OPINIONS

ΠΑΟΚ: Πιο ελκυστικός χωρίς τον Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ: Πιο ελκυστικός χωρίς τον Πρίγιοβιτς

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νέα νίκη του ΠΑΟΚ, αναλύει πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποδίδει -έστω και χωρίς τον Πρίγιοβιτς- ακόμη πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο και αποδίδει τα εύσημα στο Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ σκόρπισε και τον ΟΦΗ και συνεχίζει ακάθεκτος την κούρσα του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα, να βάζει βαθμούς στο σακούλι της χωρίς απώλειες με τη διαφορά ότι πλέον παίζει και καλό ποδόσφαιρ

ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Ο Δικέφαλος συνεχίζει να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις στατικές φάσεις, τα ποιοτικά μπακ (Βιεϊρίνια και Μάτος) που διαθέτει, την ηρεμία που του δίνουν οι χαφ του (κυρίως ο Μαουρίσιο), τις εμπνεύσεις του Μπίσεσβαρ, αλλά πλέον και του Ελ Καντουρί, την ταχύτητα και το πάθος των νεαρών εξτρέμ του (Ζαμπά και Λημνιό) και τη σοβαρότητα των στόπερ του. Πλέον όμως προσφέρει και θέαμα, μεταφέρει πολύ γρήγορα την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση, με άμεσες μεταβιβάσεις, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την περυσινή ομάδα που έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και τις συνθήκες.

Είναι δεδομένο ότι όταν τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια του ήταν με αντιπάλους από το εξωτερικό στους ομίλους του Europa League ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να τα διαχειριστεί. Πλέον αντιμετωπίζει ομάδες που όσο μαχητικές και να εμφανιστούν στο γήπεδο είναι σαφώς μικρότερης δυναμικής από το Δικέφαλο.

Και μόνο το γεγονός ότι πλέον ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με δύο «οκτάρια» και χωρίς καθαρόαιμο «κόφτη» στη μεσαία γραμμή και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ανασταλτικά δείχνει πόσο άνετος αισθάνεται πλέον ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και μάλιστα έχοντας μπροστά από τους Σάκχοβ και Μαουρίσιο, τον Μπίσεσβαρ που δημιουργικά μπορεί να είναι καλύτερος από τον Πέλκα, αλλά δεν πιέζει όσο τουλάχιστον κάνει ο Έλληνας μέσος τους αντιπάλους του.

ΒΓΑΖΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Αν ο λόγος για τον οποίο ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο είναι αποτέλεσμα της αλλαγής στο τρόπο παιχνιδιού του, μετά την αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, τότε τα εύσημα θα πρέπει να πάνε στο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και αυτό διότι με τον Τσούμπα Άκπομ στην επίθεση καταφέρνει να μετατρέψει σε πλεονέκτημα μια κατάσταση που φάνηκε να είναι αρχικά τουλάχιστον προβληματική.

Δεν είναι λίγο να χάνεις τον πλέον αξιόπιστο επιθετικό σου, τον γκολτζή και πρώτο σκόρερ σου και να καταφέρνεις να βγάζεις και… κέρδος από την απώλεια του. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ, αφού ξεπέρασε το σοκ της αποχώρησης του Σέρβου, φαίνεται ως ομάδα να είναι περισσότερο αποδοτικός. Βγάζει περισσότερες φάσεις, με συμμετοχή ολοένα και περισσότερων ποδοσφαιριστών του σε αυτές και πετυχαίνει περισσότερα γκολ.

Μη γελιόμαστε, ο Άγγλος δεν είναι Πρίγιοβιτς, είναι άλλου τύπου επιθετικός. Το γεγονός ότι απέναντι στον ΟΦΗ πέτυχε δύο όμορφα γκολ σίγουρα θα «ταΐσει» την αυτοπεποίθηση του, ωστόσο ήδη έχει δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια ότι είναι σημαντικός για τον ΠΑΟΚ και όταν δεν σκόραρει. Ο Λουτσέσκου το ξέρει και το τονίζει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται ότι με τον Άκπομ στην κορυφή έχει έναν περισσότερο συμμετοχικό στο παιχνίδι της ομάδας του επιθετικό, που δεν αξιοποιείται μόνο αλλά αξιοποιεί και ο ίδιος του συμπαίκτες του. Οι συνεργασίες που βγάζει με το Ζαμπά, δίνοντας και παίρνοντας ασίστ είναι οι πλέον χαρακτηριστικές…

ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ

Ο Δικέφαλος έχει έναν ακόμη αγώνα να κερδίσει, αυτόν της Τετάρτης με τον ΠΑΣ στην Τούμπα για να πάρει το απόλυτο από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος μέσα στο 2019 και να μπει με τη διαφορά στους οκτώ βαθμούς στα ντέρμπι του Φλεβάρη. Το πιο σημαντικό δεν είναι όμως οι βαθμοί…αυτούς τους κατακτούσε και στο πρώτο μισό της σεζόν. Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα μπει στους αγώνες που πιθανότατα θα κρίνουν και το πρωτάθλημα γεμάτος αυτοπεποίθηση, με τη ψυχολογία στα ύψη. Και με πολλούς ποδοσφαιριστές, που βγαίνοντας από την σκιά που δημιουργούσαν τα γκολ του Πρίγιοβιτς να έχουν αναλάβει πλέον ρόλο πρωταγωνιστικό και να μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα ενός αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ πλέον αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα από ότι τους προηγούμενους μήνες, γιατί υπάρχουν περισσότεροι ποδοσφαιριστές που παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ