OPINIONS

Η ώρα των ποδοσφαιριστών

Η ώρα των ποδοσφαιριστών

Όπως τα κατάφερε στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, ο πρώτος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό έγινε ο "αγώνας της χρονιάς" για τους παίκτες. Και αυτοί είναι που θα πρέπει να ξαναβρούν το μέταλλο του νικητή για να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης.

Για μια ακόμη φορά οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν απέναντι σε αυτούς του Ολυμπιακού με την πλάτη στον τοίχο. Με τις αποδοκιμασίες που ακολούθησαν την ισοπαλία με την Ξάνθη να ηχούν ακόμη στα αυτιά τους. Με το repeat στο πρωτάθλημα να μοιάζει πλέον με θαύμα και το repeat στο κύπελλο να αποτελεί τη μοναδική τους διέξοδο να σώσουν μια χρονιά που ξεκίνησε στραβά και δεν…ίσιωσε ποτέ.

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί που στην μεγάλη πλειοψηφία τους ήταν οι ίδιοι μέλη της ομάδας που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα, που πήρε το πρώτο νταμπλ στην Ιστορία του ΠΑΟΚ βρίσκονται, δίκαια, στο επίκεντρο έντονη κριτικής, δέκα μήνες μετά την φιέστα, πληρώνοντας όχι μόνο τα δικά τους λάθη.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που ανέβηκαν στο αεροπλάνο που θα τους πήγαινε στην Ολλανδία για την καλοκαιρινή προετοιμασία χωρίς προπονητή και φταίνε γιατί δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπεράσουν αυτόν που έφυγε και να κατανοήσουν αυτόν που ήρθε ως αντικαταστάτης του.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις να αποκλείσουν το καλοκαίρι τον Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League, που σκόραραν 4 φορές σε βάρος του και αποκλείστηκαν γιατί δέχθηκαν 5 γκολ σε δύο παιχνίδια, φταίνε γιατί άφησαν την προσπάθεια τους μισή και δεν κατάφεραν να προχωρήσουν έστω στους ομίλους του Europa, γνωρίζοντας ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που κράτησαν με νύχια και με δόντια το αήττητο σερί του στο πρώτο μισό της σεζόν, χωρίς να δείχνουν πως έχουν προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του νέου του προπονητή, φταίνε για την εικόνα που έδειξαν στα περισσότερα παιχνίδια από το ξεκίνημα του 2020 και για αυτό το -7 από τον Ολυμπιακό πριν την έναρξη των πλέι οφ .

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, που είδαν κάποιους να αμφισβητούν με «δηλώσεις», «ειρωνείες», «καταγγελίες» την αξία όσων πετύχαιναν στο γήπεδο από την αρχή της χρονιάς - και κάποιες φορές ακόμη και όσα πέτυχαν πέρυσι- φταίνε γιατί όταν χρειάστηκε δεν κατάφεραν να δώσουν τις απαντήσεις που έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι ποδοσφαιριστές του που πέρυσι αποθεώνονταν στο δρόμο για την Ξάνθη όταν πήγαιναν για να παίξουν τον αγώνα του πρωταθλήματος, φέτος λίγα χιλιόμετρα πιο δυτικά στην επιστροφή τους από την Θράκη βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω με τους οπαδούς της ομάδας τους που τους ζητούσαν εξηγήσεις για μια ακόμη άσχημη εμφάνιση και φταίνε γιατί αυτοί ήταν που έδωσαν δικαιώματα για αποδοκιμασίες

Δικαίως ή αδίκως, καλώς ή κακώς όλοι περιμένουν από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αυτούς που ήταν από πέρυσι στην ομάδα, αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι, αυτούς που θα βρίσκονται στην Τούμπα και του χρόνου αλλά και αυτούς που το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι να αφήσουν στην άκρη όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, να βρουν τις φυσικές δυνάμεις αλλά κυρίως τα ψυχικά αποθέματα και να πραγματοποιήσουν μια εμφάνιση που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου.

Ίσως να αποτελεί και μια μεγάλη – και μάλλον ύστατη- ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να δώσουν επιτέλους τις δικές τους απαντήσεις και έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Όποιος και αν πάρει φανέλα βασικού, όποιο σχήμα και αν επιλέξει ο προπονητής τους, όποιο και αν είναι το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Δικεφάλου, όπου και αν αγωνιστεί ο Βιεϊρίνια, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παίξουν με δύναμη και πάθος, για την ομάδα τους, τον κόσμο και τους ίδιους τους εαυτούς.

Μια διάκριση στο κύπελλο φέτος μπορεί να αποδειχθεί εξίσου αν όχι πιο σημαντική από τις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου. Και αυτό διότι αν ο ΠΑΟΚ γίνει φέτος η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει το Κύπελλο για τέσσερις συνεχόμενα δεν θα κλείσει, φέτος, απλά και μόνο ο κύκλος μιας ομάδας που έχει πετύχει ιστορικά επιτεύγματα αλλά θα ξεκινήσει ταυτόχρονα και ο νέος κύκλος μιας ομάδας που θα κάνει πρωταθλητισμό και τα επόμενα χρόνια.

Για όλους αυτούς του λόγους οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα πρέπει να ξαναβρούν το «μέταλλο του νικητή» και να πάρουν απέναντι στους ερυθρόλευκους προβάδισμα πρόκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ