OPINIONS

Στον τελικό με one man show ο ΠΑΟΚ

Στον τελικό με one man show ο ΠΑΟΚ

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Μάτος που μετέτρεψε σε προσωπικό του πάρτι τον πρώτο ημιτελικό με τον Αστέρα, τον Λουτσέσκου που διαχειρίζεται άριστα τα αποδυτήρια του και υποκλίνεται στην τεράστια προσωπικότητα του Μπίσεσβαρ.

Ο Λέο Μάτος γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα χθεσινά γενέθλια του και με δύο δικά του γκολ στέλνει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Βραζιλιάνος οδηγεί το Δικέφαλο κοντά στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του σε μια χρονιά που εξελίσσεται ονειρικά για τους οπαδούς του.

"El loco", "ο τρελός", είναι το προσωνύμιο που του έχουν δώσει οι άνθρωποι που χειρίζονται τα social media του Δικέφαλου και που πολλές φορές, όταν το μάτι του γυαλίζει στον αγωνιστικό χώρο του ταιριάζει γάντι.

Ο Μάτος, λοιπόν, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, στον πρώτο ημιτελικό με τον Αστέρα. Και δεν είναι ότι βρίσκεται εκεί που πρέπει στα δύο γκολ που πετυχαίνει, το πρώτο βέβαια σε οριακή θέση οφ σάιντ και το δεύτερο άπιαστο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βραζιλιάνος δηλώνει παρών ίσως στην πιο επικίνδυνη στιγμή του Αστέρα όταν ο Ιγκλέσιας περνά από τον Βαρέλα, βρίσκεται μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη και ο Μάτος του παίρνει την μπουκιά από το στόμα.

Πώς οδηγεί στον τελικό την ομάδα του ο Βραζιλιάνος; Έδωσε στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα στο σκορ και μάλιστα νωρίς σχετικά στο παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Γιώργο Παράσχο να εγκαταλείψει το σφιχτό σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και να βγάλει λίγο πιο μπροστά από τα στόπερ του το Βαλιέντε.

Και όχι μόνο προηγείται με δικό του ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Μάτος είναι καθοριστικός και στην προσπάθεια της ομάδας του να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Πασχαλάκη.

Η νίκη με καθαρό σκορ ήταν εξ αρχής το ζητούμενο για τον Δικέφαλο και ακόμη με το ισχνό 1-0 να πήγαινε στην Τρίπολη τη Μεγάλη Εβδομάδα, πάλι θα ήταν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Θα χρειαζόταν βέβαια να σκοράρει και στην Αρκαδία. Κάτι ωστόσο που είναι εξαιρετικά πιθανό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε για τελευταία φορά στο μηδέν απέναντι σε ελληνική ομάδα πριν από 16 μήνες περίπου , στο εκός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 5 Νοεμβρίου του 2017. Θα έπρεπε ωστόσο να ξορκίσει και το φάντασμα στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" όπως έχει ξορκίσει για τα καλά πλέον το ΟΑΚΑ.

Το σίγουρο είναι ότι με το δεύτερο γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και το τελικό 2-0 φέρνει τον ΠΑΟΚ ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό. Γιατί για να μην είναι εκεί ο Δικέφαλος θα πρέπει να παρουσιάσει…αυτοκτονικές τάσεις, τις όποιες δεν έχει δείξει σε καμία περίπτωση τουλάχιστον φέτος. Η ομάδα του Λουτσέσκου συνεχίζει σοβαρή και πειθαρχημένη την πορεία προς την κατάκτηση των στόχων της: "πρωτάθλημα και κύπελλο" όπως ζητούσαν οι οπαδοί της στην Τούμπα, χωρίς να δίνει δικαιώματα.

ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Το σημαντικό για το Ρουμάνο τεχνικό είναι ότι οδεύοντας προς την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου φροντίζει να κρατά ενεργοποιημένους όλους τους ποδοσφαιριστές του. Μπορεί να φαινόταν αρχικά παράδοξο ή ακόμη και ριψοκίνδυνο το γεγονός ότι επέλεξε να σπάσει το κορυφαίο δίδυμο κεντρικών αμυντικών στην Ελλάδα για να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ίνγκασον. Και πολύ περισσότερο ριψοκίνδυνο ήταν να ξεκινήσει έναν αγώνα με δίδυμο στα χαφ τους Μίσιτς και Κάνιας που δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί, που ήταν και οι δύο σχεδόν στο περιθώριο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφήνοντας εκτός αποστολής τον Ολιβέιρα.

Στον τελικό με one man show ο ΠΑΟΚ

Ωστόσο ήταν μια συνειδητή επιλογή για να δείξει πρώτα από όλα στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του ότι τους θεωρεί όλους σημαντικούς και απαραίτητους για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Οι δύο του χαφ τον δικαίωσαν για την επιλογή του και είναι σίγουρο ότι θα το δικαιώσει και ο Ίνγκασον που μετά τον αγώνα δήλωσε πως είναι ακόμη νέος (!!!) και μαθαίνει πολλά (!!!) από τους Κρέσπο και Βαρέλα.

Ο 25χρονος Ισλανός με 233 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο και παρουσία σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου αναγνώρισε ότι οι δύο βασικοί στόπερ του ΠΑΟΚ έχουν προτεραιότητα και δήλωσε πως θα περιμένει και αυτός τις ευκαιρίες του. Το γεγονός ότι πήρε μια σε ημιτελικό κυπέλλου Ελλάδας είναι σίγουρο ότι τον έκανε να αισθανθεί καλύτερα και αυτός ήταν ο σκοπός του Λουτσέσκου, που πάντα σκέφτεται πως θα διατηρήσει το καλό κλίμα και τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΒΕΡΑΡ

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές πάντως του αγώνα, την πρόσφερε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που αποδεικνύει ότι εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, είναι και τεράστια προσωπικότητα. Έρχεται την ώρα της αλλαγής του Χοσέ Κάνιας που μετά από καιρό επέστρεψε στους αγώνες του ΠΑΟΚ, που το πιθανότερο είναι το καλοκαίρι να μείνει ελεύθερος και ο Μπίσεσβαρ τρέχει να ζητήσει από τον κόσμο να τον χειροκροτήσει.

Στον τελικό με one man show ο ΠΑΟΚ

Το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν με άλλους συμπαίκτες του, ωστόσο αυτή τη φορά το κάνει μάλιστα τόσο φανερά που αναγκάζει τους πάντες ακόμη και τους συμπαίκτες του να χειροκροτήσουν τον Ισπανό. Και ξαφνικά ένα ολόκληρο γήπεδο αποθεώνει τον Κάνιας, μετά τις προτροπές του… μεγάλου Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που τιμά την ομάδα του, τους συμπαίκτες του και την φανέλα που φορά.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ