OPINIONS

ΠΑΟΚ μπερδεμένος σαν το χαρτάκι του Φερέιρα

SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2020-2021 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το δεύτερο «κανονάκι» που έχασε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Βόλο, που όμως ουδείς θα θυμάται αν την Τετάρτη το βράδυ ο Δικέφαλος προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

« Το μυαλό στο Βόλο» έλεγε ο Αμπέλ Φερέιρα στους παίκτες του πριν το σημερινό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, όμως οι επιλογές του έδειξαν ότι και το δικό του το μυαλό ήταν περισσότερο στον αγώνα με την Κράσνονταρ.

Βέβαια για να μην τον αδικούμε ο Πορτογάλος σωστά λέει ότι δεν μπορεί να δηλώνει ότι εμπιστεύεται όλους τους παίκτεςπου έχει στο ρόστερ και στα παιχνίδια να χρησιμοποιεί πάντα τους ίδιους και τους ίδιους. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να θεωρεί ότι η ομάδα του έχει δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, τουλάχιστον για την ώρα και φάνηκε στη νέα γκέλα με το Βόλο.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Με μόλις τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στον αγώνα με την Κράσνονταρ να βρίσκονται στην ενδεκάδα και τον έναν από αυτούς τον Κρέσπο να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας ο ΠΑΟΚ έδειξε από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό ότι το παιχνίδι μετην Κράσονταρ αυτή την στιγμή είναι το σημαντικό και επισκιάζει όλα τα άλλα. Αυτό άλλωστε ήταν το ρεαλιστικό σενάριο.

Ότι θα πάρει χρόνο ο Τσόλακ που ήρθε για να είναι ο βασικός επιθετικός του ΠΑΟΚ -άλλωστε ο Σβιντέρσκι έμεινε στην Θεσσαλονίκη-και πως το ίδιο θα συμβεί και με τον Ουαγκέ ήταν αναμενόμενο. Το να κάνουν ντεμπούτο ως βασικοί Περέιρα, Βρακάς και ο Νινούα και μάλιστα δίδυμο με τον Εσίτι στα χαφ ήταν ρίσκο από την πλευρά του προπονητή.

Ο Περέιρα θαχρειαστεί χρόνο γιανα μπει στα παπούτσια του Γιαννούλη, ο Βρακάς έτσι και αλλιώς είναι ένα παιδί 19 χρονών και θα περάσει και αυτός από την δύσκολη διαδικασία προσαρμογής στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας ενώ ο Νινούα μόνο στοξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Δικεφάλου.

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΤΟ…ΧΑΡΤΑΚΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΪΡΑ

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο να δημιουργήσει καθώς ούτε το δίδυμο στον άξονα δούλεψε, ούτε οι δύο φουλ-μπακ Περέιρα και Ουαγκέ μπόρεσαν να ανεβάσουν την ομάδα τους ψηλά. ΠΑΟΚ ψηλά. Έτσι με αποκομμένους Τσόλακ, Πέλκα και Βρακά δεν μπορούσε να είναι επικίνδυνος.

ΟΑμπέλ Φερέιρα προσπάθησε ναεπαναφέρει μια ισορροπία. Πρώτα έβαλε στο παιχνίδι Ζίβκοβιτς και Τζόλη, δίνοντας ανάσες και στον Πέλκα, στη συνέχεια πέρασε Καντουρί και Γιαννούλη και στο τέλος και τον Κούτσια.

Το πράγμα όμως είχε μπερδευτεί τόσο πολύ που ούτε το χαρτάκι που έδωσαν στον νεαρό επιθετικό από τον πάγκο του Δικεφάλου να το περάσει στον Κρέσπο δεν μπορούσε να τα ξεμπερδεύει. Η κίνηση του Ισπανού να το γυρίσει και από την πίσω πλευρά για να δει αν οι οδηγίες του Φερέιρα είχαν και συνέχεια και στο τέλος να το σκίσει…αγανακτισμένος που δοκιμάστηκε τοIQτου ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ στον αγώνα. Ένας ΠΑΟΚ μάλλον μπερδεμένος από τις πολλές αλλαγές, ένας ΠΑΟΚ με το μυαλό αλλού και χωρίς να μπορεί να παίξει συνδυαστικό ποδόσφαιρο και ένας ΠΑΟΚ που όταν το παιχνίδι έδειξε να στραβώνει δεν κατάφερε να ηρεμήσει και με καθαρό μυαλό να το γυρίσει υπέρ του.

ΕΧΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ «ΚΑΝΟΝΑΚΙ»

Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε το σχέδιο του Αμπέλ Φερέιρα θα ήταν επιτυχημένο. Θα είχε ξεκουράσει τους βασικούς του ενόψει του αγώνα της Τετάρτης, θα είχε δώσει χρόνο σε Τσόλακ, Ουαγκέ, Περέιρα για να διαπιστώσει σε συνθήκες αγώνα την ετοιμότητα τους και θα τσέκαρε και τους άλλους νεαρούς που έγραψαν λεπτά συμμετοχής. Όμως δεν κέρδισε και έχασε ένα ακόμη «κανονάκι» στο πρωτάθλημα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο σημαντικό θα αποδειχθεί στη συνέχεια της σεζόν.

Σίγουρα ωστόσο ουδείς θα το θυμάται αν το βράδυ της Τετάρτης ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει την Κράσνονταρ και βρίσκεται στους ομίλους τουChampionsLeagueγια πρώτη φορά στην ιστορία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ