OPINIONS

O ψύχραιμος Ισλανδός

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη στρέφοντας τα φώτα πάνω στον Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον που αυτή την φορά... πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε.

Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον, ήρθε στον ΠΑΟΚ - όπως πολύ σωστά έγραψε τις προάλλες ο Τσάρλυ - ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ροστόφ και ενώ η θέση του στην άμυνα της Εθνικής Ισλανδίας ήταν αδιαπραγμάτευτη.

Μετά από μήνες αναμονής μέχρι να βρει την ευκαιρία του ο Ίνγκασον αρχίζει να δείχνει εκτός των άλλων και ισχυρή προσωπικότητα. Αμυντικά ίσως και να έκανε το χειρότερο του παιχνίδι από τότε που πήρε θέση βασικού στον ΠΑΟΚ. Και όμως ήταν καταλυτικός για να πάρει ο Δικέφαλος την νίκη στη Νέα Σμύρνη.

Την ώρα που ο Βιεϊρίνια, που μπήκε αλλαγή στη θέση του τραυματία Καντουρί και βοήθησε πολύ την ομάδα του, πηγαίνει να χτυπήσει το κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο τηλεοπτικός φακός συλλαμβάνει τον Ίνγκασον να… μουρμουράει.

Στον εαυτό του μιλούσε ή με κάποιο συμπαίκτη του τα έλεγε; Μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Όταν όμως του ήρθε η μπάλα , από την εξαιρετική ασίστ με το κεφάλι που του έδωσε ο Άκπομ, λειτούργησε ως επιθετικός κλάσης. Στόπαρε την μπάλα, ζύγισε το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα του Μαλέρμπ.

Και αυτή τη φορά το πανηγύρισε…Τουλάχιστον περισσότερο από όσο πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης". Ίσως σιγά σιγά να αρχίζει να… ζεσταίνεται και το αίμα του συνήθως ψύχραιμου Ισλανδού που έτρεξε μπροστά στην κερκίδα που δημιουργήσαν στη Νέα Σμύρνη οι φίλαθλοι του Δικεφάλου για να πανηγυρίσει μαζί τους.

Μπορεί ανασταλτικά να μην ήταν και τόσο «σίγουρος» όσο στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά ο Ίνγκασον μαζί με τον Άκπομ σφράγισαν τη νίκη του ΠΑΟΚ που τον κρατά στην κορυφή. Γιατί και ο Άγγλος και πάλι ήταν ουσιαστικός με ένα γκολ και την πανέξυπνη ασίστ στον Ίνγκασον.

Το γκολ ωστόσο του Ισλανδού ήταν αυτό που άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ να μην είναι καλός στο πρώτο ημίχρονο.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μεσοβδόμαδα ο πρόεδρος του Πανιώνιου Χρήστος Δάρας σε δηλώσεις που έκανε στη Θεσσαλονίκη όταν ρωτήθηκε για πως περιμένουν στην ομάδα του το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είχε πει "με ανοικτές αγκάλες. Κανείς δεν περνά… αέρα από τη Νέα Σμύρνη" και οι δηλώσεις του έκαναν εντύπωση. Στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκαν αληθινές.

Ο Δικέφαλος είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν μπορούσε να διασπάσει τις γραμμές του Πανιώνιου. Το παιχνίδι του ήταν… προσκολλημένο στον Μπίσεσβαρ. Όταν οι ενέργειες του ήταν ολοκληρωμένες ο ΠΑΟΚ έφτανε στα όρια της περιοχής του Πανιώνιου, αλλά αυτό δεν γινόταν και πολλές φορές.

Και έτσι αναγκαστικά τα γεμίσματα ήταν ο τρόπος στον οποίο κατέφυγε ο Δικέφαλος για να βάλει την μπάλα στα καρέ του αντιπάλου του χωρίς μεγάλη επιτυχία. Μέχρι που στο τέλος του ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα άρχισαν να δοκιμάζουν σουτ εκτός περιοχής για να απειλήσουν την εστία του Μαλέρμπ.

Το γκολ του Ίνγκασον ωστόσο τα άλλαξε όλα…

ΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα ήταν μάλλον λογικές και αναμενόμενες. Σε ένα παιχνίδι που ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι θα έχει πολλές δυνατές προσωπικές μονομαχίες ο Αμπέλ Φερέιρα κράτησε στον πάγκο και το Βιεϊρίνια και τον Μαουρίσιο και τους πέρασε αργότερα, όπως και τον Πέλκα αλλαγή στο παιχνίδι.

Στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ Ο Άκπομ στη θέση του Σβιντέρσκι έμοιαζε να είναι φυσιολογική επιλογή. Ο Άγγλος στο Αγρίνιο έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση και η φανέλα βασικού ήταν μια επιβράβευση για τον Τζούμπα Άκπομ που επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από 10 συνεχόμενα παιχνίδια στον πάγκο.

Όπως ήταν μάλλον λογικό να ξεκινήσει ο Μπίσεσβαρ. Δύο συνεχόμενες συμμετοχές πήρε και ο Πέλκας, με το Σουριναμέζο να μένει στον πάγκο. Στην Νέα Σμύρνη προτιμήθηκε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, για τον οποίο πολλές φορές ο Αμπέλ Φερέιρα έχει τονίσει ότι είναι ο ποδοσφαιριστής που παίζει καλύτερα από κάθε άλλο ανάμεσα στις γραμμές των αντιπάλων και που ακόμη και στην άσχημη του βραδιά θα βγει μπροστά για να πάρει πρωτοβουλίες.

ΤΟ ΣΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΧΕΡΙΑ" ΤΟΥ ΦΕΡΕΙΡΑ

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ έφτασε στα 50 παιχνίδια το αήττητο του σερί και συνεχίζει…που θα σταματήσει κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αγώνα με αγώνα ο Δικέφαλος προχωρά με τον ίδιο ρυθμό εδώ και τόσο καιρό και το σερί αυτό δείχνει πόσο έχει ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Και ο Αμπέλ Φερέιρα που δεν χάνει ευκαιρία όποτε βλέπει οπαδούς της ομάδας του μακριά από την Τούμπα έκανε «χέρια» με την κερκίδα που δημιούργησαν οι φίλοι του Δικέφαλου και έδινε ρυθμό στα συνθήματα τους. Ο Πορτογάλος δεν χρειάζεται να βγει από την…κατάψυξη όπως ο Ίνγκασον. Δείχνει να δένεται ολοένα και περισσότερο με τον ΠΑΟΚ και το πιο σημαντικό είναι ότι και ο ΠΑΟΚ φαίνεται να δένεται μαζί του….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ