλλα δύο γκολ με τον Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός σκόρερ δικαιολογεί πλέον σε απόλυτο βαθμό την μεταγραφή του και τα πολλά λεφτά που έδωσε ο Δικέφαλος τον περασμένο Γενάρη για να τον αποκτήσει από τη Ροστόφ. Αν συνεχίσει έτσι θα βγάλει ρίζες στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και δείχνει ότι το αξίζει….

ΓΕΜΑΤΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε στο δεύτερο ημίχρονο. Πέτυχε και 4ο με το Σβιντέρσκι να κερδίζει το πέναλτι, το Βιεϊρίνια να του παραχωρεί την εκτέλεση, τον Πολωνό να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι και μετά μαζί με όλους του συμπαίκτες του να κάνουν την κίνηση "Ρομάριο- Μπεμπέτο" σαν να κοιμίζουν μωρό μπροστά από το εκστασιασμένο πέταλο των οπαδών του Δικέφαλου. Σαφές προμήνυμα για γεννητούρια. Όπως και η αντίδραση του Μίσιτς στο πρώτο γκολ που πέτυχε με το κεφάλι, όταν έβαλε την μπάλα κάτω από την φανέλα για να το πανηγυρίσει.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν γεμάτο εικόνες όπως φίλους του ΠΑΟΚ από τα επίσημα να τραγουδάνε happy birthday to you στον Αμπέλ Φερέιρα στο flash interview του Πορτογάλου τεχνικού, για τα χθεσινά του γενέθλια.

Άλλωστε με την πιο ωραία σκηνή ξεκίνησε και το παιχνίδι. Με τους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν το έναυσμα για να πέσουν 10.232 λούτρινα αρκουδάκια στο γήπεδο, που θα γίνουν ευρώ προσφοράς σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙΡΑ

Ο Αμπέλ Φερέιρα που βρήκε ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ροντρίγκο Σοάρες, το επίσημη ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο Λάζαρο Λάμπρου ( ο νεαρός ακραίος έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ από τότε που ο Δικέφαλος τον απέκτησε από τον Ηρακλής) και να χρησιμοποιήσει και πάλι μετά από καιρό τον Άντερσον Εσίτι.

Δεν ήθελε και πολύ ο προπονητής του ΠΑΟΚ να στηρίξει με πράξεις την επιθυμία του ότι ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη του φτάνει το ρόστερ που έχει και δεν θέλει να φύγει κανείς. Αν είχε και τέταρτη αλλαγή, τον Στοχ θα έβαζε, αλλά ο Σλοβάκος έμεινε στον πάγκο.

Έτσι έκλεισε για τον ΠΑΟΚ έναν θρίαμβο μια εξίσου θριαμβευτική χρονιά. Το 2019 ανήκει στον ΠΑΟΚ με το πρώτο νταμπλ της Ιστορίας του και το ενθαρρυντικό για τους φίλους του είναι ότι το 2020 θα ξεκινήσει με την ομάδα τους στην κορυφή. Ο Δικέφαλος έφτασε με αυτό το 5-1 στα 51 παιχνίδια το αήττητο σερί του και συνεχίζει...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ