OPINIONS

ΠΑΟΚ - Βίντι: Το αδικαιολόγητο "στραπάτσο" έφερε γκρίνια

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΟΣάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚπου στη χειρότερη ευρωπαϊκή βραδιά του, δεν έχασε μόνο την ευκαιρία να βάλει θεμέλια πρόκρισης αλλά για πρώτη φορά μετά από καιρό προκάλεσε μουρμούρα στην κερκίδα.

Και όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να περιπλέξει τα πράγματα στον όμιλο του στο EUROPA LEAGUE, να μετατρέψει σε... ντέρμπι την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και σε τελικό τον αγώνα στη Βουδαπέστη στις αρχές του Νοέμβρη.

Και όλα αυτά γιατί σε ένα παιχνίδι που από την ημέρα της κλήρωσης το είχαν σημειωμένο για τρίποντο, δεν έγινε απολύτως τίποτα για να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί που δικαίως αποδόθηκε μετά το εντυπωσιακό 4-1 επί της Μπάτε στη Λευκορωσία.

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το 0-2 από τη Βίντι, για το οποίο δεν υπάρχει καμία, τουλάχιστον σοβαρή, δικαιολογία. Για την τόσο λανθασμένη νοοτροπία με την οποία ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τους Ούγγρους, η ευθύνη είναι πρώτα του Λουτσέσκου και μετά των παικτών. Τουλάχιστον ο Ρουμάνος την ανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου. Θα είναι λάθος αν θεωρηθεί ότι το στραπάτσο με τη Βίντι ήταν απλά μια κακή ημέρα στη δουλειά. Όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ έδειξε για πρώτη φορά έλλειμμα σωστής νοοτροπίας, χωρίς λόγο και αιτία. Δεν ήταν μόνο ασύνδετος, ανοργάνωτος, ακίνδυνος στην επίθεση και επικίνδυνος στην άμυνα του. Αυτό που του κόστισε περισσότερο ήταν ότι έδειξε αλαζονεία, υπεροψία και τιμωρήθηκε από μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων.

ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ, ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ

Το χειρότερο δεν είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση. Αυτή μπορεί ακόμη να την πάρει και δεν αποκλείεται να τα καταφέρει κι εύκολα. Κερδίζεις στην Ουγγαρία, κερδίζεις και την τελευταία αγωνιστική τη Μπάτε στην Τούμπα και περνάς, χωρίς να είναι απαραίτητο να κάνεις την υπέρβαση στο Λονδίνο. Το χειρότερο για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι ότι σε έναν αγώνα που έπρεπε να κυλήσει διαφορετικά και με δική τους ευθύνη έφεραν μετά από καιρό μουρμούρα στις κερκίδες.

Μουρμούρα δεν ακούστηκε στην οδυνηρή ήττα από την Μπενφίκα, ούτε στην κατηφόρα της Τούμπας απέναντι στην Τσέλσι. Ακούστηκε όμως στο δεύτερο ημίχρονο με τη Βίντι, καθώς κούρασαν οι ημιτελείς ενέργειες, οι λάθος πάσες και όταν στο τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές πήγαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους, υπήρξαν αυτοί που χειροκρότησαν αλλά και εκείνοι που γκρίνιαζαν και με το δίκιο τους.

ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ…

Το πρωτάθλημα μπορεί να είναι αυτοσκοπός, ωστόσο δεν μπορεί να λειτουργεί ως παραμορφωτικός καθρέπτης σε μια τόσο κακή εμφάνιση. Το ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να λειτουργεί ως δικαιολογία για το «στραπάτσο» από τη Βίντι. Ούτε ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να γυρίσει την πλάτη σε μια ενδεχόμενη καλή πορεία στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ με την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει, αυτή που μέχρι τώρα του έχει δώσει βαθμούς και νίκες σε αρκετά παιχνίδια, επιβάλλεται να έχει την ικανότητα να κρατά και… δύο καρπούζια σε μια μασχάλη.

Μόνο που το βράδυ της Πέμπτης αυτό το περίφημο βάθος στο ρόστερ του Δικέφαλου δεν φάνηκε. Ο Καρέλης δεν είναι Πρίγιοβιτς και δεν μπορεί να κρατήσει μόνος την κορυφή της επίθεσης. Φάνηκε και στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά και με τη Βίντι ότι ο διεθνής επιθετικός χρειάζεται στηρίγματα γύρω του. Αλλά αυτό, δεν είναι κάτι καινούργιο και μάλλον ήταν εξ αρχής λάθος η χρησιμοποίηση του σε τέτοιο ρόλο.

Ο Σάχοβ δεν είναι Μαουρίσιο, αλλά έπρεπε να έχει περισσότερες βοήθειες από τους υπόλοιπους χαφ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τη Βίντι και δεν τις είχε. Όλα, όμως, πήγαν στραβά. Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε κάποιο σημείο του αγώνα να παίζει με τέσσερα «δεκάρια» -Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Ελ Καντουρί- και να μην μπορεί να δημιουργήσει. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από εκτέλεση πλαγίου άουτ στην πλάτη των αμυντικών του, ενώ πολλές φορές προσπαθεί να πληγώσει τους αντιπάλους του με τον ίδιο τρόπο. Δέχθηκε γκολ σε στημένη φάση γιατί ο Μάτος, ένας από τους πλέον επικίνδυνους ποδοσφαιριστές του στα δικά του κόρνερ, έχασε σε προσωπικό μαρκάρισμα τον αντίπαλο του.

Ίσως όλα τα παραπάνω την Δευτέρα το βράδυ με μια νίκη επί του Παναθηναϊκού να αποδειχθούν άκαιρα και να έχουν ξεχαστεί. Ωστόσο το «καμπανάκι» με την χθεσινή απότομη προσγείωση χτύπησε και χτύπησε για τα καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ