OPINIONS

ΠΑΟΚ: Έλειψε ήδη ο Βιεϊρίνια

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια, την εμφάνιση του Πέλκα στη Λάρισα και προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι φίλοι του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν ήδη και ας μην έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στη Λάρισα και στην ουσία είναι πρωταθλητής σε αναμονή. Ένα βαθμό χρειάζεται σε δύο παιχνίδια για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο και δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι δεν θα τον πάρει απέναντι στο Λεβαδειακό ή και τον ΠΑΣ Γιάννινα την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στη Λάρισα ο ΠΑΟΚ έμεινε στην ισοπαλία, αλλά βγήκε χαμένος. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια. Δεν είναι δική μου σκέψη αλλά τη θεωρώ σωστή και την υιοθετώ: ο αρχηγός έλειψε από τον ΠΑΟΚ όχι στο 0-0 αλλά στο 0-1. Και αυτό διότι ο Δικέφαλος δεν βρήκε άλλον παίκτη από αυτούς που έμειναν στον αγωνιστικό χώρο με τη δική του εμπειρία για να «σβήσει» το παιχνίδι μετά το γκολ του Πέλκα. Έτσι δεν κατάφερε παρά μόνο για ένα δεκάλεπτο να διατηρήσει το προβάδισμα που του έδινε και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΟΛΙΣ ΦΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ

Ο ΠΑΟΚ στη Λάρισα είχε και κέρδος. Τον Δημήτρη Πέλκα, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, δημιούργησε φάσεις και είχε και άλλη μια δική του ευκαιρία για να πετύχει και άλλο γκολ. Το σημαντικό σε όλη την παρουσία του ήταν ότι έδειξε πως και αυτός μπορεί να είναι αρχηγός. Ο Πέλκας βγήκε μπροστά από την στιγμή που φεύγοντας από το γήπεδο ο τραυματίας Βιεϊρίνια, του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Όπως ο Αστερίξ όταν πίνει το μαγικό φίλτρο, έτσι και ο Πέλκας μεταμορφώθηκε και πήρε πάνω του τον ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να τον οδηγήσει στη νίκη που θα τελείωνε και τυπικά το πρωτάθλημα. Με τις απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως ο Μαουρίσιο, ο Καντουρί και, δυστυχώς, ο Βιειρίνια ο ΠΑΟΚ θα ψάξει και πάλι ηγέτες για να πετύχει το μεγάλο στόχο του και να κατακτήσει το νταμπλ και ο Πέλκας οφείλει να είναι ένας από αυτούς. Στη Λάρισα έδειξε ότι το… έχει.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΣΑΚΧΟΒ

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής τον οποίο θα πρέπει να προσμετρήσουμε σε όσα κέρδισε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΛ είναι και ο Εβγέν Σάκχοβ. Κάποια στιγμή, στις διακοπές για τα Χριστούγεννα ο Ουκρανός είχε κάνει δηλώσεις στην πατρίδα του σε ΜΜΕ. Σε αυτές είχε πει ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει με το συμβόλαιο του που λήγει το καλοκαίρι - τότε δεν είχε κάνει καν συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για την ανανέωση του- και μέχρι τον τελευταίο αγώνα του με τον Δικέφαλο μέχρι και την τελευταία του προπόνηση θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και το κάνει… Στη Λάρισα θεωρώ πως ήταν αν όχι ο κορυφαίος, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και με την εμφάνιση του αυτή ανάγκασε τον Λουτσέσκου όταν θέλησε να βγάλει έναν χαφ για να βάλει στο παιχνίδι τον Ζαμπά να επιλέξει τον Ολιβέιρα.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Τώρα για όσα ακολούθησαν τον αγώνα με την Λάρισα κατά μήκους της Εθνικής Οδού. Εξαιρώ την παρουσία της ομάδας στο μνημείο για τους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα Τέμπη, γιατί θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της ομάδας κάθε φορά που την φέρνει ο δρόμος της από εκεί να σταματά για αποτίει φόρο τιμής. Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται γιατί πανηγύριζαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αφού η ομάδα τους δεν πήρε ακόμη το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να το εξηγήσει κανείς.

Οι οπαδοί του Δικέφαλου πανηγυρίζουν εδώ και καιρό. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρίσκονται κοντά στην ομάδα τους και να γιορτάζουν μαζί της τον τίτλο που φέτος δεν χάνεται. Δεν έχει σημασία για αυτούς πότε θα κατακτηθεί και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Και αυτό διότι γνωρίζουν ήδη ότι ο ΠΑΟΚ το έχει κατακτήσει. Για αυτό το λόγο έχουν στήσει μια γιορτή διαρκείας όποτε μπορούν στο γήπεδο, όποτε μπορούν στην Εθνική Όδο και όπου αλλού τους δίνεται η ευκαιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ