OPINIONS

ΠΑΟΚ: Το δις εξαμαρτείν απαγορεύεται!

EUROPA LEAGUE / ÂÉÍÔÉ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÂÉÍÔÉ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου, επέστρεψε από την Ουγγαρία και προσπαθεί να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα που γιγαντώθηκαν μετά τη νέα ήττα του Δικέφαλου από τη Βίντι.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε δυο φορές από τη Βίντι, χωρίς σε δύο 90λεπτα να πετύχει κάποιο γκολ και χωρίς να δημιουργήσει -στην ουσία- καθαρή ευκαιρία να σκοράρει.

Απέναντι σε μια ομάδα, περιορισμένων δυνατοτήτων, παρά το γεγονός ότι κέρδισε δυο φορές τον ΠΑΟΚ που μάλιστα έπαιξε με τους ίδιους παίκτες, το ίδιο σχήμα και με ακριβώς την ίδια φιλοσοφία και στις δύο αναμετρήσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η άποψη δεν αλλάζει. Ίδια ενδεκάδα, ίδιες αλλαγές… Η Βίντι έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα σε δύο 90λεπτά, κέρδισε και στα δύο…

ΗΤΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Η μεγαλύτερη αποτυχία του ΠΑΟΚ και του προπονητή του, είναι ακριβώς αυτή. Ότι δεν κατάφερε να βρει τρόπους ώστε να επικρατήσει απέναντι σε μια ομάδα, της οποίας την τακτική, την ανασταλτική λειτουργία, την γνώριζε ήδη καλά από την ήττα στην Τούμπα.

Η δικαιολογία της υποτίμησης του αντιπάλου στον πρώτο αγώνα στην Τούμπα είχε βάση, αλλά δεν μπορεί χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά. Ο Νίκολιτς προετοίμασε την ομάδα όπως έπρεπε για να «χτυπήσει» στις αδυναμίες του ΠΑΟΚ που τελικά ήταν και τις δύο φορές… απροετοίμαστος.

Ο Σέρβος φρόντισε να θωρακίσει αμυντικά την ομάδα του μπλοκάροντας τα άκρα του "Δικεφάλου" με τη λογική ότι κάποια στιγμή βγαίνοντας σε μια γρήγορη επίθεση θα μπορέσει να κλέψει το παιχνίδι και τα κατάφερε. Ο Λουτσέσκου ακόμη περιμένει να δει τους δύο του εξτρέμ να προσπερνούν τους ακραίους αμυντικούς της Βίντι και δεν θα τους δει ποτέ…

ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΓΥΡΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στην πράξη αποδεικνύεται ότι ο ΠΑΟΚ είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Η διάκριση στο Europa League φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται ως… πολυτέλεια. Ο Λουτσέσκου χρησιμοποιεί τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του "Δικεφάλου", από την στιγμή που τελείωσε το όνειρο της παρουσίας στους ομίλους το Champions League, ως ευκαιρία για rotation, μια ευκαιρία να δώσει ανάσες όπως έκανε χθες. Μπορεί στην περίπτωση του Πέλκα να συνηγορούσε το γεγονός ότι ο μέσος του φαινόταν στα προηγούμενα παιχνίδια να μην πατάει καλά επηρεασμένος από τις διαδοχικές συμμετοχές. Για το Κάνιας, ωστόσο, η αιτιολογία να μείνει στον πάγκο ήταν και μία και μοναδική: Να ξεκουραστεί και να είναι φρέσκος στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Με οικονομία δυνάμεων, όμως, δεν μπορεί να περιμένει κανείς διάκριση. Ο ΠΑΟΚ ζει, κινείται, αναπνέει με την προοπτική κατάκτησης του πρωταθλήματος. Λες και υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει ότι δεν μπορείς να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Ο Ρουμάνος το είπε ξεκάθαρα, άλλωστε, πριν τον αγώνα με τη Βίντι: «Είμαστε τρελοί για το πρωτάθλημα».

Το θέμα είναι ότι ο μόνος που μπορεί στρατηγικά να αποφασίσει ότι ο ΠΑΟΚ θα επιλέξει διοργάνωση και θα αδιαφορήσει για την Ευρώπη είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Και η εικόνα του ισχυρού άνδρα του "Δικεφάλου", την ώρα που αποχωρούσε από την Groupama Arena, δεν ήταν ανθρώπου που δεν υπολογίζει σε ενδεχόμενη διάκριση στην Ευρώπη.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Το να πιστεύει κανείς πως ο ΠΑΟΚ έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες, είναι μάλλον ουτοπικό. Άλλωστε είναι εμφανές ότι υπάρχει ακόμη και σε αυτό το ποιοτικό ρόστερ που έχει δημιουργηθεί, ανισορροπία σε συγκεκριμένες θέσεις. Ο Τόσκα δεν είναι Βιεϊρίνια, ο Σάχοβ δεν είναι Μαουρίσιο. Γνωστό και αποδεκτό… Ωστόσο υπάρχουν κάποια ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα και με τους ρυθμούς με τους οποίους ο ένας αγώνας διαδέχεται το άλλον, θα κάνουν καιρό να απαντηθούν. Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που λογίζεται ως εναλλακτική λύση του Πρίγιοβιτς για παράδειγμα σε παιχνίδια όπως το χθεσινό, στα οποία ο Σέρβος δεν είναι στα καλά του; Είναι ο Καντουρί έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση του δημιουργικού χαφ από τον Πέλκα;

Κάποια από αυτά, όπως το αν μπορεί ο Κίτσιου να καλύψει το κενό του Μάτος, θα πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα λίαν συντόμως… Την Κυριακή στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στον οποίο ο Βραζιλιάνος είναι τιμωρημένος. Και το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει κι αυτό τον αγώνα, στην πραγματικότητα με μόνο μια προπόνηση. Ίσως αυτή να είναι η μοναδική δικαιολογία για το Ραζβάν Λουτσέσκου, για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν έχει δείξει το περυσινό του πρόσωπο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ