OPINIONS

Ένα γκολ... τέσσερις ανακοινώσεις

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον νέο πόλεμο ανακοινώσεων που ακολούθησε τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λαμία και τον τρόπο με τον οποίο ο Αμπέλ Φερέιρα θυσίασε τα "θέλω" του για το αποτέλεσμα.

Τελειώνει το παιχνίδι στη Λαμία και παίρνεις το δρόμο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά την Στυλίδα βγαίνει η ανακοίνωση των γηπεδούχων… Πριν ακόμη φτάσεις στη Λάρισα να και η ανακοίνωση του Ολυμπιακού και λίγο πριν τα Τέμπη η απάντηση του ΠΑΟΚ. Ωραίο ταξίδι δίχως άλλο…

Και όλα αυτά για το αν ήταν ή όχι οφσάιντ ο Μάτος στην φάση του γκολ του Δικεφάλου. Λειτουργούσε τοVARγια να τσεκάρει τη θέση του Βραζιλιάνου; Λες και αν λειτουργούσε χωρίς γραμμή θα μπορούσε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα…

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η ανακοίνωση της ΚΕΔ που δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι η φάση ελέγχθηκε και το πόρισμα ήταν ότι: "Δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε παράβαση πριν την επίτευξή του γκολ του ΠΑΟΚ". Αλλάη ΚΕΔ είναι και αυτή υπό αμφισβήτηση άρα δεν δεχόμαστε την άποψη της.

Και τώρα τι; Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι από εδώ και πέρα όλα θα κυλήσουν ομαλά; Υπάρχει κανείς που θεωρεί ότι αυτή η ατμόσφαιρα μπορεί να αλλάξει όσες συναντήσεις και αν γίνουν ανάμεσα στουςBig-4 και όποιον άλλον; Όποιος το πιστεύει μάλλον εθελοτυφλεί. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, με τόσο δηλητήριο που έχει χυθεί.Τίποτα δεν πρόκειται να βελτιωθεί και αυτοί που έχουν φέρει τα πράγματα εδώ, θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους.

ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΑ "ΘΕΛΩ" ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ποδοσφαιρικά δεν μπορεί να πει κανείς και πολλά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής του Αμπέλ Φερέιρα παγιδεύτηκαν στις συνθήκες ενός αγώνα που τον κέρδισαν, χωρίς να ακολουθήσουν την δική τους φιλοσοφία και τα «θέλω» τους στο γήπεδο.

Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε ως τρίτο χαφ τον Άντερσον Εσίτι για να έχει έναν επιπλέον παίκτη που να μπορεί να διώχνει την μπάλα στα γεμίσματα των γηπεδούχων, θυσιάζοντας στην ουσία την ικανότητα της ομάδας του να αναπτυχθεί ορθολογικά. Η μπάλα ταξίδεψε στον αέρα πολύ περισσότερο χρόνο, παρά κύλησε στο χορτάρι με τον Πορτογάλο να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την, όντως, κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Το σημαντικό για τον προπονητή του ΠΑΟΚχθες στην Λαμία ήταν η ομάδα του να μην κινδυνεύσει αμυντικά και τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτιτο πλάνο του δούλεψε γιατί ανασταλτικά ο Δικέφαλος δε δέχθηκε καμία καθαρή φάση από την ομάδα του Μάντζιου.

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΡΕΙΡΑ

Ο Φερέιρα ολοένα και περισσότερο όσο η κανονική περίοδος φτάνει προς το τέλος της κοιτά το αποτέλεσμα παρά τοντρόπο που θα έρθει. Βέβαια η κατάσταση του γηπέδου δεν μπορεί να αιτιολογήσει την απόσταση που είχαν οι γραμμές του Δικεφάλου από τον Τζούμπα Άκπομ, ούτε το γεγονός ότι εκτός από ένα διάστημα ενός δεκαλέπτου περίπου στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αναπτυχθεί από τα άκρα.

Ούτε και ακούγεται και πολύ καλά στα αυτιά των φίλων του ΠΑΟΚ η δήλωση του Πορτογάλου ότι η ομάδα τους ήταν αναγκασμένη να προσαρμοστεί αυτή στα δεδομένα του αγώνα με τη Λαμία και όχι να αναγκάσει τον αντίπαλο του δημιουργώντας αυτή νέα δεδομένα και συνθήκες.

Το σίγουρο είναι ότι στην φάση αυτή του πρωταθλήματος αυτό που μετρά είναι οι βαθμοί. Ο ΠΑΟΚ πρόσθεση στη συγκομιδή του άλλους τρεις που μπορεί να είναι πολύ σημαντικοί στην γενικότερη οικονομία του πρωταθλήματος. Και όλοι θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι μπορεί ακόμη καιάμεσα- ίσως και μετά την επόμενη αγωνιστική- κανείς να μην σκέφτεται την απόδοση του ΠΑΟΚστη Λαμία αλλά να μετρά τους βαθμούς που κερδήθηκαν εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ