OPINIONS

Στην Τούμπα έγινε του… VAR

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης, τον MVP Βιεϊρίνια και το VAR που είχε την τιμητική του στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 τον Αστέρα σε ένα παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνιστής δεν ήταν κάποιος από τους παίκτες αλλά το VAR που ήταν και αυτό που απέδωσε δικαιοσύνη. Το σχήμα που παρέταξε ο Αμπέλ Φερέιρα θύμισε πολύ το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Η απουσία του Δημήτρη Γιαννούλη από το αριστερό άκρο της άμυνας δημιούργησε ένα ντόμινο εσωτερικών κυρίως αλλαγών. Ο Βιεϊρίνια οπισθοχώρησε στην άμυνα, ο Πέλκας μετατοπίστηκε αριστερά, ο Μίσιτς προωθήθηκε στο "δέκα" και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στην πραγματικότητα πήρε τη θέση του Γιαννούλη στην ενδεκάδα.

Ο Βιεϊρίνια σε έναν ρόλο που τον ανέδειξε σε MVP του ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις και έδειξε το… δρόμο.

Ο ΜΙΣΙΤΣ ΣΤΟ "ΔΕΚΑ"

Όλα αυτά φυσικά και έγιναν εξαιτίας της πολύ καλής εμφάνισης που έκανε ο Μίσιτς στην Κρήτη με τις τρεις ασίστ του στα ισάριθμα γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ και του εξασφάλισαν την πρόκριση στους 8 του κυπέλλου Ελλάδας. Αν τα δείγματα γραφής του Κροάτη σε ρόλο οργανωτικό δεν ήταν αξιόπιστα δύσκολα ο Αμπέλ Φερέιρα θα τον χρησιμοποιούσε ξανά στη θέση αυτή.

Το σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν μια "άσκηση επί χόρτου" για το τι θα πρέπει να περιμένει κανείς στην περίπτωση που τις επόμενες ημέρες προκύψει κάποια πρόταση για την παραχώρηση του Γιαννούλη. Κι αυτό διότι ο Γιαννούλης, που μέχρι σήμερα δεν είχε χάσει ούτε λεπτό στους αγώνες του ΠΑΟΚ, είναι δίχως το άλλο σημείο αναφοράς στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο Δικέφαλος από την ώρα που τον ανέλαβε ο Αμπέλ Φερέιρα. Εκτός και αν θεωρεί κανείς ότι ο Ράφα Σοάρες για τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει επαφές με την Γκιμαράες μπορεί να αναλάβει ένα τόσο κομβικό ρόλο από την πρώτη ημέρα που θα αποκτηθεί, αν και εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον ο Γιόζιπ Μίσιτς δεν ήταν και τόσο καθοριστικός. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει από νωρίς το γκολ αλλά χρειάστηκε να περιμένει περίπου μισή ώρα για να το πανηγυρίσει. Μάλιστα μετά από καιρό ο Δικέφαλος πέτυχε γκολ από κομπίνα κάτι που έκανε συχνά πέρυσι στη χρονιά του πρωταθλήματος έστω και αν δεν του βγήκε σε απόλυτο βαθμό σε μια στατική φάση. Ο Λημνιός πάτησε την μπάλα ο Βιεϊρίνια προχώρησε μερικά μέτρα και θέλησε με κάθετη πάσα να βρει τον Πέλκα αλλά από παρέμβαση αμυντικού αυτή έφτασε στον Σβιντέρσκι που από κοντά δεν αστόχησε.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΣΩ VAR

Μια φάση που όπως αρκετές άλλες κρίθηκε στο VAR που είχε στην Τούμπα την τιμητική του. Άλλες τέσσερις φορές είχαμε φάσεις που κρίθηκαν στα ριπλέι που έβλεπαν οι διαιτητές:

1. Η κομπίνα στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ με το ερώτημα να είναι αν κύλησε η μπάλα στο πάτημα του Λημνιού. Η απόφαση ήταν κύλησε.

2. Σε μια σύγκρουση ανάμεσα στον Ντόουγκλας Αουγκούστο και τον Μπόρχα Φερνάντεθ εντός περιοχής του ΠΑΟΚ , με τους δύο παίκτες να βρίσκονται πλάτη με τον Σκουλά να βλέπει ριπλέι και να δείχνει παίζεται.

3. Στο γκολ του Πέλκα με τον δεύτερο βοηθό να σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ και τελικά μέσω του VAR να μετρά κανονικά το γκολ.

4. Στο 65΄ο Σβιντέρσκι πέφτει από μαρκάρισμα του Σουάρεθ ο Σκουλάς δείχνει πέναλτι και αποβάλλει τον αμυντικό του Αστέρα με απευθείας κόκκινη. Με το VAR φάνηκε ότι το μαρκάρισμα ξεκίνησε εκτός περιοχής και η απόφαση άλλαξε. Φάουλ για τον ΠΑΟΚ αποβολή για Σουάρεθ με δεύτερη όμως κίτρινη.

5. Το γκολ του Αστέρα που αρχικά θεωρήθηκε αντικανονικό με τον Μαρκ Φερνάντες να υποδεικνύεται σε θέση οφ σάιντ. Ο Ισπανός φαινόταν να καλύπτεται στην πάσα από την οποία ξεκινά η φάση και το ερώτημα ήταν αν είχε κάνει επαφή ο Χαoυρέγκι με την μπάλα πριν αυτή φτάσει στο Φερνάντες. Τo VAR έδειξε ότι δεν υπήρξε και το γκολ μέτρησε κανονικά.

Πέντε φάσεις κρίσιμες με τρεις αλλαγές απόφασης που ήταν σωστές. Έτσι καμία από τις δύο ομάδες δεν αδικήθηκε. Άλλωστε για αυτό το λόγο μπήκε το VAR στη ζωή μας, για να διορθώνει όσα περισσότερα λάθη μπορεί για να γίνεται το παιχνίδι δίκαιο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - Αστέρας 3-1: "Καθάρισε" o Δικέφαλος με την ποιότητά του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ