OPINIONS

ΠΑΟΚ: Τρέχει ολοταχώς για τον τίτλο

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη μεγαλύτερη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, για τους οιωνούς κατάκτησης του τροπαίου και για την ομάδα του Λουτσέσκου που δεν σταματά πουθενά παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο.

Όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα την περίοδο 1984-85 ξεκίνησε τη σεζόν με νίκη επί του κακού του δαίμονα Απόλλωνα Αθηνών. Στο 31ολεπτό εκείνης της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ προηγούνταν ήδη με 0-3 με το Γιάννη Δαμανάκη να σκοράρει δύο γκολ και το Γιώργο Σκαρτάδο άλλο ένα.

Ο Απόλλων είχε μειώσει το σκορ σε 3-1 στο 59' με τον Μαϊστόροβιτς. Οιωνός τίτλου θα πει κανείς… Μόνο που εκείνο το παιχνίδι δεν είχε γίνει στη Ριζούπολη αλλά στη Νέα Φιλαδέλφεια και άλλες ομοιότητες στη διακύμανση του σκορ δεν υπάρχουν.

Χθες ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε στα τρία γκολ φτάνοντας σε ένα εντυπωσιακό 5-1 πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη σε έκταση του σκορ νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης χρειάζεται άλλες έξι νίκες στα εννέα παιχνίδια που απομένουν μέχρι τη λήξη της σεζόν για να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα από το μακρινό 1984-85 ακόμη και αν ο Ολυμπιακός κερδίσει όλους τους δικούς του αγώνες.

Το γεγονός ότι ο Δικέφαλος υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο απέχει και πάλι εννέα βαθμούς, του δίνει τη δυνατότητα να το… σηκώσει ακόμη και με πέντε νίκες συν δύο ισοπαλίες, ωστόσο με την εικόνα της η ομάδα του Λουτσέσκου δείχνει ότι είναι πιθανό ακόμη και ένα απόλυτο 9Χ9 μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΤΑ 21 ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΕΝΤΕΚΑ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Ρουμάνος είχε δίκιο που δεν ανησυχούσε για την έλλειψη καθαρόαιμου κόφτη μετά τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ και τα προβλήματα που αντιμετώπισε από την αρχή του 2019 ο Κάνιας. Το δίδυμο Μαουρίσιο - Σάχοβ δεν είχε σοβαρά προβλήματα απέναντι σε κανέναν αντίπαλο, αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο παιχνίδι στο νέο έτος με την Παναχαϊκή στην Πάτρα για το κύπελλο Ελλάδας.

Από τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση και ο Σέρτζιο Ολιβέιρα το σχήμα με δύο «οκτάρια» και ένα «δεκάρι» παράγει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που συμπαρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα.

Αυτό συνέβη και στη Ριζούπολη με τον ΠΑΟΚ επιθετικά να βγάζει φωτιές, να σκοράρει πέντε γκολ, έχοντας ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ, προσφέροντας στιγμές εξαιρετικού θεάματος με κάθετο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο.

Από την αρχή του 2019 σε επτά αγώνες πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 21 γκολ, μέσος όρος τρία ανά παιχνίδι. Μια συγκομιδή που γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα γκολ έχουν προέλθει από έντεκα διαφορετικούς σκόρερ. Ποιον να πιάσεις και ποιον να αφήσεις δηλαδή… Μόνο στη Ριζούπολη πέτυχε πέντε γκολ με πέντε διαφορετικούς παίκτες.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙ;

Ο Δικέφαλος είναι αποφασισμένος να μην κάνει δώρα σε κανέναν και απογοητεύει όποιον εναγωνίως περιμένει κάποια γκέλα. Η Τούμπα παραμένει απόρθητο φρούριο με τον ΠΑΟΚ να έχει κατακτήσει το απόλυτο με 11 νίκες σε 11 παιχνίδια αλλά και οι επιδόσεις του μακριά από την έδρα του είναι εφάμιλλες.

Αν καταφέρει μάλιστα να κερδίσει και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ θα έχει πετύχει ένα επίτευγμα που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Να βγάλει αήττητος όλο το πρόγραμμα του στην Αττική.

Μέχρι τώρα έχει τρεις νίκες (Γ. Καραϊσκάκης, Νέα Σμύρνη, Ριζούπολη) και δύο ισοπαλίες, τις μοναδικές του στο πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ παίζοντας για μια ώρα περίπου με παίκτη λιγότερο.

ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Μέσα σε όλα τα θετικά για τον ΠΑΟΚ έρχεται και η εικόνα των ποδοσφαιριστών του που χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές. Ο Λουτσέσκου θα πρέπει να αισθάνεται απόλυτα ευχαριστημένος βλέποντας πως έχει στη διάθεση του ποδοσφαιριστές με υψηλό κίνητρο.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι περίμενε περισσότερη ώρα στη γραμμή να μπει αλλαγή στο παιχνίδι, από όση χρειάστηκε να σκοράρει το τρίτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ και ο Πέδρο Ενρίκε μόνο που δεν ξέσπασε σε λυγμούς πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ από την ημέρα που επέστρεψε από το δανεισμό του στην Τούμπα.

Αν και ο Ζαμπά είναι ο παίκτης που χωρίς να τον κατονομάσει, όπως δήλωσε ο Λουτσέσκου, του είπε ότι καταλαβαίνει απόλυτα γιατί ενώ ήταν από τους κορυφαίους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έμεινε σήμερα στον πάγκο, ο Ρουμάνος έχει καταφέρει με τη βοήθεια των ποδοσφαιριστών του να δημιουργήσει τα ιδανικά αποδυτήρια.

Τι άλλο να περιμένουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που παρά τις απαγορεύσεις βρέθηκαν και στη Ριζούπολη και αποθέωσαν την ομάδα τους; Τίποτα παραπάνω από αυτά που ζητούν στα συνθήματα τους «πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο το Λευκό».

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ