OPINIONS

Και τώρα η Μπενφίκα

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου εξηγεί γιατί ότι έγινε στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα θα πρέπει να αναλυθεί υπό το πρίσμα του…τελικού της Τετάρτης με τη Μπενφίκα και παραδέχεται ότι το ντεμπούτο του Βέρνμπλουμ του ξύπνησε αναμνήσεις…

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν εξ ορισμού δύσκολο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στους δύο αγώνες με την Μπενφίκα οποιοσδήποτε αντίπαλος θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ, πόσο μάλλον η ομάδα του Σάββα Παντελίδη που αποτελεί πάντα σκληρό καρύδι για αυτόν.

Ο Αστέρας είναι άλλωστε η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει το Δικέφαλο από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Έτσι οι τρεις βαθμοί της νίκης που ήταν το ζητούμενο, έστω και δύσκολα κατακτήθηκαν και αυτό είναι το μόνο που κρατάει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΛΟΓΟΣ

Τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για το Δικέφαλο, αν οι ευκαιρίες που έχασε στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως αυτές του Ζαμπά και του Σάκχοφ κατέληγαν σε γκολ. Τότε δεν θα χρειαζόταν το πέναλτι που κέρδισε ο Πρίγιοβιτς για να φτάσει στη νίκη. Ένα πέναλτι για το οποίο γίνεται πολύς λόγος. Με γυμνό μάτι και χωρίς ριπλέι φαίνεται ότι ο Πρίγιοβιτς τσιμπά την μπάλα πριν από τον τερματοφύλακα του Αστέρα που στη συνέχεια έχει επαφή με τον Σέρβο επιθετικό.

Την επαφή άλλωστε την παραδέχεται και ο ίδιος ο Παπαδόπουλος και επιβεβαιώνεται στο τρίτο ριπλέι της συνδρομητικής που έδειξε το παιχνίδι.Ο αντίλογος στις διαμαρτυρίες του Αστέρα για τη διαιτησία προκύπτει από τη δεύτερη κάρτα που θα έπρεπε να δει ο Κώτσιρας για το μαρκάρισμα του στον Ουάρντα και η ατιμωρησία του Ιγκλέσιας για το πάτημα του στον Αιγύπτιο.Έτσι και αλλιώς, όπως και πέρυσι το ταμείο γενικά για τη διαιτησία θα πρέπει να γίνει στο τέλος όταν και δεν θα μετρούν μόνο οι εντυπώσεις.

ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Το τρίποντο ήρθε το πρόσημο του ΠΑΟΚ έγινε και πάλι θετικό από το -2, ωστόσο κάποια πράγματα θα πρέπει να τονισθούν. Και κυρίως για το πόσο επηρέασαν οι απουσίες και αυτό διότι η πρώτη ανάγνωση οδηγεί μάλλον σε λανθασμένα συμπεράσματα.Για παράδειγμα η απουσία του Βαρέλα ήταν σημαντική. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε προβλήματα ανασταλτικά κυρίως στα τελευταία αλλά όχι τόσο στο κέντρο της άμυνας του για να καταλογίσει κανείς τις μεγαλύτερες ευθύνες στον Χατσερίδη. Στις δύο ευκαιρίες που κάνει ο Τριανταφυλλόπουλος από στημένες φάσεις ο Μάτος είναι αυτός που χάνει το μαρκάρισμα του.

Επίσης στη μεσαία γραμμή έλειψε μεν ο Πέλκας αλλά πιο σημαντική ήταν τελικά η απουσία του Μαουρίτσιο. Και αυτό διότι όσο και αν η αίσθηση που άφησε ο Καντουρί ως δεκάρι ήταν μάλλον μέτρια, ο Μαροκινός είναι αυτός που έχει τις τελικές πάσες στις περισσότερες από τις ευκαιρίες που έχασε ο ΠΑΟΚ και το δίδυμο στα αμυντικά χαφ Κάνιας- Σάκχοφ ήταν αυτό που δεν λειτούργησε σωστά και η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κρατούσε στο τέλος του αγώνα καθόλου την μπάλα.

ΞΥΠΝΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Ο ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ

Το ντεμπούτο του Βέρνμπλουμ ήρθε νωρίτερα από ότι όλοι περίμεναν. Ο Σουηδός μπορεί να είναι σαφώς ανέτοιμος όμως από την ολιγόλεπτη παρουσία του προέκυψαν κάποια δείγματα από αυτά που θα δούμε. Πρώτα από όλα η αποθεωτική υποδοχή που του επιφύλαξε η Τούμπα έδειξε ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν επηρεάστηκαν από τα τερτίπια του στη διάρκεια του καλοκαιριού και τον καλωσόρισαν όπως του έπρεπε.

ΣΤρεξίματα για 15΄είχε, η εμπειρία του τον βοηθά να βλέπει γήπεδο και αυτό φαίνεται ενώ μια… σκαριά στον Καλτσά ξύπνησε αναμνήσεις από τον προηγούμενο μεγάλο ηγέτη στη μεσαία γραμμή του Δικέφαλου. Αν ο Πόντους Βέρνμπλουμ γίνει ο επόμενος θα φανεί πολύ σύντομα….Το πακέτο το έχει.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Ότι και να πει όμως κανείς για την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να μην συσχετίζεται με το μεγάλο αγώνα της Τετάρτης με την Μπενφίκα στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος έχει μια μεγάλη ευκαιρία, μετά και το 1-1 στη Λισαβόνα να αλλάξει επίπεδο μπαίνοντας στους ομίλους του Champions League και πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Αυτό το παιχνίδι ίσως και να είναι το πιο κρίσιμο στην νεότερη Ιστορία του ΠΑΟΚ και όλα στρέφονται γύρω από αυτό. Κάτι που είναι απόλυτα λογικό. Και αυτό διότι αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης καταφέρει να προκριθεί τότε η Πέμπτη θα είναι η πρώτη ημέρα του…νέου ΠΑΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ