OPINIONS

Οι αλήθειες του Λουτσέσκου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ - ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΧΟΡΣΤ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ - ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ / ΦΙΛΙΚΟ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου αποκρυπτογραφεί όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου αμέσως μετά το τέλος του πρώτου σταδίου τις προετοιμασίες και αναλύει τις ανάγκες του ΠΑΟΚ.

Για πρώτη φορά ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε δημόσια ότι οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ έχουν καθυστερήσει. Τι είπε αμέσως μετά το φιλικό με την Νόρτσελαντ; Ότι η ομάδα του χρειάζεται άμεσα έναν επιθετικό και έναν αριστερό ακραίο αμυντικό και πως ακόμη και αύριο να τους έχει στη διάθεση του δύσκολα θα μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στους αγώνες με τη Βασίλεια.

Και για να δώσει έμφαση στα λεγόμενα του, ώστε κανείς να μην έχει αμφιβολία χρησιμοποίησε δύο τρεις φορές την λέξη «επειγόντως» και κινδυνολόγησε τονίζοντας πως « έχω μια καλή ομάδα αλλά θα είναι καταστροφικό αν συμβεί κάτι σε παίκτες μου αγωνίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις».

ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΧΑΦ

Αν θέλει κανείς να αναλύσει τα λεγόμενα του Ρουμάνου τεχνικού θα πρέπει να σταθεί σε αυτά που ειπώθηκαν και σε εκείνα που δεν ακούστηκαν ποτέ.

Για παράδειγμα δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι όταν αναφέρθηκε στις θέσεις που θεωρεί πως η ομάδα του χρειάζεται ενίσχυση δεν είπε τίποτα για κεντρικό χαφ. Ο Λουτσέσκου δεν μίλησε καθόλου για ενίσχυση στον άξονα, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έχει στρώσει χρυσάφι στα πόδια του Πόντους Βέρνμπλουμ για να τον πείσει να μετακομίσει στην Τούμπα και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ

Επιθετικό και αριστερό μπακ ζητά ανοικτά ο προπονητής του Δικεφάλου και πλέον με ηχηρό τρόπο. Δηλώνοντας πως έτσι που έχουν έρθει τα πράγματα, ακόμη και αν εισακουστούν άμεσα οι εισηγήσεις του, δύσκολα κάποιος νεοφερμένος θα βρει τρόπο να μπει στις βασικές του επιλογές για τα παιχνίδια με τη Βασιλεία.

Και εξηγήθηκε λέγοντας ότι η ομάδα του αποτελεί ένα συμπαγές και ομοιογενές σύνολο στο οποίο κάθε νέος ποδοσφαιριστής όσο ποιοτικός και αν είναι, δύσκολα μπορεί να βρει…χώρο, αν δεν περάσει ένα λογικό διάστημα προσαρμογής. Ήταν σαν να έλεγε πως αλλιώς θα ήταν τα πράγματα αν είχε έναν επιθετικό από την αρχή της προετοιμασίας, αλλιώς είναι τα πράγματα τώρα. Και έτσι ξεκαθάρισε απέναντι στους Ελβετούς θα πάει με τους… παλιούς.

Η αλήθεια είναι ότι για τον Λουτσέσκου, ο Τέεμου Πούκι ήταν ακριβώς ότι χρειάζεται η επίθεση του ΠΑΟΚ όταν σημείο αναφοράς σε αυτήν είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Λουτσέσκου τον ήθελε το Φινλανδό στην ομάδα του, αλλά αυτός πλέον είναι παρελθόν. Το μήνυμα του Ρουμάνου στη διοίκηση ήταν ξεκάθαρο. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν επιθετικό και τον χρειάζεται τώρα. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά το να μην έρθει ένας ακόμη φορ είναι απλά χάσιμο χρόνου

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ότι αφορά την ανάγκη ενίσχυσης στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, αυτός που ευθύνεται είναι …ο Λεβέκ. Ο Γάλλος έκανε άνω κατω τον προγραμματισμό της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Για το Ρουμάνο είναι πλέον παρελθόν για το Λουτσέσκου και είναι δουλειά της διοίκησης τι θα κάνει με το συμβόλαιο του.

Βέβαια οι ισορροπίες εδώ είναι λεπτές. Ο Λουτσέσκου θέλει έναν αριστερό μπακ, για να τον έχει εναλλακτική λύση του Βιεϊρίνια. Τι χρησιμότητα θα έχει για τον ΠΑΟΚ ένας Αζεβέδο για παράδειγμα; Μπορεί όμως ο ΠΑΟΚ να ποντάρει πάνω στο νεαρό Μπαλογιάννη, που ήταν η αποκάλυψη της προετοιμασίας του Ολλανδία και να τον καθιερώσει στα μπακ; Ο νεαρός ήταν πολύ καλός στα αριστερά της άμυνας, όμως όσοι τον έχουν δει λένε πως είναι καλύτερος ως αμυντικός χαφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ