OPINIONS

ΠΑΟΚ: Εδώ και τώρα...

ΠΑΟΚ: Εδώ και τώρα...

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που συνήθως χύνει την καρδάρα με το γάλα στην Τούμπα και δεν κάνει το βήμα παραπάνω. Τώρα είναι περισσότερο "ψημένος" και κόντρα στον Άγιαξ θέλει να πετύχει τον δικό του θρίαμβο.

Στο εντυπωσιακό "promo" που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα της Τρίτης (6/8, 20.00) με τον Άγιαξ, δεν θα μπορούσε να βρει ποιο ταιριαστό ηχητικό από το "right here, right now" του Fatboy Slim. "Εδώ και τώρα" λοιπόν για τον Δικέφαλο στην πρώτη του προσπάθεια ως πρωταθλητής να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

Υπό τους εκκωφαντικούς ήχους του συγκεκριμένου τραγουδιού ο ΠΑΟΚ παρουσίασε μέσα σε διάστημα 68 δευτερολέπτων τα έξι γκολ που έχει πετύχει σε βάρος του Άγιαξ τις δύο προηγούμενες φορές που ο Αίαντας μπήκε εμπόδιο ανάμεσα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Πρώτα πρώτα παρουσιάστηκαν τα γκολ του Τζάλμα Κάμπος και του Βλάνταν Ίβιτς στο Άμστερνταμ στις δύο ισοπαλίες με 1-1 που πήρε ο ΠΑΟΚ εκεί και στη συνέχεια δεν κατάφερε να διαχειριστεί στη Θεσσαλονίκη.

Είναι πραγματικά παράδοξο το γεγονός ότι μέχρι τώρα ο Δικέφαλος στην έδρα του… ρίχνει την καρδάρα με το γάλα, λίγο πριν μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δυο φορές απέναντι στον Άγιαξ, μια με τη Σάλκε και άλλη μια με την Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ έπρεπε απλά να μην δεχθεί γκολ στην Τούμπα για να προκριθεί και δεν τα κατάφερε.

Και μάλιστα και τις δύο φορές με τους Ολλανδούς, αλλά και πέρυσι με την Μπενφίκα προηγήθηκε στο σκορ στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του. Το 2016 με τον Κλάους να σπρώχνει εξ επαφής της μπάλα στα δίχτυα και το 2010 με την κεφαλιά του Βιεϊρίνια στο πρώτο δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Είπαμε "right here, right now".

ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ Ο ΦΕΡΕΪΡΑ

Ο Αμπέλ Φερέιρα παραδέχθηκε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι τα παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League ήταν το πρώτο του μέλημα από την πρώτη του κιόλας ημέρα στον ΠΑΟΚ. "Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον ΠΑΟΚ στο μυαλό μου έχω το αυριανό ματς ανεξάρτητα από την ομάδα που θα μας τύχαινε.

Αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Στόχος μας είναι να γράψουμε ιστορία και να μπούμε στους ομίλους, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μας έτυχε ο Άγιαξ. Πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές αλλά και φιλόδοξοι" τόνισε ο προπονητής του Δικεφάλου.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος στην κλήρωση για τον 3ο προκριματικό, όπως και ο προπονητής του, ωστόσο δεν ωφελεί σε τίποτα απλά να τα βάζει με την τύχη που δεν είχε. Απέναντι στον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ παραμένει το αουτσάιντερ για την πρόκριση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσει μέχρι τέλους όσες πιθανότητες έχει. Άλλωστε ο Φερέιρα δεν έμεινε στα λόγια και έκανε μια προετοιμασία με στόχο η ομάδα του να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ετοιμοπόλεμη σε αυτά τα δύο παιχνίδια με τους Ολλανδούς.

Προετοιμασία με όλο το βάρος να πέφτει στην τακτική και πολύ λιγότερο στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του. Με τον ΠΑΟΚ στα δύο φιλικά που ακολούθησαν μετά την κλήρωση που του έφερε αντίπαλο τους πρωταθλητές Ολλανδίας, να παίζει με αντεπιθέσεις και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Ο Δικέφαλος, είναι περισσότερο "ψημένος" από το περασμένο καλοκαίρι και με την εμπειρία των δύο προκρίσεων επί της Βασιλείας και της Σπαρτάκ Μόσχας και του αποκλεισμού από την Μπενφίκα και έχει αποκτήσει και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από την πορεία του προς την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ της Ιστορίας.

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ

Οι Ολλανδοί πάντως στις πρώτες τους ώρες στη Θεσσαλονίκη δεν έδειξαν την παραμικρή διάθεση να υποτιμήσουν τον ΠΑΟΚ. "Η κλήρωση ήταν πολύ δύσκολη για μας" παραδέχθηκε ο Τεν Χαγκ, που έφερε στην Ελλάδα ότι είχε και δεν είχε για το αυριανό παιχνίδι της Τούμπας. Και τον Φαν Ντε Μπέεκ και τον Άλβαρεζ και το Νέρες και όποιον άλλον ποδοσφαιριστή είχε διαθέσιμο, παρά το γεγονός ότι μόλις λίγες ημέρες πριν δήλωνε ότι οι δύο τελευταίοι δεν πρόκειται να παίξουν στον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Απέναντι λοιπόν στην ομάδα που την περασμένη σεζόν έφτασε ένα βήμα από τον τελικό του Champions League, αποκλείοντας θριαμβευτικά Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παλέψει για να πετύχει τον δικό του θρίαμβο. Ένα είναι το σίγουρο: Αν τα καταφέρει τότε ο δρόμος για τους ομίλους θα είναι ανοικτός. Όλα για τον ΠΑΟΚ είναι "εδώ και τώρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ