OPINIONS

Ουάρντα, εσύ "σούπερ σταρ"

Ουάρντα, εσύ "σούπερ σταρ"

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Sport24.gr και την ανάδειξη του Αιγύπτιου ως την καλύτερη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ.

Η επιστροφή του Αμρ Ουάρντα στην Τούμπα ήταν σύμφωνα με τους περισσότερους από εσάς η καλύτερη μεταγραφική κίνηση που έκανε ο Δικέφαλος στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο Αιγύπτιος συγκέντρωσε διπλάσιες ψήφους από τους Καρέλη και Ζαμπά, πενταπλάσιες από τον Ακπόμ και μόνο ο Βέρνμπλουμ έδειξε ικανός να αμφισβητήσει την άποψη πως η καλύτερη κίνηση του ΠΑΟΚ ήταν να τον επαναφέρει στην Τούμπα μετά το δανεισμό του στον Ατρόμητο.

Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να συμμετέχω και εγώ στη ψηφοφορία αλλά τελικά δεν ψήφισα.

Ωστόσο παραδέχομαι δημόσια ότι η επιλογή μου θα ήταν είτε ο Βέρνμπλουμ, είτε ο Καρέλης… Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι ο Σουηδός ή ο Καρέλης είναι καλύτεροι ποδοσφαιριστές από τον Ουάρντα.

Ο ΟΥΑΡΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο… ΟΥΑΡΝΤΑ

Ο Αιγύπτιος έχει όλο το πακέτο και δίκαια είναι αγαπητός στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Ποδοσφαιρικά είναι εξαιρετικός, ποιοτικός, με άριστη τεχνική, ικανός με το ταλέντο του να αναστατώσει οποιαδήποτε άμυνα και να κάνει άνω κάτω κάθε παιχνίδι, όπως έκανε και στο Ντα Λουζ στον αγώνα με την Μπενφίκα.

Για την εικόνα που βγάζει εκτός γηπέδου μπορεί οποιοσδήποτε να έχει ενστάσεις ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι γνήσιος και ειλικρινής. Αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις.

Όταν τραγουδά "ντιμπι, ντιμπιντάι", όταν χτυπά το τύμπανο μπροστά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στον τελικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν προσπαθεί να πασάρει την μπάλα με το τακουνάκι και ο Αστέρας Τρίπολης βγάζει αντεπίθεση τρελαίνοντας το Λουτσέσκου στον πάγκο, όταν εκθέτει αντίπαλο αμυντικό, όταν σκοράρει ο Ουάρντα είναι… απλά ο Ουάρντα.

Μπορεί να έχει φουσκωμένο "εγώ", να θεωρεί ότι η ανάδειξη του την περασμένη αγωνιστική περίοδο ως του καλύτερου παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα, ήταν μια…μικρή επιβεβαίωση για το πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι, ωστόσο η αυτοπεποίθηση του είναι αυτή που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Ο Ουάρντα πάνω από όλα αγαπά το ποδόσφαιρο, διασκεδάζει παίζοντας μπάλα και ευχαριστιέται, ίσως και σε υπερθετικό βαθμό, την αναγνωρισιμότητά και τον τρόπο ζωής που του προσφέρει το γεγονός είναι επιτυχημένος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο κόσμος χαίρεται να τον βλέπει να προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω στο γήπεδο και είναι έτοιμος να του συγχωρήσει ακόμη και τα λάθη του. Για αυτό και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν Ουάρντα, παρά τα εκατομμύρια που έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης για να φέρει το Ζαμπά στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περίμεναν τρεις μήνες για να ακούσουν το πολυπόθητο "ναι" του Βέρνμπλουμ, δείχνοντας πόσο σημαντικό τον θεωρούν για την ομάδα τους και παρά το γεγονός ότι ο Αιγύπτιος επέστρεψε από δανεισμό στον Ατρόμητο και δεν ήταν μεταγραφή από την Άρσεναλ όπως ο Ακμπόμ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ

Γιατί όμως δεν θα τον ψήφιζα ως την καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ φέτος το καλοκαίρι; Πρώτον γιατί θεωρώ πως η παρουσία του Πόντους Βέρνμπλουμ στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ μπορεί να είναι περισσότερο καταλυτική από κάθε άλλου ποδοσφαιριστή και δεύτερο γιατί πιστεύω πως τα στοιχεία του Νίκου Καρέλη ταιριάζουν περισσότερο από κάθε άλλου στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τον Ουάρντα τον ξέρω, τον Ακπόμ και το Ζαμπά περιμένω ακόμη να τους δω…

Από την άλλη πλευρά θεωρώ μάλλον άδικο το 2,1% που πήρε ο Αλίν Τόσκα που δεν έχει προλάβει να παίξει ούτε λεπτό ακόμη σε αγώνα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και το ίδιο ισχύει και για το 2,6% του Γεγβέν Χατσερίντι. Ο Χατσερίντι είναι το… αντίθετο του Ουάρντα. Εσωστρεφής, πολύ λιγότερο επικοινωνιακός, καθόλου θεαματικός – κεντρικός αμυντικός είναι άλλωστε- και δείχνει ακόμη πολύ έξω από τα νερά του. Δεν είναι όμως και για μόλις 2,6%.

Το σίγουρο είναι ότι το ποια τελικά ήταν η καλύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι θα φανεί σε βάθος χρόνου και μέσα στο γήπεδο. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα ξέρουμε ποια ήταν η πιο αποδοτική από τις επτά κινήσεις που έγιναν από την ομάδα της Θεσσαλονίκη και που θα εξαρτηθεί από τους στόχους που θα έχει καταφέρει να πετύχει ο Δικέφαλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ