OPINIONS

Η τελευταία εικόνα του ΠΑΟΚ "καθρέφτης" μιας δύσκολης χρονιάς

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη λευκή ισοπαλία του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη των 11 ποδοσφαιριστών, τις τελευταίες εντυπώσεις που πάντα μετρούν παραπάνω και την επόμενη ημέρα στον Δικέφαλο που θα έχει ανατροπές και μεγάλες αλλαγές.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Άρη των 11 στην πραγματικότητα ποδοσφαιριστών στην Τούμπα με την εμφάνιση του να είναι μάλλον προβληματική, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και σίγουρα να μην έχει καμία σχέση ούτε με αυτήν που πραγματοποιήσαν οι παίκτες του στην νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και την μαχητικότητα που έδειξαν στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ.

Βέβαια ο βαθμός της ισοπαλίας εξασφάλισε στο Δικέφαλο τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά τουChampionsLeagueανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης", ωστόσοη τελευταία εντύπωση πάντα είναι αυτή που μένει και αυτή δεν ήταν καλή απέναντι στους "πληγωμένους" κιτρινόμαυρους.

Και η τελευταία εικόνα από την Τούμπα ήταν οι 11+2 (Έμαν και Τσαγκαλίδης που ήταν στον πάγκο) παίκτες του Άρη να πανηγυρίζουν, όχι μόνο γιατί κατάφεραν να μην χάσουν και πάλι στην έδρα του ΠΑΟΚ αλλά και γιατί έβγαλαν με αξιοπρέπεια αυτό το… μαρτύριο των playoffs – κάτι που θα πρέπει να τους πιστωθεί σε απόλυτο βαθμό- και αυτούς των γηπεδούχων να φεύγουν άρον άρον στα αποδυτήρια.

Και το δικό τους μαρτύριο τέλειωσε με το μίνιμουμ στόχο τους να έχει επιτευχθεί και πλέον και αυτοί όπως και οι συνάδελφοι τους στις υπόλοιπες ομάδες μπορούν να ξεκουραστούν μετά από μια σεζόν που κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει τόσο μεγάλη διάρκεια. Για τον ΠΑΟΚ, όπως φυσικά και για τον Άρη έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η επόμενη ημέρα που θα ξεκινήσει αύριο και που θα φέρει, όπως όλα δείχνουν, πολλές αλλαγές και ραγδαίες εξελίξεις.

ΣΕ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ

Τα προηγούμενα τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ έκλεινε την σεζόν αγωνιζόμενος στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και η ενδεκάδα που ξεκινούσε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν αποτελούσε τον μπούσουλα για την αγωνιστική περίοδο που ακολούθησε.

Το 2017 από την ομάδα που έπαιξε τον τελικό στο Βόλο αποχώρησε έξι μήνες μετά ο Λέοβατς και ο Γλύκος έχασε το ρόλο του βασικού κάτω από τα δοκάρια. Όλοι οι υπόλοιποι παρέμειναν.

Το 2018 από την ενδεκάδα που ξεκίνησε στον τελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μόνο ο Κάμπος έφυγε το ίδιο καλοκαίρι και οι υπόλοιποι 10 συνέχισαν στη σεζόν που έμελλε να είναι ιστορική με την κατάκτηση του νταμπλ. Ο Πρίγιοβιτς έφυγε τον επόμενο Γενάρη και τη θέση του στον περυσινό τελικό, την πήρε ο Άκπομ που σκόραρε και το νικητήριο γκολ ενώ τη θέση του Κάμπος πήρε ο Λέο Ζαμπά.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια είχε μια συνέχεια που ήταν και αυτή που τον έφερε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από την περυσινή ομάδα αποχώρησαν Κάνιας και Σάκχοφ και η πιο σημαντική αλλαγή ήταν φυσικά η αποχώρηση του προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου

Η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ έκλεισε με απουσίες (Κρέσπο, Ζαμπά, Πέλκας, Μίσιτς, Αουγκούστο, Ίνγκασον) και την ενδεκάδα να έχει τρεις νεαρούς Μιχάι, Μιχαηλίδη και Τζόλη, τον Μαουρίσιο που από Δευτέρα μένει ελεύθερος (όπως και ο Βιεϊρίνια που ήταν στον πάγκο), τους Πασχαλάκη, Μπίσεσβαρ και Βαρέλα που πέρυσι ανανέωσαν τα συμβόλαια τους, το Ροντρίγκο που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και μόνο στα playoffs έκανε αισθητή την παρουσία του, το Γιαννούλη πουείναι ο πρώτος υποψήφιος για μεταγραφή και τους Καντουρί και Σβιντέρσκι που αν φέρουν πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ να είστε σίγουροι ότι στον ΠΑΟΚ (ιδιαίτερα στην περίπτωση του Μαροκινού) θα τη συζητήσουν πολύ πολύ σοβαρά.

Που καταλήγει ο παραπάνω συλλογισμός; Στο συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν μπορεί και να είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που τελείωσε τη φετινή δύσκολη και με ανατροπές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, περίοδο. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πως θα είναι και το ρόστερ, αλλά και το τεχνικό επιτελείο στις αρχές του Αυγύστου όταν και θα ξεκινήσει η προετοιμασία.

Και το γεγονός ότι μετά από καμιά "δεκαριά" ημέρες οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου θα πρέπει να βρεθούν στο Πήλιο για την προετοιμασία τους δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τον προγραμματισμό της σεζόν που θα πρέπει να ξεκινήσει με καθαρές έστω και αν είναι δύσκολες αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ