OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε αυτό που άξιζε

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ που δεν στάθηκε αρκετή για να του δώσει τη νίκη και τον κρατά ακόμη υπό πίεση

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κυριάρχησε για περίπου μια ώρα και περισσότερο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήρθε. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν απαραίτητα την νίκη και δεν την πήρε. Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού η εικόνα του να ήταν καλή, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι από μόνη της αυτή μπορεί να "αποσυμπιέσει" τους παίκτες του Δικεφάλου, που έκαναν τα πάντα σωστά εκτός από το σκοράρουν…

ΤΟ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΪΡΑ

Το μεγάλο ερωτηματικό για την αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ήταν στη μεσαία γραμμή και είχε να κάνει με τον ποιον ποδοσφαιριστή θα επιλέξει ο Αμπέλ Φερέιρα για αν καλύψει το κενό του Γιόζιπ Μίσιτς. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να θυμηθεί τα παιχνίδια του καλοκαιριού στην Ευρώπη και να χρησιμοποιήσει ως δίδυμο στα χαφ τους Άντερσον Εσίτι με τον Ομάρ Ελ Καντουρί αφήνοντας στον πάγκο τον Μαουρίσιο.

Και όχι μόνο αυτό, όπως έκανε στα δύο παιχνίδια κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό εμπιστεύτηκε το Βιεϊρίνια για το δεξί άκρο της άμυνας του και έτσι παρέα με το συμπατριώτη του στον πάγκο βρέθηκε να κάνει ο Λέο Μάτος.

Βάλτε και την επιστροφή των Ίνγκασον, Γιαννούλη και Πέλκα στην αρχική ενδεκάδα και αμέσως αμέσως μιλάμε για 4 νέα πρόσωπα και δύο αλλαγές θέσεων στην αρχική ενδεκάδα του Δικεφάλου. Και με τον Πέλκα να παίζει πολύ κοντά στον Άκπομ το σχήμα του ΠΑΟΚ ήταν το επίσης καλοκαιρινό 4-4-2 που ήθελε να εφαρμόσει από την αρχή στο Δικέφαλο ο Αμπέλ Φερέιρα.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις. Ως εικόνα τουλάχιστον ήταν σαφώς ανώτερος από τους πράσινους με τους παίκτες του να δείχνουν αποφασισμένοι και πολύ περισσότερο διεκδικητικοί σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ακόμη και ο Αμπέλ Φερέιρα, που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως και αυτός κρίνεται, έδειξε με τις αλλαγές σε πρόσωπα και στο σχήμα διάθεση να παρέμβει τακτικά για να βοηθήσει την ομάδα του αν δείξει καλύτερο πρόσωπο.

ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ του ήταν η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση που στο μεγαλύτερο κομμάτι του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ αντισταθμίστηκε από την καλή του ανασταλτική λειτουργία. Ο Δικέφαλος κράτησε τον Παναθηναϊκό σε 0 τελικές προς την εστία του Πασχαλάκη σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ είχε 6 τελικές στην αντίπαλη εστία και ανάγκασε το Διούδη σε σημαντικές αποκρούσεις για να μείνει αυτή η λευκή ισοπαλία μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην πραγματικότητα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν το τελευταίο εμπόδιο αλλά ισχυρό που δεν άφηνε το Δικέφαλο να ανοίξει το σκορ και με τις επεμβάσεις στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν είχε και άλλες καλές ευκαιρίες.

ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Και ήταν δεδομένο ότι για μια ομάδα στην κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ με τους ποδοσφαιριστές του να βρίσκονται υπό πίεση, να έχουν να αντιμετωπίσουν από τις προηγούμενες ημέρες το πρόβλημα υγείας ενός συμπαίκτη, ήταν πολύ σημαντικό να καταφέρουν να εξαργυρώσουν την ανωτερότητα τους στο γήπεδο παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ.

Όσο δεν μπορούσε να σκοράρει οι παίκτες του έχαναν ενέργεια, φορτώνονταν με άγχος και δυσκολευόταν . Ήρθαν και οι δύο αναγκαστικές αλλαγές του Βιεϊρίνια και του Πέλκα, που έδωσε ενέργεια στην επίθεση του Δικεφάλου, για να κάνουν ακόμη πιο αντίξοες τις συνθήκες για πάρουν μια νίκη που τους ήταν απολύτως απαραίτητη. Λογικό για μια ομάδα που πιέζεται και δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλει. Η εικόνα βελτιώθηκε, απαντήσεις δόθηκαν, το γκολ και η νίκη δεν ήρθε και τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ συνεχίζονται….

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ