OPINIONS

Πλήρωσε την κακή του βραδιά

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό που τον βάζει στα playoffs από μειονεκτική θέση για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο ντέρμπι κορυφής από τον Ολυμπιακό γιατί είχε πολλούς από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές του σε κακή βραδιά. Στην πραγματικότητα ήταν λίγοι αυτοί που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν κατάφεραν να… κουβαλήσουν μαζί τους και τους υπόλοιπους.

Ο Αμπέλ Φερέιρα χρησιμοποιώντας την ενδεκάδα των προημιτελικών του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό πίστευε ότι θα έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο και τα ίδια αποτελέσματα. Χωρίς να μπορεί κανείς να του εγγυηθεί ότι απλά και μόνο με την ίδια ενδεκάδα θα πάρεις το ίδιο πάθος και την ίδια αγωνιστικότητα από την ομάδα σου.

Όπως και να έχει το πλάνο του, καλό ή κακό, δεν το υπηρέτησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε. Για παράδειγμα ο Μαουρίσιο που στην καλή του βραδιά είναι κομβικός για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, απείχε πολύ από τις εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων γεγονός που επηρέασε όλο το παιχνίδι του Δικεφάλου.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει εκτός παιχνιδιού και τους δύο ακραίους του Δικεφάλου και τον Δημήτρη Λημνιό που όπου και αν αγωνίστηκε, δεξιά ή αριστερά, λίγες φορές έγινε ουσιαστικός και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που και πάλι ζήτησε μπάλες αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Και μαζί με αυτούς και τον Σβιντέρσκι και αργότερα και τον Άκπομ που δεν δέχθηκαν σχεδόν ποτέ την μπάλα στην περιοχή του Σα.

Όχι ότι στον άξονα τα πράγματα πήγαν και πολύ καλύτερα. Ο Μίσιτς ήταν ο μόνος που πάλευε να μεταφέρει σωστά την μπάλα μπροστά και είχε και το καθαρό μυαλό να βλέπει γήπεδο και να τη μεταβιβάζει σωστά. Κάτι που για παράδειγμα δεν είχε ο Δημήτρης Πέλκας που έμεινε σε πολλές ημιτελείς προσπάθειες.

Μόνο με το Μίσιτς το Βιεϊρίνια, άντε… και το Γιαννούλη που έγινε ο μοιραίος με το αυτογκόλ που έκρινε το ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να έχει πολλές απαιτήσεις. Και μπορούσε μόνο να απειλήσει από στατικές φάσεις και δυο τρεις απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Βιεϊρίνια.

ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ PLAYOFFS

Έτσι ήρθε μια ήττα που όχι μόνο εξασφαλίζει στον Ολυμπιακό την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο αλλά βάζει τους ερυθρόλευκους λογικά με +5 στα playoffs. Κάτι που σημαίνει ότι για να πάρει το πρωτάθλημα φέτος ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει 6 βαθμούς περισσότερους από τους ερυθρόλευκους στους συνολικά 30 που θα διεκδικηθούν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρώτο και το κυριότερο για να γίνει και πάλι διεκδικητικός ο ΠΑΟΚ είναι να αλλάξει ο ίδιος την εικόνα που έδειξε στο σημερινό ντέρμπι και που τον οδήγησε στην ήττα σε ένα ντέρμπι στο οποίο κρίνονταν πολλά. Μια εικόνα κατώτερη των προσδοκιών που η αλήθεια είναι την έδειξε σε αρκετούς από τους αγώνες της φετινής σεζόν.

ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αν υπάρχει κάτι θετικό για τον ΠΑΟΚ μετά το σημερινό ντέρμπι είναι ότι στην Τούμπα δεν έγινε το παραμικρό. Μπορεί η αντιπαλότητα και η πόλωση όλες τις ημέρες που προηγήθηκαν να είχε φτάσει στα ύψη, ωστόσο οι φίλοι του Δικέφαλου που βρέθηκαν στο γήπεδο δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα, χωρίς παρεκτροπές και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Οι οπαδοί με την ώριμη συμπεριφορά τους – πανό, υβριστικά και άλλα θα ήταν ουτοπικό να μην τα περιμένει κανείς- δίνουν το δικαίωμα στην ομάδα του να διεκδικήσει τους στόχους της και τις πιθανότητες της στη συνέχεια της σεζόν και ο επίσημος ΠΑΟΚ θα πρέπει να χτίσει πάνω σε αυτήν τη συμπεριφορά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-1: Κόκκινη υπεροχή και νίκη - τίτλου στην Τούμπα
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών του Δικεφάλου
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η βαθμολογία μετά τη νίκη των ερυθρόλευκων
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ