OPINIONS

Λουτσέσκου για πρώτη φορά... αγενής

Λουτσέσκου για πρώτη φορά... αγενής
MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπανογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης που δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο θα περίμεναν πολλοί και εξηγεί γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν για πρώτη φορά... αγενής σε συνέντευξη Τύπου.

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αυτό που έχει σημασία είναι οι νίκες και οι βαθμοί του ΠΑΟΚ. Το είπε,ευθαρσώςμάλιστα και πριν τον αγώνα με την ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία δηλώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει πως θα κερδίσει η ομάδα του αρκεί να πάρει τη νίκη.

Το έδειξε και σήμερα μετά το τρίποντο στον αγώνα με τον Απόλλωνα, καθώς θύμωσε μόλις ρωτήθηκε για την… κακή περίοδο την οποία περνά η ομάδα του.

Εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το έχει ο Ρουμάνος. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα χωρίς απώλειες. Στο πρωτάθλημα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με ένα ανεπανάληπτο σερί έξι νικών στα έξι πρώτα παιχνίδια.

Στην Ευρώπη με την πειστική νίκη στο "Μπόρισοβ Αρένα" είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση τουEuropa League... ακυρώνοντας την ήττα από την Τσέλσι στην Τούμπα και στο Κύπελλο η ισοπαλία με τον Άρη στον αγώνα του ομίλου δεν πρόκειται, λογικά, να θέσει σε κίνδυνο τη συνέχεια του στο θεσμό.

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ…ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Για τον προπονητή του ΠΑΟΚ αυτή είναι η ουσία και όχι αν η ομάδα του θέλγει με την απόδοση της. Πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν σε καλή κατάσταση, οι άσχημες εμφανίσεις της στοίχισαν και μάλιστα ακριβά.

Ο Δικέφαλος, με το Ρουμάνο στα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο έγραψε έναν μάλλον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Ευρώπη από την Έστερσουντ, άφησε βαθμούς με τις ισοπαλίες στα εκτός έδρας παιχνίδια της με το Λεβαδειακό, τη Λάρισα, τον Απόλλωνα Σμύρνης και Πανιώνιο και έχασε από τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" - πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση από τη φετινή - και από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Και φέτος που έχει ξεκινήσει με έξι στα έξι στο πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει την ΑΕΚ εντός και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας θα παραπονεθεί; Ο Λουτσέσκου όχι… Και άδικο δεν έχει. Μπορεί κάποιοι να το θεωρούν βαθμοθήρα, άλλοι απλά ρεαλιστή, αλλά όπως και να το δει κανείς αυτό το απόλυτο σε έξι αγώνες σε ξεκίνημα πρωταθλήματος, δεν έχει και ιστορικό προηγούμενο άλλωστε, του επιτρέπει εκτός των άλλων να δουλέψει και στους τομείς που η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση.

Ο ΠΑΟΚ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Τι δεν είχε για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ και… ζορίστηκε στον αγώνα με τον Απόλλωνα; Φρεσκάδα μάλλον για να βγάλει πιο πολλές φάσεις για γκολ. Την ηρεμία με την οποία την περασμένη σεζόν η ανασταλτική του λειτουργεί δεν επέτρεπε τον αντίπαλο να βγάλει φάσεις. Δυνάμεις για να γίνει περισσότερο πιεστικός. Όλα αυτά μπορεί να τα βελτιώσει είτε ξεκουράζοντας, είτε δουλεύοντας με τους ποδοσφαιριστές του.

Γιατί ότι και αν πιστεύει κανείς, φίλος ή εχθρός του ΠΑΟΚ, "fun" ή "hater" του Λουτσέσκου, το μόνο για το οποίο δεν μπορείς να αμφισβητείς το Ρουμάνο είναι ότι δουλεύει και μάλιστα μεθοδικά και οργανωμένα.

Ο ΠΑΟΚ, είναι δεδομένο ότι θα βελτιωθεί στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Και γιατί θα πάρει περισσότερες βοήθειες από τις μεταγραφές του (Βέρνμπλουμ, Τόσκα και Καρέλης ακόμη δεν είναι έτοιμοι) και γιατί σταδιακά θα αποκτήσει και πάλι το μέγιστο βαθμό ομοιογένειας και την ταυτότητα που είχε την περασμένη σεζόν.

Το θέμα είναι ότι έχει την πολυτέλεια να δουλέψει για να τα πετύχει όλα αυτά έχοντας κερδίσει κάθε βαθμό που έχει διεκδικήσει στο πρωτάθλημα. Γιατί κακά τα ψέματα οι νίκες φέρνουν νίκες, ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και της ομάδας και τις δίνουν το καλό κλίμα που χρειάζεται για τη συνέχεια.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ