OPINIONS

Τα νέα στοιχεία του Λουτσέσκου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ Κ23 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ Κ23 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τις πρώτες εικόνες του ΠΑΟΚ, για όσα είδε ο Λουτσέσκου να βγαίνουν από τις προπονήσεις στο γήπεδο και τους παίκτες που ξεχώρισαν στο ματς με τη Γάνδη.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το χορό των φιλικών του αγώνων με την ευρεία νίκη απέναντι στην Κ-23 της Γάνδης. Ο Λουτσέσκου έχει κάθε λόγο να χαμογελά, όχι τόσο γιατί είδε τους παίκτες του να σκοράρουν πέντε γκολ, αλλά πολύ περισσότερο γιατί είδε στο γήπεδο πράγματα που δουλεύει στις προπονήσεις.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε στο πρώτο του φιλικό μόνο έναν νεοφερμένο, το Λέο Σαμπά, στη σύνθεση του, ωστόσο ήταν στο β' μια ομάδα διαφορετική με τους Χαρίση, Κίτσιου, Λάμπρου, Μυστακίδης που επέστρεψαν από δανεισμό, το Μιχόγεβιτς που δεν έπαιξε παρά μόνο στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος αλλά και το νεαρό Μπαλογιάννη.

Και το να κρατά τα στοιχεία που την χαρακτήρισαν θετικά την περασμένη αγωνιστική περίοδο είναι ένα ζητούμενο σημαντικό για τον Ρουμάνο τεχνικό. Είναι δεδομένο ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ προσπαθεί να βάλει και νέα στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας του. Θέλει η ομάδα του να διατηρήσει τη συνοχή που είχε πέρυσι, να παίζει το ίδιο κυριαρχικό ποδόσφαιρο κατοχής και να έχει την ίδια νοοτροπία νικητή στο γήπεδο που έδειχνε από το περυσινό Δεκέμβριο και μετά.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Τι ψάχνει επιπλέον; Θέλει μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο όταν χάνεται η κατοχή της μπάλας, περισσότερο επιθετική άμυνα, ζητά από τους παίκτες του να εκμεταλλεύονται όσο μπορούν καλύτερα τους χώρους και να τους βλέπει να αναπτύσσονται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Απέναντι στους πιτσιρικάδες της Γάνδης τα είδε όλα αυτά.

Και μάλιστα τα είδε περισσότερο από την ενδεκάδα του δευτέρου ημιχρόνου με τους Μπαλογιάννη, Κίτσιου ακραίους αμυντικούς, τον Χαρίση δίπλα στο Σάκχοβ, τους Λάμπρου και Λημνιό στα άκρα της επίθεσης και τον Μυστακίδη στην κορυφή. Τα συμπεράσματα μπορεί να μην είναι ασφαλή ωστόσο είναι θετικά για το πόσο γρήγορα όλοι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές αφομοιώνουν τόσο άμεσα τα «θέλω» και τα «πρέπει» του προπονητή τους.

Μπορεί να μοιάζει παράξενο που η κουβέντα με αφορμή το πρώτο φετινό φιλικό του Δικέφαλου να γυρνά περισσότερο γύρω από τον Λάμπρου, για παράδειγμα, παρά για το Σαμπά, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν. Ο Λουτσέσκου έχει δείξει από πέρυσι ότι δεν ξεχωρίζει τους παίκτες του σε βασικούς και αναπληρωματικούς, ότι είναι δίκαιος απέναντι στους ποδοσφαιριστές του που γνωρίζουν πως όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους.

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΛΕΒΕΚ

Όλοι εκτός μάλλον από τον Ντοριάν Λεβέκ που φαίνεται να έχασε και πάλι τη δική του. Ο Γάλλος που έχασε την περασμένη χρονιά λόγω τραυματισμών, που τους κουβαλούσε μαζί του, έδειχνε πως είναι έτοιμος να επιστρέψει για να διεκδικήσει τη θέση στο ρόστερ, που έτσι και αλλιώς του εξασφαλίζει το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι με τον ΠΑΟΚ.

Και όμως στο ίδιο γήπεδο όπως και πέρυσι στο αντίστοιχο πρώτο φιλικού του ΠΑΟΚ ο Λεβέκ και πάλι δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τότε είχε συγκρουστεί με τον Μάτος και τραυματίστηκε, τώρα ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και ενώ είχε δηλωθεί ότι θα παίξει στο δεύτερο ημίχρονο επέστρεψε στο ξενοδοχείο της αποστολής. Το μέλλον του Γάλλου έγινε και πάλι δυσοίωνο, μετά από μόλις τέσσερις ημέρες προετοιμασίας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού»… Ο νεαρός Κώστας Μπαλογιάννης που σε άλλες συνθήκες, με τους Βιεϊρίνια και το Γάλλο ενεργούς, θα έβλεπε το φιλικό από την κερκίδα, ήταν ο μόνος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε για ολόκληρο το 90λεπτο.

Και μπορεί να μην είναι ακραίος αμυντικός αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις σε σημείο που ο Λουτσέσκου έφτασε να δηλώσει πως ο Μπαλογιάννης μπορεί να γίνει σπουδαίο αριστερό μπακ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ Κ23 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΓΑΝΔΗ Κ23 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM) EUROKINISSI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ