OPINIONS

Προδωμένος και πάλι από την άμυνά του

Προδωμένος και πάλι από την άμυνά του

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, τον υπερπολύτιμο Γιόσιπ Μίσιτς που γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από μια οδυνηρή ήττα και την πληγή στην οποία εξελίσσεται η ανασταλτική λειτουργία του Δικέφαλου.

Ο φετινός ΠΑΟΚ για να κερδίσει έναν αγώνα πρέπει να πετυχαίνει τουλάχιστον δύο γκολ και αυτά δεν ήταν αρκετά για να του δώσουν τη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη.

Ίσα ίσα που τον γλίτωσαν από μια ήττα που θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ μεγάλους τριγμούς σε όλο το οικοδόμημα του. Και η μεγαλύτερη αιτία είναι ότι δεν μπορεί να παίξει άμυνα. Μεγάλο πρόβλημα που φαίνεται πως ο Αμπέλ Φερέιρα δεν μπορεί να λύσει.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Αμπέλ Φερέιρα έδειχνε να περιμένει τον Ομάρ Ελ Καντουρί, ωστόσο τελικά ο Μαροκινός έμεινε στον πάγκο παρέα με τον Άντερσον Εσίτι με τον Ντούγκλας Αουγκούστο να είναι το νέο πρόσωπο στον άξονα της μεσαίας γραμμής δίδυμο με το Γιόζιπ Μίσιτς. Έτσι και αλλιώς τα χαρακτηριστικά του νεαρού Βραζιλιάνου είναι πιο κοντά σε αυτό που θεωρείται « ανασταλτικός» μέσος και στο ρόλο που παίζει ο Νιγηριανός στο παιχνίδι του Δικέφαλου.

Αυτή ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και είχε και μια ακόμη αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα στο Περιστέρι με τον Λέο Ζαμπά στη θέση του Δημήτρη Λημνιού στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής του Δικέφαλου.

ΠΛΗΓΗ ΠΛΕΟΝ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ότι αλλαγή όμως και να κάνει ο προπονητής του ΠΑΟΚ η…ασθένεια της φετινής σεζόν δεν λέει να γιατρευτεί. Για μια ακόμη φορά η άμυνα του Δικεφάλου δεν λέει να αντιδράσει και στην πρώτη φάση που της κάνει ο αντίπαλος της δέχεται γκολ. Από στατική μάλιστα φάση, από ένα κόρνερ και από πολύ νωρίς ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Βέβαια το ίδιο δώρο έκανε και η άμυνα του Άρη και έτσι άμεσα ο Μάτος ισοφάρισε.

Ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκει γκολ είναι δεδομένο, το κακό για τους πρωταθλητές είναι ότι δεν μπορούν με τίποτα να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Το κοντέρ ήδη γράφει παθητικό σε όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι και μέχρι να σταματήσει να μετράει ο Δικεφάλος θα δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο να φτάνει στα αποτελέσματα που θέλει. Το μεγάλο όπλο της περυσινής σεζόν η ανασταλτική λειτουργεία, που κακά τα ψέμματα οδήγησε τον ΠΑΟΚ στον τίτλο φέτος έχει μετατραπεί σε πληγή. Ακόμη και όταν η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα κατάφερε να κλείσει τον Άρη στα καρέ του, μια αντεπίθεση ήταν αρκετή για να βρει ο αντίπαλος της γκολ και να ανακτήσει το προβάδισμα και να βάλει τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά, λίγο μάλιστα πριν από το 90΄.

ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΣ Ο ΜΙΣΙΤΣ

Η καρδιά του πρωταθλητή, το μέταλλο και η νοοτροπία νικητή δεν άφησαν τον Άρη να πάρει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Και κυρίως ο Γιόζιπ Μίσιτς που αποδεικνύεται υπερπολύτιμος για το φετινό ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης ήταν αυτός που έσωσε το βαθμό, διατήρησε το αήττητο του Δικεφάλου και τον γλίτωσε από μια οδυνηρή ήττα.

ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΜΥΝΑ…

Το ερωτηματικό όμως παραμένει… Μέχρι πότε ο ΠΑΟΚ θα χρειάζεται να σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ για να φτάνει στη νίκη; Μέχρι να σοβαρευτεί η άμυνα του και αυτή η ώρα φαίνεται πως δεν έχει έρθει ακόμη. Πλέον ο Δικέφαλος έχει μπροστά του δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια μακριά από την έδρα του σε ΟΑΚΑ με ΑΕΚ και Αστέρα στην Τρίπολη. Και στα δύο θα πρέπει να είναι σοβαρός αμυντικά, ειδάλλως θα κυνηγά και πάλι πολλά γκολ ακόμη και στις καθυστερήσεις.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ