OPINIONS

ΠΑΟΚ: Να μην πέσει στην παγίδα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου αναλύει τους λόγους για τους οποίους το επόμενο ματς του ΠΑΟΚ με τον ουραγό, Απόλλωνα Σμύρνης, είναι το πιο δύσκολο από αυτά που ακολουθούν στο πρόγραμμα του Δικεφάλου

Ο Δευτεριάτικος (19/2, 19:00) αγώνας του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη είναι το πρώτοcrashtestνοοτροπίας για τον Δικέφαλο. Αγωνιστικά δεν τίθεται θέμα, ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης και μπορεί να συνεχίσει με μια ακόμη νίκη να σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και την ξέφρενη κούρσα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη είναι αν οι ποδοσφαιριστές του εμφανιστούν με τη σωστή νοοτροπία. Μετά από τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, έχοντας δείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε τη διαφορά από τους ερυθρόλευκους στους εννέα βαθμούς. Στην πραγματικότητα η διαφορά είναι δέκα βαθμοί από τον Ολυμπιακό να βάλει κανείς στο σκεπτικό του την περίπτωση ισοβαθμίας.

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΝΑΙ… ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΟΧΙ

Μετά λοιπόν την καθολική επικράτηση στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα και τα πανηγύρια που δικαιολογημένα ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει ότι, έστω και με διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας, κρατά τα πόδια του στην γη.

Αν το γεγονός ότι το βράδυ της νίκης στο ντέρμπι οι ξένοι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου τραγουδούσαν το "we arethechampions" ήταν απόρροια της ευφορίας μετά το 3-1 επί του Ολυμπιακού, είναι δικαιολογημένοι. Αν όμως κάποιος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι είναι ήδη πρωταθλητής, τότε θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος.

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο χορτάρι του "Γ. Καμάρας" θα δοθεί η πραγματική απάντηση, γιατί το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι το πλέον… επικίνδυνο για αντιμετώπιση αφ΄υψηλού, από αυτά που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Μετά τη Ριζούπολη ακολουθούν το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα, το παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανιώνιο που μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τελικός, ένα ταξίδι στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι – πάντα τέτοιο θα είναι- με τον Παναθηναϊκό, η υποδοχή του Ατρόμητου στην Τούμπα και η έξοδος στο Αγρίνιο για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Όλα αυτά για τον έναν ή τον άλλον λόγο τα παιχνίδια αυτά θα επιφέρουν αυτόματα ένα σημαντικό βαθμό εγρήγορσης. Ο αγώνας όμως της Δευτέρας χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση από όλους στον ΠΑΟΚ.

Ένας αγώνας του πρώτου με τον ουραγό της βαθμολογίας, τους οποίους χωρίζουν στο πρωτάθλημα 45 βαθμοί μπορεί να θεωρηθεί ως «εύκολος» αλλά η αλήθεια πάντα φαίνεται στο χορτάρι. Διαχρονικά άλλωστε τον ΠΑΟΚ στα θεωρητικά εύκολα τον φοβούνται οι φίλαθλοι του και όχι άδικα. Κάθε παιχνίδι που οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξαν να αντιμετωπίζουν ως τελειωμένο, πριν καν ξεκινήσει., τους δημιούργησε προβλήματα και ζόρια μέχρι να το κερδίσουν.

Ακόμη και αυτό του πρώτου γύρου με τον Απόλλωνα στην Τούμπα δεν ήταν και τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό 2-0. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε από νωρίς στο σκορ με το γκολ του Μαουρίσιο, χρειάστηκε ένα γκολ του Κρέσπο στο 90' για να "τελειώσει"… Για να μην θυμηθεί κανείς τη λευκή ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΞΕΡΕΙ

Από την άλλη όμως θα πρέπει όλοι να παραδεχθούν με το Ρουμάνο στον πάγκο του ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει την ασθένεια του παρελθόντος, να βλέπει μέσα από…μεγεθυντικό φακό μεγάλες νίκες όπως αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό ή ακόμη και δύσκολες ήττες. Ο Λουτσέσκου ήξερε καλύτερα από όλους ότι οι ποδοσφαιριστές ξόδεψαν πολύ ενέργεια – σωματική, νοητική και ψυχολογική- στα δύο συνεχόμενα ντέρμπι.

Γι' αυτό τους άφησε να ξεσπάσουν το βράδυ της νίκης επί του Ολυμπιακού και τους έδωσε και διήμερο ρεπό στη συνέχεια για να "αποφορτίσουν" τελείως. Και τώρα θα πρέπει να τους πείσει ότι απέναντι στον Απόλλωνα θα πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν το μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης, όπως έκαναν στα ντέρμπι.

Αν χρειάζεται θα πρέπει να τους προσφέρει κίνητρα, είτε μέσα από τα ρεκόρ, είτε μέσα από το αήττητο που διατηρούν μέχρι τώρα, για να παρουσιαστούν πειθαρχημένοι και σοβαροί για να βάλουν και άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι. Άλλωστε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει πλέον περιθώρια για γκέλες, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να τις κάνει κιόλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ