OPINIONS

Πρέπει να του γίνει μάθημα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που κατάφερε να κρατήσει ζωντανό το αήττητο σερί του, ωστόσο θα πρέπει να προβληματιστεί για τα σημάδια που έδειξε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μια ανάσα από την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα μετά από43 συνεχόμενα παιχνίδια, από τον Παναθηναϊκό, που είναι άλλωστε και η τελευταία ελληνική ομάδα που έφυγε νικήτρια από την Τούμπα.

Για να την αποφύγει χρειάστηκε να ενεργοποιήσει το μεγάλο του όπλο, τον αρχηγό του, τον Βιεϊρίνια και ένα πέναλτι στην τελευταία στιγμή και των καθυστερήσεων. Ένα πέναλτι που σίγουρα αποτελεί ήδη αντικείμενοσυζήτησης και έγινε η αφορμή να τελειώσει το ντέρμπι- γιατί το παιχνίδι ντέρμπι ήταν και μάλιστα με τα όλα του - μέσα σε πολύ μεγάλη ένταση.

Το ότι η φάση έγινε στο τελευταίο λεπτό τον καθυστερήσεων δεν αλλάζει κάτι. Από την στιγμή που ο Βίντιτς πήγε στην οθόνη τουVARγια να δει αν υπήρξε ή όχι παράβαση στο σπρώξιμο του Κουρμπέλη στον Κρέσπο, ήταν ζήτημα ερμηνείας του ίδιου του Σλοβένου να αποφασίσει αν τελικά ήταν πέναλτι ή όχι.

Να ζυγίσει ο ίδιος και να κρίνει αν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν η αιτία που ο Ισπανός έπεσε στο έδαφος. Ότι και να ισχυρίζεται ο καθένας από εμάς δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία. Σπρώξιμο υπάρχει, αυτό είναι δεδομένο και ο διαιτητής είναι αυτός που θα πρέπει να αποφασίσει αν και εφόσον είναιαντικανονικό.

ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Σε κάθε περίπτωσηόσοι περίμεναν τεσσάρες και πεντάρες πρέπει να τα είδαν όλα…. Με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να συναγωνιστεί σε τρεξίματα τον Παναθηναϊκό, να μην έχει φαντασία στην επίθεση του και παρουσιάζεται, μετά από καιρό ευάλωτος αμυντικά, αφήνοντας τους αντιπάλους του να φτάνουν με σχετική άνεση στην περιοχή. Όλα αυτά έγιναν στην φάση του γκολ του Ζαχίντ…

Η αλήθεια είναι ότι λάθη σαν αυτό που έκανε ο Κρέσπο τα είχαν ξαναδεί στην αρχή της σεζόν από τους παίκτες της ομάδας τους αλλά τα είχαν μάλλον ξεχάσει οι φίλοι του ΠΑΟΚ.Να όμως που η ανασφάλεια στην άμυνα έφερε ξανά τα προσωπικά λάθη που κάνουν τα παιχνίδια δύσκολα για τους πρωταθλητές.

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν τελικά το χειρότερο αλλά εξακολουθεί να είναι κακό για τον ΠΑΟΚ, που περισσότερο από όλα θα πρέπει να προβληματιστεί από την σημερινή του εμφάνιση και όχι να μείνει στο γεγονός ότι παραμένει ζωντανό το αήττητο σερί.

Ακόμη και όταν έδειξε αποφασιστικότητα στην επίθεση του και ισοφάρισε, εκτέθηκε στη φάση του γκολ του Μακέντα με τρεις (!!!) ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να βγαίνουν μόνοι απέναντι στο Ζίβκοβιτς. Γενικά ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην έχει καθαρό μυαλό όταν το παιχνίδι του στράβωσε και το γεγονός ότι τελικά δεν ηττήθηκε δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν.

ΝΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ

Οι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου θα πρέπει να πήραν σήμερα το μάθημα τους και να μην ξανακάνουν το λάθος να πιστέψουν ότι υπάρχει παιχνίδι που θα κερδηθεί χωρίς μάχη, απέναντι σε κανέναν αντίπαλο. Πολύ περισσότερο απέναντι σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, που μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και να μην είναι στις καλύτερες του ημέρες, αλλά έχει «βαριά φανέλα» σε όποια κατάσταση και αν είναι.

Επίσης μιας και έφτασε τόσο κοντά στο φάσμα μιας ήττας ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τονισθεί ότι αυτό το αήττητο σερί, όσο τιμητικό και αν είναι δεν είναι το ζητούμενο. Είναι καλό για μια ομάδα να έχει μάθει να μην χάνει, αλλά αυτό δεν γίνεται να κρατήσει για πάντα. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να διατηρήσει τα σκήπτρα του και να πάρει και πάλι το πρωτάθλημα. Και για να τα καταφέρει χρειάζεται καθαρό μυαλό, ανασταλτική συνέπεια και μάχη σε όλα τα παιχνίδια.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ