OPINIONS

ΠΑΟΚ να 'ναι και να μην φοβάται

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη σημερινή κλήρωση από την οποία θα προκύψει ο αντίπαλος του Δικεφάλου στα προκριματικά του Champions League και επιλέγει Άγιαξ αντί της πιο έτοιμης, Βασιλείας.

Σήμερα το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο προκριματικό του Champions League. Είτε απέναντι στον Άγιαξ είτε απέναντι στη Βασιλεία η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλείται να παρουσιαστεί πανέτοιμη από όλες τις απόψεις για να διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Στην πρόσφατη σύσκεψη για τα μεταγραφικά που συγκάλεσε ο Ιβάν Σαββίδης ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκαθάρισε σε όλους πως οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού θα είναι για αυτόν μια συνέχεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και όχι η αρχή της επόμενης. Και για αυτό το λόγο ζήτησε να μην υπάρξει καμία παραχώρηση ποδοσφαιριστή που είχε σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας την περασμένη σεζόν. Ο Ρουμάνος θέλει να διατηρήσει την ομογένεια που έδειξε ο Δικέφαλος την περασμένη σεζόν και την βελτίωση και ατομική και ομαδική που προέκυψε από την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις.

Ο καλός ΠΑΟΚ της περασμένης σεζόν, δεν έχει και πολλά να φοβηθεί ούτε από τον Άγιαξ, ούτε από τη Βασιλεία. Ακόμη και αν δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί - άλλωστε θα είναι θεωρητικός ανίσχυρος έναντι ισχυρού - ο ΠΑΟΚ που έκλεισε την περασμένη αγωνιστική περίοδο με την κατάκτηση του κυπέλλου, είναι μια ομάδα που σίγουρα θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για την πρόκριση και θα κοντράρει στα ίσα κάθε αντίπαλο.

Για τον ΠΑΟΚ μια πρόκριση θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Και όχι μόνο γιατί θα του εξασφαλίζει μια θέση στους ομίλους του Europa League, το μίνιμουμ που περιμένουν οι οπαδοί του. Με μια ενδεχόμενη πρόκριση ο ΠΑΟΚ θα φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο που η υλοποίηση του από φέτος τουλάχιστον αποτελεί βασικό στόχο για το Δικέφαλο. Αν προκριθεί μάλιστα στο τρίτο προκριματικό ο Δικέφαλος θα είναι «ισχυρός» και θα έχει να αντιμετωπίσει μια εκ των Φενερμπαχτσέ, Σπάρτακ Μόσχας, Σταντάρ Λιέγης και Σλάβια Πράγας.

ΑΓΙΑΞ Ή ΒΑΣΙΛΕΙΑ;

Η επιλογή αντιπάλου μοιάζει δύσκολη. Ο Άγιαξ έχει το βαρύ όνομα, ωστόσο οι Ελβετοί δείχνουν να έχουν και αυτοί μεγαλύτερη... συνέχεια σε σχέση με την περυσινή σεζόν.

Ο Άγιαξ πλήττεται περισσότερο από το Μουντιάλ καθώς τέσσερις παίκτες του, έναντι δύο του ΠΑΟΚ και ενός της Βασιλείας δύσκολα θα προλάβουν να παίξουν στο δεύτερο προκριματικό του Champions League. Ζίγεχ, Σένε, Ντόλμπεργκ και Ταλιαφίκο είναι στη Ρωσία με τους δύο Δανούς και τον Αργεντίνο, αν δεν επαναλάβει η «αλμπισελέστε» άλλες τραγικές εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην Ισλανδία, πιθανότατα να παραμένουν στις Εθνικές τους ομάδες και μετά την φάση των ομίλων. Ο Λανγκ, ο μόνος ποδοσφαιριστής της Ελβετίας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, είναι απώλεια για τη Βασιλεία αλλά είναι και η μοναδική της ελέω Μουντιάλ τουλάχιστον.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δεν θα έχει τον Πρίγιοβιτς, παρά την επιθυμία του Σέρβου να ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία του Δικέφαλου αμέσως μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα του, και τον Ουάρντα που ούτε πέρυσι ήταν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και ούτε είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ

Μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ έχει πάρει μόνο τον Χατσερίντι χωρίς να έχει χάσει κάποιον παίκτη από το κέντρο της άμυνας του και ψάχνει ενίσχυση με έναν επιθετικό όσο μπορεί πιο γρήγορα προκειμένου να έχει έναν επιπλέον φορ διαθέσιμο στα πρώτα παιχνίδια του Champions League. Σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα αν κλείσει θετικά και όσο πιο σύντομα γίνεται η περίτπωση του Βέρνμπλουμ, αλλά ο επιθετικός είναι που...καίει τώρα,

Στη Βασιλεία δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, τουλάχιστον που να αφορά σε βασικούς ποδοσφαιριστές, παρά μόνο η συμφωνία με τον νεαρό Ομπερλίν που αγωνιζόταν πέρυσι στην ομάδα ως δανεικός. Σε αντίθεση στον Άγιαξ οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ αναμένεται να είναι πολλές. Έφυγε ο Κλάιφερτ για τη Ρόμα και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσουν και άλλοι . Αποκτήθηκαν για την ώρα ο νεαρός εξτρέμ Χασάν Μπαντέ, από τη Μαλίν με την οποία σκόραρε 11 γκολ την περασμένη σεζόν και ο Μαροκινός Ζακαρία Λάμπιαντ, επιλογή του Έρικ Τεν Χαγκ, του προπονητή του Αίαντα όταν αυτός ήταν στην Ουτρέχτη. Οι πολλές μεταγραφές μπορεί να κοστίσουν στον Άγιαξ που θα χρειαστεί σίγουρα χρόνο.

Όπως και να έχει όμως το πιο σημαντικό από είναι πως θα εμφανιστεί ο ίδιος ο ΠΑΟΚ όταν στις 24 ή 25 Ιουλίου κληθεί να δώσει την πρώτη του μάχη και όχι πως θα είναι ο αντίπαλος που θα του προκύψει από τη σημερινή κλήρωση.

Photo Credits: Eurokinissi

Το Μουντιάλ έφτασε, το Σερί επέστρεψε και μοιράζει 1.000.000€ μετρητά εντελώς δωρεάν*. Κατέβασε το νέο app του Stoiximan.gr, Seri, και απόλαυσε το Μουντιάλ Σερί! (*ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ