OPINIONS

Με τους "παλιούς" θα παλέψει για τοChampionsLeague

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου αξιολογεί τα δείγματα των μεταγραφών του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της προετοιμασίας του Δικέφαλου στην Ολλανδία και εξηγεί γιατί ο Αμπέλ Φερέιρα είναι αναγκασμένος να στηριχθεί στους παίκτες που κατέκτησαν το νταμπλ στους αγώνες με τον Άγιαξ.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Ολλανδία και επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με το μυαλό του στους αγώνες με τον Άγιαξ. Σε αυτούς ο Αμπέλ Φερέιρα θα στηριχθεί κυρίως στους ποδοσφαιριστές που ήταν στην ομάδα από την περασμένη σεζόν κάτι που φάνηκε στα δύο τελευταία φιλικά με την Αλ Τααβόν και τη Φορτούνα Σιτάρντ.

ΣΤΟΥΣ… ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τους ποδοσφαιριστέςπου απέκτησε ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι, μόνο, αυτός που αποκτήθηκε τελευταίος, ο Άντερσον Εσίτι ήταν στους έντεκα που αγωνίστηκαν κατά της Φορτούντα Σιτάρντ, στο φιλικό που αποτέλεσε την «πρόβα τζενεράλε» για τον πρώτο αγώνα με τον Άγιαξ.

Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός ότι μόνο ο Νιγηριανός από τις μεταγραφές που έκανε ο ΠΑΟΚ έδειξε με το… καλημέρα, ότι μπορεί να δώσει στο μέγιστο βαθμό όσα του ζητά του ο προπονητής του και να έχει θέσει σε μια πιθανή ενδεκάδα για τον αγώνα της 6ης Αυγούστου. Όλοι οι υπόλοιποι έπαιξαν στο απογευματινό φιλικό με τους Σαουδάραβες: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχάι, Ντόουγκλας Αουγκούστο, ακόμη και ο Στοχ.

ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ-ΜΙΧΑΪ

Απόαυτούς ο Ζίβκοβιτς γνώριζε από την πρώτη στιγμή που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ ότι ο Πασχαλάκης έχει το προβάδισμα στη μοναχική θέση κάτω από τα δοκάρια και πως αναγκαστικά θα περιμένει την ευκαιρία του. Το θέμα είναι πως ο χρόνος που έχει πάρει στα φιλικά τον κατατάσσει, αν όχι πίσω από τον Νίκο Μελίσσα, στο ίδιο σημείο εκκίνησης με τον Έλληνα τερματοφύλακα που επέστρεψε από το δανεισμό του στη Λαμία.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και με τον Ενέα Μιχάι που ξέρει ότι οι θέσεις στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ είναι καπαρωμένες από τους Βαρέλα καιΚρέσπο και μάλιστα τόσο απόλυτα που ακόμη και ο Ίνγκι Ίνγκασον για τον οποίο ο Δικέφαλος έδωσε 4 εκατομμύρια θα πρέπει να περιμένει τη… σειρά του.

ΟΙ ΔΥΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ

Από τους δυο Βραζιλιάνους αυτός που έδειξε καλύτερα στοιχεία είναι αυτός που χρειάζεται το περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ο Αουγκούστο. Ο νεαρός αμυντικός χαφ, βγαίνοντας για πρώτη φορά από την Βραζιλία για να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, είναι αναμφισβήτητα ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλη προοπτική, ωστόσο, είναι λογικά να χρειαστεί να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να αντιληφθεί πλήρως τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ.

Ο Ροντρίγκο Σοάρες, εντάσσεται και αυτός στο πλαίσιο των εναλλακτικών λύσεων και είναι σε μια μάλλον περίεργη φάση από την άποψη, ότι όσο καλός αμυντικός και αν είναι, δύσκολα θα πάρει τη θέση του Μάτος στα δεξιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και στο αριστερό της άκρο δεν αισθάνεται και τόσο άνετα ώστε να αναγκάσει τον προπονητή του να αποσύρει για αυτόν από εκεί το Γιαννούλη. Για αυτό άλλωστε οι άνθρωποι του Δικέφαλου αναζητούν έναν ακόμη αριστερό μπακ.

«ΨΑΧΝΕΤΑΙ» Ο ΣΤΟΧ

Αυτός από τον οποίο όλοι περιμένουν περισσότερα είναι δίχως άλλο ο Μίροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος ήρθε σε ένα γνώριμο για αυτόν περιβάλλον, προερχόμενος από δύο πολύ καλές σεζόν στην Τσεχία και με την προοπτική να προσδώσει στον ΠΑΟΚ αυτό που δεν έδιναν οι υπόλοιποι ακραίοι που υπήρχαν στο ρόστερ: γκολ από τα εξτρέμ.

Ωστόσο φαίνεται να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη στο στιλ παιχνιδιού που θέλει να επιβάλει στην ομάδα του ο Αμπέλ Φερέιρα. Δυσκολεύεται να παίξει ως δεύτερος επιθετικός, κάτι που κάνει πολύ καλά ο Πέλκας, ενώ στα αριστερά υπάρχει ο Μπίσεσβαρ που είναι ιδανικός στο να συγκλίνει στον άξονα και να γίνεται δημιουργικός. Κάποια στιγμή θα βρει και ο Στοχ τα πατήματα του, ωστόσο λίγες ημέρες πριν τα κρίσιμα παιχνίδια με τον Άγιαξ δείχνει κάπως έξω από τα νερά του.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ «ΔΑΝΕΙΚΩΝ»

Στα νέα πρόσωπα της προετοιμασίας θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι δανεικοί που επέστρεψαν στον ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Μελίσσας αναφέρθηκε ήδη στις εναλλακτικές λύσεις του Πασχαλάκη και έτσι απομένουν στην ουσία δύο: Κάτσε και Λάμπρου. Ο τελευταίος επέστρεψε με ενθουσιασμό από την πολύ καλή παρουσία του στην Ολλανδία, αλλά, λόγω ενοχλήσεων δεν μπήκε καλά στην προετοιμασία με αποτέλεσμα να «πέφτει» σταδιακά.

Ήταν άλλωστε φανερό στο φιλικό με την Αλ Τααβόν ότι επιζητούσε σχεδόν σε κάθε του ενέργεια το κάτι παραπάνω και πως αυτό του κόστισε. Από την άλλη ήταν σίγουρο ότι ο Έργκους Κάτσε θα έκανε ότι περνά από το χέρι του για να δείξει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ από την στιγμή που συμπεριλήφθηκε στηναποστολή για την Ολλανδία. Ήταν όμως επίσης δεδομένο ότι όταν ο ΠΑΟΚ αποκτούσε τον κόφτη που ήθελε ο προπονητής του θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα η δική του παρουσία.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ θα πάει να διεκδίκησε την πρόκριση στην επόμενη φάση τουChampionsLeague, στηριζόμενος κυρίως στους παίκτες που κατέκτησαν το νταμπλ την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Στους ίδιους που πέρυσι έφτασαν ένα βήμα πριν τη φάση των ομίλων και μετά από μια ιστορική σεζόν, είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και θέλουν να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία με τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ