OPINIONS

ΠΑΟΚ: Ο τίτλος έρχεται, η αδημονία μεγαλώνει

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου εξηγεί γιατί το σύνθημα "σε πέντε, έξι εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές" που τραγουδούν οι φίλοι του μοιάζει να ακούγεται ολοένα και πιο δυνατά.

Ο ΠΑΟΚ ζει ιστορικές στιγμές σε αυτήν την κούρσα που έχει ξεκινήσει από την αρχή της σεζόν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στιγμές που στην Τούμπα είχαν να ζήσουν πολλά χρόνια... εικόνες που δείχνουν την ανυπομονησία όλων των φίλων του Δικέφαλου μέχρι και την εξασφάλιση και μαθηματικά του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια.

Αγώνα με αγώνα, παιχνίδι με παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κοντεύει ακόμη περισσότερο στο τρόπαιο και όσο πλησιάζει σε αυτό γίνεται ακόμη πιο μεγάλη η τρέλα του κόσμου. Ο χρόνος μετά αντίστροφα, τα μαθηματικά γίνονται ολοένα και περισσότερο απλά. Έξι ακόμη αγωνιστικές, προαπαιτούμενο άλλοι έντεκα βαθμοί: τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Πέρασε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, επόμενος αντίπαλος ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο και μετά παίρνουν σειρά η Ξάνθη στα Πηγάδια, η Λαμία στη Τούμπα και εκτός έδρας αγώνας με τη Λάρισα. Λίγο ακόμη θέλει για να γίνει πραγματικότητα και το "σε πέντε, έξι εβδομάδες θα είμαστε πρωταθλητές" που τραγουδούν πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά στην Τούμπα

Εκεί που η ατμόσφαιρα πλέον αντικατοπτρίζει την αναμονή για κάτι μεγάλο που έρχεται. Και εντός αγωνιστικού χώρου, που συνήθως βλέπεις αυτό που περιμένεις να δεις, τον ΠΑΟΚ να φτάνει εύκολα ή δύσκολα στο γκολ και στη νίκη αλλά και έξω από το γήπεδο και στις κερκίδες.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ, ΓΕΜΑΤΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Η πολυκοσμία δύο ώρες πριν την έναρξη έξω από το γήπεδο, τον κόσμο να βιάζεται, να ανυπομονεί να πάρει την θέση του στην εξέδρα για να δει μια ακόμη φορά την ομάδα του να νικά και να πλησιάζει στον πολυπόθητο στόχο, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος….

Ο Άνχελ Κρέσπο -ο τελευταίος που εμφανίστηκε στο προσκήνιο από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ, όταν η ομάδα του έψαχνε να καλύψει με αρχηγούς το κενό του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς- να χαιρετά τους φιλάθλους πρώτα και στη συνέχεια τους παίκτες του Ατρόμητου αγκαλιά με την μόλις λίγων μηνών κόρη του, πρόσφερε άλλη μια όμορφη σκήνη.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που καλούσε τον κόσμο να χειροκροτήσει τον Μαουρίσιο, χειροκροτώντας πρώτος αυτός τον Βραζιλιάνο, για να του δώσει κουράγιο στην ατυχία του και στον τραυματισμό του που δείχνει να είναι αρκετά σοβαρός.

Τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να χειροκροτούν το Βιεϊρίνια, όταν αυτός δεν κατάφερε να νικήσει το Θεοδωράκη από την άσπρη βούλα και να ανοίξει το σκορ, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο αρχηγός του Δικέφαλου μπορεί αυτό να μην το έβαλε άλλα έχει βάλει άλλα σημαντικά γκολ. Και με το χειροκρότημα τους να του δίνουν δύναμη για να βγάλει εκείνη την εκπληκτική σέντρα και να στέλνει την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Σέρτζιο Ολιβέιρα για να κάνει αυτός το 1-0.

Ο Τσούμπα Άκπομ που ακόμη και όταν δεν σκοράρει κάνει πολύ δουλειά στο γήπεδο και που στο 53’ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του όταν στο γύρισμα του Μπίσεσβαρ αντί να στείλει την μπάλα μπήκε ο ίδιος στα δίχτυα του Θεοδωράκη. Ο Άγγλος και που μετά τα τέλος του αγώνα έκανε δηλώσεις για την ανάδειξη του σε MVP, τονίζοντας ότι όσο πλησιάζει ο τίτλος τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα παιχνίδια- όσο εύκολα και αν φαίνονται τελικά- καθώς φορτώνονται με μεγαλύτερη ευθύνη.

Η πιτσιρικαρία που πολιορκεί τα αποδυτήρια της Τούμπας μετά από κάθε παιχνίδι για να δει από κοντά τους παίκτες του ΠΑΟΚ αποθεώνοντας τον καθένα ξεχωριστά, όταν προσπαθεί να πλησιάσει στο λεωφορείο της ομάδας. Τα μικρά παιδιά που περιμένουν υπομονετικά τα ινδάλματα τους για να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους και μετά γεμάτα καμάρι αποκαλύπτουν στην παρέα τους τις στιχομυθίες που έχουν μαζί τους….

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το κλίμα στην Τούμπα έχει αλλάξει εδώ και καιρό. Τα παιχνίδια είναι γιορτή εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου. Μπορεί όσα έγιναν στα δυο περυσινά ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ να έσφιξαν λίγο περισσότερο τα πρόσωπα των οπαδών του ΠΑΟΚ αλλά όσο πλησιάζει η ώρα της φιέστας που έρχεται. μοιάζουν ολοένα και πιο μακρινά. Κανείς δεν τα ξεχνά, αλλά όπως κάποτε τραγούδησαν και οι «Τρύπες» στις γιορτές οι... θλιμμένοι δεν χωρούν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ