OPINIONS

ΠΑΟΚ:Από την κόλαση στον παράδεισο

ΠΑΟΚ:Από την κόλαση στον παράδεισο

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον απίστευτο προημιτελικό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο που κρίθηκε στο πέναλτι του Βιεϊρίνια, τον διαιτητή Σκουλά που έχασε την μπάλα και την πρόκριση του Δικέφαλου.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν κακομάθει το προηγούμενο διάστημα να βλέπουν χωρίς άγχος την ομάδα τους να καθαρίζει από νωρίς τα παιχνίδια της. Πλέον, επέστρεψαν στην σκληρή πραγματικότητα.

Ο Δικέφαλος πέρασε δια πυρός και σιδήρου στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τον σκληροτράχηλο Πανιώνιο κάνοντας μέσα σε λίγα λεπτά τη διαδρομή από την κόλαση του αποκλεισμού, στον παράδεισο της πρόκρισης. Από το γκολ του Καμαρά μέχρι το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια που έκρινε το ποια ομάδα θα περάσει στα ημιτελικά, έγιναν τόσα πολλά που ήταν σαν να έγινε ένα δεύτερο παιχνίδι.

ΠΕΡΙ ΣΚΟΥΛΑ Ο ΛΟΓΟΣ

Η φάση του πέναλτι ήταν αυτή έκρινε την πρόκριση. Είναι μια πολύ δύσκολη φάση, όμως ο Σκουλάς ήταν πολύ κοντά και θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη άποψη για το αν η μπάλα βρίσκει ή όχι το χέρι του Μανθάτη. Ο Σκουλάς που όμως έχασε από πολύ νωρίς τον έλεγχο του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για το εντός περιοχής τράβηγμα του Κρέσπο από τον Σταυρόπουλο στο 26', για το γεγονός ότι άφησε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Πανιώνιου, με το τάκλιν του Καμαρά στο Μίσιτς να σηκώνει απευθείας κόκκινη κάρτα και για ανοχή στις πολλές καθυστερήσεις των Νεοσμυρνιωτών.

Όπως και να έχει ο Σκουλάς έδειξε γιατί οι ξένοι διαιτητές, έστω και αυτοί που δεν ανήκουν στην ελίτ της UEFA, μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα από τους Έλληνες, στα δύσκολα παιχνίδια, όπως αυτό της Τούμπας. Θα επέτρεπε ξένος διαιτητής να τον πηγαίνουν καροτσάκι οι ποδοσφαιριστές σχεδόν σε κάθε σφύριγμα του; Θα επέτρεπε τόσες πολλές καθυστερήσεις; Μάλλον όχι. Από την στιγμή που ο διαιτητής έχασε εξ αρχής τον έλεγχο όσα ακολούθησαν ήταν μάλλον λογικά και αναμενόμενα.

Έρχεται λοιπόν η φάση του πέναλτι λίγο πριν την λήξη της παράτασης, με την πρόκριση να κρέμεται σε μια κλωστή και καλείται να πάρει την πιο μεγάλη απόφαση. Και δείχνει το πέναλτι που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις από την πλευρά του Πανιώνιου…

Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η άποψη ότι αν ήθελε σώνει και καλά να ευνοήσει τον ΠΑΟΚ δεν θα έδινε πέναλτι στη φάση του Κρέσπο, που σημειωτέων γίνεται μπροστά στα μάτια του; Τι να πει κανείς;

ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΘΟΣ

Αν επιχειρήσουμε να αφήσουμε έξω τη διαιτησία από το δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο πάθος των παικτών των δύο ομάδων για την πρόκριση με αυτούς του ΠΑΟΚ να επιτίθενται κατά κύματα.

Και αυτούς του Πανιώνιου να παλεύουν με νύχια και με δόντια και με μεγάλη αυταπάρνηση να κρατήσουν το σκορ πρόκρισης που διατηρούσαν σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού.

ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ Ο ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ του Σβιντέρσκι για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση ξοδεύοντας τεράστια ενέργεια. Όταν δέχθηκε στο 94΄το γκολ από τον Καμαρά οι παίκτες του έδειξαν να έχουν "αδειάσει" από δυνάμεις και σωματικά και ψυχικά. Όλοι εκτός από έναν….

Ο Λέο Μάτος είναι ο ποδοσφαιριστής που κράτησε τον ΠΑΟΚ ζωντανό και τον οδήγησε στην ανατροπή. Ο Βραζιλιάνος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στο μυαλό του όχι το πλάνο της ομάδας του που θα έπρεπε να υπηρετήσει, αλλά μόνο πως θα προκριθεί.

Ίσως να έχει και αυτός ευθύνη στο δεύτερο γκολ του Πανιωνίου, αφού στο ανέβασμα του Καμαρά η δεξιά πλευρά της άμυνας ήταν εντελώς άδεια, αλλά ποιες θέσεις και ποια τακτική; Ο Μάτος με ποδόσφαιρο αλάνας είχε δύο κεφαλιές με τις οποίες έστειλε την μπάλα μια φορά στο δοκάρι και μια λίγο έξω από την εστία του Κότνικ.

Με αυτές τις δύο φάσεις ξύπνησε την ομάδα του, έδειξε ότι το προβάδισμα πρόκρισης που είχε ο Πανιώνιος μπορούσε να ανατραπεί. Χωρίς αυτές τις δύο στιγμές ίσως ο ΠΑΟΚ να μην…ξυπνούσε και πιθανότατα το τρίτο γκολ του Άκπομ να μην ερχόταν ποτέ. Όταν όμως ο Άγγλος σκόραρε, 7 λεπτά πριν τα 120 όλα φαίνονταν πιθανά.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και τώρα έχει μπροστά του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, που και αυτό θα είναι δύσκολο, όπως το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Και αυτό διότι μπορεί ο Λουτσέσκου να άνοιξε το rotation, αλλά αν εξαιρέσει κανείς τους Βαρέλα και Μαουρίσιο, που έμειναν εκτός αποστολή οι υπόλοιποι σημαντικοί του παίκτες ή έχουν τραυματισμό ή ξόδεψαν πολλές δυνάμεις στα 120 και παραπάνω λεπτά του προημιτελικού με τους Νεοσμυρνιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ