OPINIONS

Έκανε το καθήκον του ο ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÑÉÓÁ  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΛ που τον έφερε και πάλι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και του επιτρέπει να δώσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε απόλυτη ισορροπία με τους ερυθρόλευκους

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του κέρδισε τη ΑΕΛ με μια νίκη από αυτές που πολλοί τις χαρακτηρίζουν ως… επαγγελματικές και επέστρεψε μετά από 56 ημέρες στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή τη φορά ο Δικεφάλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ολυμπιακού, την γκέλα του στη Νέα Σμύρνη και πλέον θα τον αντιμετωπίσει στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο γήπεδο του ως ισόβαθμος του πρωτοπόρος.

ΙΣΧΝΟ ΤΟ 1-0 ΑΛΛΑ ΝΙΚΗ

Μπορεί οι λέξεις ντέρμπι και Ολυμπιακός να ήταν απαγορευμένες στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο Αμπέλ Φερέιρα ήθελε να δει την ομάδα του να κερδίζει την Λάρισα, αν μπορεί κάνοντας και οικονομία δυνάμεων.

Η αλήθεια είναι ότι ένα γκολ στο πρώτο τέταρτο περίπου του αγώνα έμοιαζε ιδανικό σενάριο, όταν το πέτυχε ο Σβιντέρσκι, ωστόσο ο Πολωνός δεν κατάφερε να σκοράρει στις άλλες δύο μεγάλες στιγμές που είχε στο πρώτο ημίχρονο και έτσι με το Δικέφαλο να έχει ισχνό προβάδισμα και τη Λάρισα να δείχνει επικίνδυνη, το παιχνίδι ως ένα βαθμό… ακροβατούσε, σίγουρα περισσότερο από ότι θα ήθελε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Μπορεί στην πραγματικότητα ο Δικέφαλος να μην κινδύνευσε σχεδόν καθόλου από τους Θεσσαλούς, αλλά παιχνίδια σαν και αυτά θα πρέπει αν μπορείς - και η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε - να τα καθαρίζεις όσο γίνεται πιο εύκολα . Στο τέλος πάντως το ταμείο για τους πρωταθλητές είναι θετικό, γιατί εκτός των άλλων, την νίκη, το τρίποντο και τα υπόλοιπα στο σημερινό παιχνίδι φάνηκε ότι οι λύσεις πλέον που έχει ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πολλές και σημαντικές.

ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΒΙΕΙΡΙΝΙΑ

Ο Βιεϊρίνια επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Σημαδιακό το γεγονός καθώς απέναντι στην ΑΕΛ τραυματίστηκε πέρυσι στα τελειώματα της σεζόν που βρήκε τον ΠΑΟΚ αήττητο πρωταθλητή. Έτσι δεν κατάφερε να χαρεί όσο θα ήθελε την κατάκτηση του τίτλου στην οποία είχε μεγάλο μερίδιο αλλά και του στέρησε ακόμη και τη φυσική παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τα πανηγύρια για το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του Δικεφάλου.

Ο Πορτογάλος μάλιστα έπαιξε αφήνοντας στον πάγκο τον πλέον φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του Δικέφαλου, μαζί με το Γιαννούλη και το Μίσιτς, Δημήτρη Λημνιό. Ο χρόνος θα δείξει αν ο Αμπέλ Φερέιρα προορίζει για το δεξί φτερό της ομάδας του το Βιεϊρίνια ή αν θέλησε να δώσει ανάσες στο Λημνιό που αγωνίστηκε στα δύο παιχνίδια της Εθνικής, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Σε μια εβδομάδα θα ξέρουμε τι από τα δύο ισχύει…η αλλαγή του πάντως στο 70’ ήταν προγραμματισμένη γιατί όλοι ξέρουν ότι ακόμη ο αρχηγός δεν μπορεί να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Από την άλλη είναι επίσης σημαντικό για τον ΠΑΟΚ ότι επέστρεψε και πήρε πάλι χρόνο συμμετοχής ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος, όσο και αν ακούγεται κλισέ είναι το μυαλό του Δικεφάλου στη μεσαία γραμμή. Μπορεί να είναι ακόμη σφιγμένος, μπορεί ακόμη να έκανε και λάθη, μπορεί και ο ίδιος να πιστεύει ότι ξεκινά από το μηδέν, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι άλλη ομάδα με τον Μαουρίσιο ετοιμοπόλεμο και διαφορετική χωρίς αυτόν. Και είναι δεδομένο ότι ακόμη και στο ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική αν ο Αμπέλ Φερέιρα θελήσει να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα σε αυτόν θα προβλέψει.

Όσο για την επιστροφή του Βαρέλα; Ο Ίνγκασον δείχνει ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνεται και δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι τώρα που ο Φερνάντο Βαρέλα ξεπέρασε τον τραυματισμό του θα τον βγάλει τόσο εύκολα από την ενδεκάδα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ