OPINIONS

ΠΑΟΚ: Δεν πρέπει να ψάξει για δικαιολογίες

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου εξηγεί γιατί ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να μείνει τόσο στο ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) του αγώνα με τον Άρη, όσονα σταθεί στη δική του άσχημη απόδοση.

Η πρώτη βαθμολογική απώλεια εντός έδρας για τον ΠΑΟΚ σε αγώνα κανονικής περιόδου πρωταθλήματος ήρθε μετά από 777 ημέρες, απέναντι στον Άρη που έγινε η μοναδική ελληνική ομάδα που καταφέρνει να σταθεί όρθια και μάλιστα δύο φορές φέτος στην Τούμπα.

Ήταν ένας αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έληξε με νίκη 1-0 των Ηπειρωτών στις 8/1/2017 η τελευταία φορά που οι παίκτες του Δικέφαλου αποχώρησαν με κατεβασμένα κεφάλια από αγώνα πρωταθλήματος στην έδρα του και ήρθε χθες με την ισοπαλία με τους «κίτρινους» που ως ένα βαθμό αντιμετωπίστηκε ως ήττα.

Το γεγονός ότι τόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε όσο και ο Γιώργος Σαββίδης με τον προσφιλή του τρόπο επικοινωνίας, μέσω Instagram, έδειξαν να αναζητούν τα αίτια και όχι δικαιολογίες, για την κακή, όπως παραδέχονται και οι δύο, εμφάνιση της ομάδας τους στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι ενθαρρυντικό.

Ο Ρουμάνος φώναξε, και ήταν λογικό, για το γκολ-οφσάιντ των κιτρινόμαυρων, ωστόσο το ξεχώρισε από την συνολικά κακή απόδοση των ποδοσφαιριστών του. Από τη δική του πλευρά ο γιος του Ιβάν Σαββίδης τόνισε στο μήνυμα του ότι δεν ψάχνει δικαιολογίες προφανώς σε μια λανθασμένη διαιτητική απόφαση. Και αυτό πρέπει να κάνουν…

ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ εμφανίστηκαν όχι με λιγότερο πάθος αλλά ίσως με λιγότερη ενέργεια από τους αντιπάλους τους. Σε έναν αγώνα υψηλών κινήτρων φάνηκε ότι στο στρατόπεδο του Δικεφάλου αυτά έλειπαν. Το να πανηγυρίζει ο Λέο Ζαμπά μια απόκρουση σε κόρνερ σε μια επιθετική προσπάθεια του Άρη, δείχνει ότι υπήρχε πάθος.

Το να μην μπορεί ο Βραζιλιάνος να δείξει τις μεγάλες δυνατότητες του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δείχνει ότι κάτι δεν πήγε καλά. Και δεν ήταν μόνο αυτός…. Κακή ήταν η βραδιά και για τον Μπίσεσβαρ και για τον Μαουρίσιο και για τον Σάκχοβ, που τελικά ξεκίνησε αντί του Ολιβέιρα στη μεσαία γραμμή και γενικά όλος ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ίσως στη χειρότερη του βραδιά συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ακόμη και ο Βιεϊρίνια που πέτυχε ένα ακόμη εντυπωσιακό και σημαντικό γκολ που λίγο έλειψε να δώσει άλλη μια νίκη στην ομάδα του, στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη είχε πολλά λάθη.

Ο ΠΑΟΚ καλούταν να αποδείξει την ανωτερότητα του μέσα στο γήπεδο και δεν τα κατάφερε. Είτε γιατί ο αντίπαλος προπονητής κατάφερε με σωστή τακτική να τον εγκλωβίσει εμποδίζοντας με επιτυχία την ανάπτυξη του, είτε γιατί οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν την απόδοση που απαιτείται σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Και είναι κοινή παραδοχή ότι η χθεσινή ήταν μάλλον η χειρότερη φετινή εμφάνιση του Δικέφαλου στο πρωτάθλημα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το ζήτημα για τον ΠΑΟΚ είναι πλέον να αντιδράσει σε αυτό το…χαστούκι που δέχθηκε, όχι τόσο ως αποτέλεσμα, όσο ως απόδοση. Και μάλιστα θα πρέπει να το κάνει άμεσα στους δύο αγώνες που έχει να δώσει πρώτα με τον Πανιώνιο στην Τούμπα στο δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου και στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την επόμενη Κυριακή.

Δύο αγώνες που ήταν έτσι και αλλιώς σημαντικοί, αλλά έχουν γίνει περισσότερο must win μετά το στραβοπάτημα στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη. Έτσι και αλλιώς στον αγώνα με τους Νεοσμυρνιώτες η νίκη είναι μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ που θέλει να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του στο Κύπελλο.

Σε περίπτωση που η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κερδίσει και τους δύο αυτούς αγώνες θα φανεί ότι η εμφάνιση με τον Άρη ήταν απλά μια παρένθεση, ένα κακό παιχνίδι που κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει. Και θα δώσει απαντήσεις σε όσους βρήκαν, μετά από καιρό, μια ευκαιρία να την αμφισβητήσουν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΠΑΟΚ - Άρης 1-1: Ο Βέλεθ "πάγωσε" την Τούμπα
Super League: Η βαθμολογία μετά το 1-1 στην Τούμπα
ΠΑΟΚ: Το υπερήφανο μήνυμα του Σαββίδη για το ντέρμπι με τον Άρη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ