OPINIONS

ΠΑΟΚ: Το πρωτάθλημα του Βιεϊρίνια

ΠΑΟΚ: Το πρωτάθλημα του Βιεϊρίνια

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου καταθέτει την άποψη του για τον μεγάλο αρχηγό του ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια, ο οποίος απολύτως δίκαια θα είναι αυτός που θα σηκώσει φέτος το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Αν το φετινό πρωτάθλημα, που ολοένα και περισσότερο πλησιάζει στην Τούμπα, έχει ένα πρόσωπο αυτό είναι του Βιεϊρίνια. Και είναι απόλυτα δίκαιο το γεγονός ότι ο Πορτογάλος θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα πάρει πρώτος στα χέρια του το τρόπαιο του πρωταθλητή για να το σηκώσει στον αέρα, στην φιέστα του ΠΑΟΚ που θα γίνει στην Τούμπα.

Ο Αρχηγός, με το πρώτο γράμμα κεφαλαίο, είναι πάντα εκεί όταν η μπάλα καίει, είναι αυτός που έχει τα μάτια που γυαλίζουν όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την ομάδα του, ο ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει τα πιο σημαντικά γκολ στα πιο δύσκολα φετινά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

Ο Βιεϊρίνια έχει την προσωπικότητα, την ποιότητα, την αγωνιστική αξία, το ήθος να φορά και να τιμά το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Δικεφάλου και το γεγονός ότι το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια θα καταλήξει στα δικά του χέρια είναι απόλυτα σωστό και ταιριαστό.

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ

Ήμουν πάντα της άποψης ότι οι επιστροφές ποδοσφαιριστών και προπονητών δεν ευδοκιμούν και είναι σχεδόν πάντα καταδικασμένες σε αποτυχία. Την ίδια άποψη έχω και τώρα με τον Πορτογάλο να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Ο Βιεϊρίνια επέστρεψε στην Τούμπα όσο ώριμος χρειάζονταν για να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθειας του ΠΑΟΚ να πάρει τα πρωτεία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ στο μπράτσο το έχουν φορέσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές, με πρώτο όλων το Γιώργο Κούδα.

Το έχουν τιμήσει και φορέσει "εργάτες" όπως ο Κώστας Ιωσηφίδης, αυτός που σήκωσε το τελευταίο τρόπαιο πρωταθλήματος που κατέληξε στην Τούμπα. Το έχουν φορέσει ισχυρές προσωπικότητες όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια απολύτως δίκαιο βάζει το όνομα του στους ιστορικά μεγάλους αρχηγούς του ΠΑΟΚ.

Και όχι ως νέος… Ελ Σιντ αλλά έχοντας να προσφέρει και αγωνιστικά, έτοιμος να θυσιαστεί για την ομάδα του, αγωνιζόμενος εκεί που τον έχει ανάγκη. Στο άκρο της άμυνας; Εκεί ο Βιεϊρίνια… Στα χαφ; Εκεί ο Βιεϊρίνια… Ψάχνεις γκολ; Ο Βιεϊρίνια.

Μην ξεχνάει κανείς ότι στην πιο δύσκολη στιγμή του ΠΑΟΚ από την ημέρα που επέστρεψε στην Τούμπα ο Πορτογάλος, στο περυσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ όταν ο Ιβάν Σαββίδης έφτασε σε σημείο να ζητά από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο ο Βιεϊρίνια ήταν εκεί.

Ο μοναδικός που μπορούσε να αμφισβητήσει τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ και να προσπαθήσει να γλιτώσει τα χειρότερα για την ομάδα του.

ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Θα ήταν άδικο στην τρέλα της μεγάλης ανατροπής και της νίκης που φέρνει το Δικέφαλο του Βορρά ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να ξεχάσουν το Μαουρίσιο. Και δεν το έκαναν…

Ο Βιεϊρίνια, ο Μάτος το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν μετά τα γκολ που πέτυχαν ήταν να πάρουν την φανέλα του Βραζιλιάνου από τον πάγκο και να του στείλουν το μήνυμα ότι είναι και αυτός μαζί τους στα πανηγύρια. Γεγονός που δείχνει πόσο δεμένα είναι τα αποδυτήρια του Δικεφάλου, συστατικό απαραίτητο σε κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝΤΕΣ

Για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο μπορεί να πει κάποιος πολλά, αν σκεφτεί ότι μόλις χθες η ασπρόμαυρη ΠΑΕ ζήτησε με ανακοίνωση της στην επίσημη ιστοσελίδα της να μην κάνουν αυτό το ταξίδι.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ήδη πριν την απαγόρευση μετακίνησης, προμηθευτεί τα εισιτήρια του αγώνα, είναι μια δικαιολογία.

Το θέμα είναι ότι πολύ δύσκολα μπορεί οποιαδήποτε απαγόρευση να πείσει τους διψασμένους για το πρωτάθλημα φιλάθλους του ΠΑΟΚ να μείνουν μακριά από την ομάδα τους. Και είναι θέμα των ανθρώπων του Δικέφαλου να διαχειριστούν σωστά τη δίψα αυτή του κόσμου να βλέπει την ομάδα του.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ