OPINIONS

"Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ"

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα από τον Άρη που τερμάτισε το σερί του ΠΑΟΚ, αλλά δεν πρέπει να τον αποπροσανατολίσει από το μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Άρη και το αήττητο σερί του σταμάτησε στα 51 παιχνίδια. Κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ θα έχανε και οφείλει τώρα να ανασυνταχθεί. Το αήττητο που κράτησε τόσους μήνες δεν ήταν ούτε αυτοσκοπός ούτε πολύ περισσότερο ο μεγάλος στόχος του Δικεφάλου. Ο στόχος του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτός δεν κρίθηκε ακόμη και δεν θα είχε κριθεί ακόμη και αν έφευγε νικητής από την έδρα του Άρη.

Το "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ" του Γιάννη Αγγελάκα ταιριάζει γάντι και αποτυπώνει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό το ποια θα πρέπει να είναι η επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τους κιτρινόμαυρος. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να "κλάψει" για το χαμένο αήττητο σερί του. Ούτε πολύ περισσότερο έχει να "φοβηθεί" ότι από αυτό το παιχνίδι που χάθηκε μπορεί να χαθεί και το πρωτάθλημα "η φωλιά στον ουρανό" που λέει και το τραγούδι. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να δείξει στους αντιπάλους του, που περίμεναν πως και πως να έρθει αυτή η πρώτη ήττα μετά από τόσο καιρό, ότι μπορεί να δέχθηκε ένα πλήγμα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να τον αναγκάσει να χάσει τα κεκτημένα.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ

Εντάξεο, μόνο αν προσπαθήσει κάποιος να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του δεν θα παραδεχθεί πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα προτιμούσαν αυτό το αήττητο σερί να σπάσει από κάποιον άλλον αντίπαλο. Έστω όμως και έτσι ο τρόπος που ήρθε αυτή καθαυτή η ήττα είναι που θα πρέπει να τους προβληματίσει και όχι ότι βρέθηκε ομάδα στο πρωτάθλημα να τους κερδίσει.

Στην Τούμπα θα πρέπει να προβληματιστούν για τις αμυντικές αδυναμίες που έδειξε η ομάδα τους στο "Κλ. Βικελίδης", για το γεγονός ότι αρκετοί από τους παίκτες της βρέθηκαν σε άσχημη βραδιά, για τις επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα που δεν του βγήκαν. Για όλα αυτά ναι αλλά όχι γιατί γκρεμίστηκε ένα αήττητο σερί που κράτησε για 51 ολόκληρα παιχνίδια.

Είναι θέμα προβληματισμού το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε, για πρώτη φορά ίσως, κατώτερος των προσδοκιών σε ένα παιχνίδι που έτσι και αλλιώς ήταν γεμάτο ιδιαιτερότητες. Όπως και το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι ο ΠΑΟΚ προηγείται και στο τέλος δεν παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει, κυρίως γιατί αμυντικά δεν είναι αυτός που πρέπει. Ή ότι σε 5 ντέρμπι εντός και εκτός έδρας δεν έχει κερδίσει κανένα.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΗΤΤΗΤΟΥ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Τα ρεκόρ και τα… αήττητα δεν είναι μόνο αριθμοί, δείχνουν την νοοτροπία που έχει μια ομάδα, μια νοοτροπία που λέει ότι δεν χάνει πουθενά και από κανέναν. Αυτή η νοοτροπία βοήθησε τους παίκτες του Δικέφαλου να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να γυρίσουν παιχνίδια που έδειχναν χαμένα και να τρέχουν ένα απίστευτο σερί αήττητων αγώνων. Υπάρχουν και αρκετοί που πιστεύουν ότι αυτό το αήττητο, ίσως να τους δημιούργησε και ένα κλίμα εφησυχασμού, έκανε την ομάδα της Θεσσαλονίκης πιο…soft. Αν ήταν όμως έτσι αυτό το σερί θα είχε σταματήσει πολύ πριν από το ντέρμπι με τον Άρη.

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχασε το σερί τελείωσε και τώρα θα πρέπει να αναδείξει την νοοτροπία του πρωταθλητή. Να ξεπεράσει άμεσα την ήττα και να δει πως στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ θα είναι και πάλι στην πρώτη θέση. Ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια με τον ΟΦΗ στην Κρήτη για το κύπελλο, μεσοβδόμαδα, και στη συνέχεια το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Σε αυτά οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξουν ότι η σημερινή ήττα δεν είναι ικανή να τους επηρεάσει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ