OPINIONS

Λάμπρου up, Στοχ down

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας και συγκρίνει Λάμπρου και Στοχ που ξεκίνησαν και οι δύο στον δεύτερο αγώνα με τον ΟΦΗ.

Μπορεί η πρόκριση να είχε κριθεί από τον πρώτο αγώνα στην Κρήτη και το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ να είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα, ωστόσο και οι δύο ομάδες, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους με παίκτες που δεν έχουν και πολύ χρόνο συμμετοχής προσπάθησαν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και ως ένα βαθμό τα κατάφεραν.

Από τον ΠΑΟΚ τα φώτα έπεσαν όπως ήταν λογικό στο Λάζαρο Λάμπρου που πέτυχε ένα γκολ προσωπικό, εξαιρετικό και στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Πήρε την μπάλα κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ και με δύο παίκτες στην πλάτη του, Κοροβέση και Γιαννούλη, κατάφερε να γυρίσει να μπει στη μεγάλη και από την γωνία της μικρής περιοχής και εκτελέσει με το αριστερό για να την στείλει στο απέναντι δίχτυ του Γουάλι.

Ότι ο Λάμπρου έχει τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα δεν το αμφισβητεί κανείς και ούτε κανείς περίμενε αυτή την περίτεχνη ενέργεια του να το διαπιστώσει. Το θέμα είναι να μην πνιγεί στο άγχος του να αποδείξει πράγματα στον προπονητή του προσπαθώντας να κάνει το κάτι παραπάνω… Ο νεαρός εξτρέμ του Δικέφαλου έκανε όμορφα πράγματα και εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του δόθηκε από τον Αμπέλ Φερέιρα.

Τουλάχιστον στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΦΗ φάνηκε ότι δίκαια στην ιεραρχία των εξτρέμ του ΠΑΟΚ είναι πιο μπροστά από τον Στοχ που για έναν ακόμη αγώνα δεν έδειξε και πολλά πράγματα. Αυτό ίσως και να ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Σλοβάκου με την φανέλα του Δικεφάλου, που στη δεύτερη περίοδο του στην Τούμπα αποδείχθηκε μια αποτυχημένη μεταγραφή.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια δεύτερη νίκη απέναντι στους Κρητικούς, πέρασε θριαμβευτικά και χωρίς προβλήματα στους οκτώ του κυπέλλου και περιμένει τον επόμενο αντίπαλο του στη διοργάνωση που πρωταγωνιστεί τα τελευταία τρία χρόνια. Βέβαια το ενδιαφέρον του πλέον στρέφεται στο πρωτάθλημα και το επόμενο παιχνίδι του με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα με τον Αμπέλ Φερέιρα να δίνει ανάσες σε αρκετούς από τους παίκτες που είναι θεωρητικά οι βασικοί.

Ο Πορτογάλος έδωσε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά και στο Γιάννη Μιχαηλίδης το νεαρό στόπερ από τα Γιαννιτσά για τον οποίο όλοι στην Τούμπα έχουν μεγάλες προσδοκίες. Ο γεννημένος το 2000 και με ύψος 1,86μ στόπερ έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος κεντρικός αμυντικός και στον ΠΑΟΚ έχουν επενδύσει στην εξέλιξη του. Ο χρόνος και η σωστή διαχείριση του θα δείξουν πόσο τελικά θα εξελιχθεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Στα μεταγραφικά για την ώρα επικρατεί… νηνεμία. Ο ΠΑΟΚ διακριτικά έχει έτοιμη μια λίστα με φορ και αριστεροπόδαρους μπακ, τις δύο θέσεις για τις οποίες έχει ζητήσει ενίσχυση ο προπονητής του. Για την ώρα πάντως εκτός από κάποιες κρούσεις στην Τούμπα δεν έχουν φτάσει προτάσεις για κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ.

Η αίσθηση που επικρατεί ωστόσο είναι ότι κάποιες θα υπάρξουν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και οι άνθρωποι του Δικέφαλου έχουν ήδη κάνει την προεργασία τους για να είναι έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο. Στην πράξη πάντως θα φανεί ποιες θα είναι τελικά οι διαφοροποιήσεις στο ρόστερ με τον βασικό άξονα, τουλάχιστον αυτή τη μεταγραφική περίοδο να παραμένει η αναζήτηση επιπλέον εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ