OPINIONS

ΠΑΟΚ: Έξι και… σήμερα

ΠΑΟΚ: Έξι και… σήμερα

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη στην Τούμπα, γράφει τις αποδείξεις ανωτερότητας που θα πρέπει να παρουσιάσει ο Δικέφαλος σε έναν ακόμη αγώνα.

Σαν τους φαντάρους που μετρούν αντίστροφα τις ημέρες για να πάρουν το απολυτήριο, έτσι και στον ΠΑΟΚ μετρούν τις νίκες που χρειάζονται για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που ο Δικέφαλος πάρει και το ντέρμπι με τον Άρη θα μετρά πλέον "πέντε και σήμερα".

Όμως, πριν από αυτό θα πρέπει να δείξει και μέσα στο γήπεδο την ανωτερότητα του...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ

Η Stoiximan πλήρωσε ήδη, από προχθές, όσους πόνταραν πως ο πρωταθλητής εφέτος θα είναι ο ΠΑΟΚ. Γεγονός ενδεικτικό της αίσθησης που υπάρχει πλέον σε όλους ότι τίτλος δεν χάνεται με τίποτα, ωστόσο η κατάκτηση του δεν είναι ακόμη τετελεσμένη. Έξι νίκες, πριν από το σημερινό ντέρμπι με τον Άρη απαιτούνται και εφόσον δεν στραβοπατήσει κάπου ο Ολυμπιακός. Μπορεί από σήμερα το βράδυ να χρειάζονται πέντε, αλλά αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι, πάντως, το έχει... Το τελευταίο που έχασε ήταν από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το Νοέμβριο του 2017 και από τότε παραμένει αήττητος σε δέκα συνεχόμενα παιχνίδια με αντιπάλους τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Άρη, έχοντας 8 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Και το κυριότερο είναι ότι στα περισσότερα από αυτά έδειξε την ανωτερότητα του ως ομάδα. Αυτή που καλείται να δείξει σήμερα, σε ένα παιχνίδι που πάντα κρύβει ιδιαιτερότητες.

ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Δικέφαλος δείχνει πως αγωνιστικά είναι στην καλύτερη του φάση. Η ανασταλτική του λειτουργία συνεχίζει από την αρχή της χρονιάς να είναι αξιόπιστη με το μικρότερο παθητικό και επιθετικά σκοράρει κατά βούληση, βάζοντας συνεχώς και άλλα ονόματα στον πίνακα των σκόρερ, σχεδόν σε κάθε ματς.

Η ομάδα του Λουτσέσκου αποδίδει πλέον και καλό ποδόσφαιρο, παράγει πολλές φάσεις με όμορφες ενέργειες και γρήγορους συνδυασμούς. Όλα μοιάζουν ιδανικά, ωστόσο σε αγώνες όπως αυτός με αντίπαλο τον Άρη λίγο μετρά η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες.

Παιχνίδια σαν και αυτά, τις περισσότερες φορές κρίνονται στο πάθος και τη θέληση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές να φύγουν νικητές από τον αγωνιστικό χώρο. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να αποδείξει την ανωτερότητα του μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να συνδυάσει ποιότητα, αποφασιστικότητα, αγωνιστική πειθαρχεία και πάθος!

ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ; ΝΑΙ…ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ; ΟΧΙ

Το κλίμα στην ομάδα, τις ημέρες που ακολούθησαν την "πεντάρα" επί του Απόλλωνα ήταν λογικό να είναι καλό. Το πάρτι των φίλων του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, όσα επακολούθησαν με το σκουφί του Λουτσέσκου σε πρώτο πλάνο, ήταν μέσα σε αυτό το πλαίσιο της ευφορίας για τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πολυπόθητου στόχου.

Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτή η ευφορία δεν πρέπει να μετατραπεί σε εφησυχασμό και κανείς αντίπαλος, ούτε τώρα, δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπεροψία... Ο ΠΑΟΚ έχτισε τη διαφορά που τον έχει φέρει κοντά στο πρώτο του πρωτάθλημα μετά από τόσα πολλά χρόνια, παίρνοντας τις νίκες με μάχες στον αγωνιστικό χώρο και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει μέχρι το τέλος…

Μέχρι να μετρηθούν τα κουκιά και να βγουν αρκετά, ώστε να έχει κατακτηθεί το πρωτάθλημα. Κάθε τι άλλο θα είναι εκτός της ποδοσφαιρικής λογικής που χαρακτηρίζει αυτήν την ομάδα και το προπονητή της.

ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ "ΤΕΛΙΚΟ"

Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι την Τετάρτη ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ ένας ακόμη "τελικός" με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο Ελλάδας. Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να ήταν λίγο πολύ διαδικαστικό, έγινε πλέον σημαντικό μετά την ανατροπή στη Νέα Σμύρνη και ο Δικέφαλος αντί να σκέφτεται ποιος μπορεί να είναι ο αντίπαλος του στα ημιτελικά της διοργάνωσης έχει μπροστά του ματς "must win" για να προχωρήσει στο θεσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ