OPINIONS

Φέτος το πρώτο διπλό ήρθε νωρίς

Φέτος το πρώτο διπλό ήρθε νωρίς

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου εξηγεί γιατί η νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που πέρυσι περίμενε μέχρι την 13η αγωνιστική για το πρώτο της διπλό.

Την περυσινή αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ έπρεπε να περιμένει την 13η αγωνιστική και τον αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια για να πανηγυρίσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Φέτος, πήρε το πρώτο του διπλό στην πρώτη του εξόρμηση μακριά από τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που κάνει τη δύσκολη νίκη του στη Νέα Σμύρνη σημαντική.

Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 2-2 στο περυσινό αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος με το Μάτος να ισοφαρίζει μάλιστα στις καθυστερήσεις, στην τελευταία φάση του αγώνα, ήταν που ώθησε τον Λουτσέσκου να κάνει αλλαγές και αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η ξέφρενη πορεία του Δικέφαλου που σταμάτησε στην ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΡΥΘΜΟ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΠΛΟ

Η νίκη του ΠΑΟΚ μόνο εύκολη δεν ήταν…Με αρκετούς από τους παίκτες του να μην πιάνουν καλή απόδοση η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα χρειάστηκε στο ξεκίνημα του αγώνα απέναντι στο μαχητικό και πολύ καλά οργανωμένο Πανιώνιο. Όποτε έβρισκαν χώρο οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι και μάλιστα κατάφεραν, στο ξεκίνημα του αγώνα να βγουν επικίνδυνα μπροστά σε αντεπιθέσεις και να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα του Δικεφάλου.

Μάλιστα, κάθε φορά που ο ρυθμός γινόταν γρήγορος με την μπάλα να κινείται γρήγορα από την μια περιοχή στην άλλη οι γηπεδούχοι έδειχναν ικανοί να απειλήσουν. Σε μια φάση όμως που ο ΠΑΟΚ μετέφερε γρήγορα την μπάλα από την άμυνα του στην επίθεση, βρήκε το γκολ με τον Ελ Καντουρί το οποίο τελικά του έδωσε μια δύσκολη, αλλά και πολύ σημαντική νίκη.

ΒΑΛΣΑΜΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Η ΔΙΑΚΟΠΗ

Παρά τα όσα προβλήματα αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στον αποκλεισμό από την Μπενφίκα και στην κούραση που αρχίζει πλέον να είναι εμφανής μετά από τα πολύ απαιτητικά παιχνίδια που έδωσε το καλοκαίρι. Από τις 24 Ιουλίου μέχρι και σήμερα η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δώσει οκτώ επίσημους αγώνες, έξι για την Ευρώπη και δύο για το πρωτάθλημα και είναι λογικό οι παίκτες της να είναι καταπονημένοι. Για αυτό το λόγο η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται στην πλέον κατάλληλη στιγμή, ώστε να πάρουν όλοι ανάσες.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που χρειάζονται απαραίτητα ξεκούραση, όπως για παράδειγμα ο Λέο Μάτος, που δείχνει να είναι επηρεασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια και κάποιοι άλλοι, ο Πέλκας ή ο Κάνιας που μπήκε αλλαγή στη Νέα Σμύρνη που δείχνουν να έχουν ανάγκη, σωματικά αλλά και ψυχολογικά, αποφόρτισης.

Και υπάρχουν και αυτοί όπως ο Βέρνμπλουμ και ο Καρέλης που θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν με τον προπονητή τους για να μπουν πιο εύκολα στην αγωνιστική φιλοσοφία του και να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα τους. Σε αυτήν την κατηγορία θα μπορούσε να ενταχθεί και ο Αλίν Τόσκα όμως αυτός θα έχει υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι και στον αγώνα με τον Πανιώνιο φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δουλέψει σε συγκεκριμένους τομείς για να βελτιωθεί στη συνέχεια. Η αμυντική του λειτουργία δεν έχει φτάσει ακόμη στα περυσινά επίπεδα όταν οι αντίπαλοι του δυσκολεύονταν όχι να του βάλουν γκολ, αλλά ακόμα και να του δημιουργήσουν φάσεις.

"ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ" Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το "δύο στα δύο" πάντως που πέτυχε στη Νέα Σμύρνη επιτρέπει στο Ραζβάν Λουτσέσκου να δουλέψει με ηρεμία σε αυτό το διάστημα της διακοπής, ρίχνοντας πλέον το βάρος στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος που περιμένει από εδώ και πέρα την ομάδα του. Και αυτό διότι μέχρι τώρα η στόχευση του, εν μέσω καλοκαιρινής προετοιμασίας ήταν πως θα έχει έτοιμη την ομάδα του για να δώσει τη μάχη της, στα παιχνίδια για τα προκριματικά του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε αναίμακτα αυτή τη δύσκολη μετάβαση από τους ευρωπαϊκούς αγώνες στις ιδιαίτερες συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος. Μια κατάσταση που μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη τουλάχιστον, θα είναι καθημερινότητα, που θα πρέπει να τη διαχειριστεί.

Για τη διαιτησία, η άποψη μου παραμένει η ίδια. Το ταμείο θα πρέπει να γίνει προς στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, τότε που κάθε απόφαση θα μετρά δέκα φορές περισσότερο...

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ