OPINIONS

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα
EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, θυμάται την κεφαλιά ψαράκι του Ράντε Πάπριτσαστο ΟΑΚΑ και θυμίζει την "τρέλα" του Ιβάν Σαββίδη για την κούπα.

Πριν από μερικές ημέρες συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με την κεφαλιά-ψαράκι του Ράντε Πάπριτσα. Με εκείνη τη νίκη ο ΠΑΟΚ δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα.... Ήταν άλλωστε ένα παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Όλοι, όμως, αυτή θυμούνται... Γιατί μετά από εκείνη τη νίκη έγινε πεποίθηση σε όλους, φίλους και αντιπάλους, ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι πρωταθλητής.

Αύριο, 34 χρόνια μετά, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να πάρει μια νίκη και πάλι στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά απέναντι στην ΑΕΚ, που δεν θα του δώσει το πρωτάθλημα, αλλά όπως και εκείνη τότε επί του Παναθηναϊκού θα δώσει σε όλους να το καταλάβουν ότι φέτος δεν το χάνει με τίποτα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πηγαίνει να παίξει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, με στόχο να πάρει τη νίκη που θα διατηρήσει τη διαφορά της από τον Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα, στους οκτώ βαθμούς. Μια διαφορά την οποία κράτησε την Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΣ με νύχια και με δόντια και με το λυτρωτικό γκολ του Σβιντέρσκι στο 87' .

ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Τι ακολούθησε; Την επόμενη ημέρα ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Σέρτζιο Ολιβέιρα από την Πόρτο και έστρωσε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ροστόφ για να πάρει και τον Ίνγκι – (σσ: ο Ισλανδός το προτιμά από το Σβέριρ)- Ίνγκασον για να ενισχύσει με αυτόν την -κατά τεκμήριο- καλύτερη άμυνα στην Ελλάδα. Οι κινήσεις αυτές, ίσως και να είναι πιο ισχυρές ως ενδείξεις ακόμη και από εκείνο το γκολ του Πάπριτσα πριν 34 χρόνια, ότι ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα.

Όταν για να καλύψεις το κενό του Βέρνμπλουμ που υπολόγιζες το καλοκαίρι για βασικό, αλλά τον έχασες με τραυματισμό πριν προλάβει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, φέρνεις Ολιβέιρα και Μίσιτς... Όταν για να διορθώσεις το καλοκαιρινό λάθος σου με το Χατσερίντι, ανοίγεις τα ταμεία σου και φέρνεις τον Ίνγκασον. Είναι σαν να... φωνάζεις ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνεις, για να πάρεις αυτόν τον τίτλο.

ΤΡΕΛΑ ΣΑΒΒΙΔΗ...

Και είναι τόσο μεγάλη η τρέλα που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, που ο Ιβάν Σαββίδης αναχώρησε την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη και προγραμματίζει να βρίσκεται στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής, μόνο και μόνο για να συνοδεύσει, όπως συνηθίζει από τον τελικό του κυπέλλου και μετά, την αποστολή της ομάδας του μέχρι το ΟΑΚΑ και να την περιμένει μετά το αγώνα στο αεροδρόμιο.

Ο Σαββίδης δεν θα βρίσκεται στον αγώνα, αλλά όπως και στον τελευταίο τελικό η παρουσία του στο ΟΑΚΑ θα είναι αισθητή. Άλλωστε η ομάδα αυτή που πηγαίνει τρένο για τον τίτλο, είναι δική του. Όχι μόνο γιατί γεμίζει με χρήματα τα ταμεία της ΠΑΕ, αλλά κυρίως γιατί έστω και αν η έδρα του είναι χιλιόμετρα μακριά, είναι πάντα κοντά στους παίκτες και τον προπονητή.

Αυτός μίλα μαζί τους για τις ανανεώσεις, αυτός συζητά με το φευγάτο Καντουρί και τον κρατά στην Τούμπα με το αζημίωτο, αυτός πρόσφατα έστειλε και το μήνυμα στο Βαρέλα, ότι θα μιλήσουν οι δυο τους και θα τα βρουν για το νέο του συμβόλαιο.

ΚΟΜΒΙΚΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι από κάθε άποψη κομβικό, αλλά όπως και να το δει κανείς ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται εδώ και καιρό γι' αυτό και για εκείνο της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό. Γι' αυτά τα "καυτά" παιχνίδια του Φλεβάρη, "θυσίασε" το ενδεχόμενο μιας καλή ευρωπαϊκής πορείας, για αυτά τα δύο ντέρμπι ζουν και αναπνέουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, οι ποδοσφαιριστές και πολύ περισσότερο από όλους οι φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης που έκαναν πολλά χρόνια υπομονή και φέτος προσδοκούν ότι κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να τους στερήσει το πρωτάθλημα.

Τίποτα δεν θα τελειώσει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μπορεί να μην τελειώσει ούτε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του να διεκδικήσει 36 βαθμούς και για την ώρα πρέπει να πάρει τουλάχιστον τους 29 από αυτούς για να κατακτήσει και το πρωτάθλημα, αλλά η πίστη και το πάθος έχουν κορυφωθεί με τον Ιβάν Σαββίδη να ρίχνει ξανά το σύνθημα....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ