OPINIONS

Τα σημάδια δείχνουν τίτλο για τον ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, τη δεύτερη διαδοχική σε ντέρμπι, που δείχνει ότι είναι ομάδα φτιαγμένη για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων κατάφερε να νικήσει και την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και έδειξε ότι είναι μια ομάδα που έχει την ποιότητα, την ψυχολογία και πλέον και τη νοοτροπία για να κατακτήσει το πρωτάθλημα .

Ο Δικέφαλος μπορεί να κινηθεί πλέον και βαθμοθηρικά για να φτάσει στο μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπορεί να μην έκανε τόσο καλή εμφάνιση όσο ίσως έκανε πέρυσι, ωστόσο διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις καταστάσεις που βρήκε μπροστά του και στο τέλος έφυγε με ένα πολύ μεγάλο διπλό κυρίως από βαθμολογική άποψη.

Και άντεξε στην ορμή των αντιπάλων του στην αρχή του αγώνα και στη συνέχεια με καλή κυκλοφορία της μπάλας ισορρόπησε και όταν βρέθηκε μπροστά το σκορ διαχειρίστηκε με πάθος και με προσήλωση το προβάδισμα του.

Οι πέντε νίκες στην αρχή του πρωταθλήματος είναι ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και της έχουν δώσει τη δυνατότητα να πατήσει από την 5η αγωνιστική ήδη στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην ουσία ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την χρονιά από εκεί που την άφησε πέρυσι και περνώντας από το Γ. Καραϊσκάκης έδειξε αν μη τι άλλο ότι έχει τα κότσια να το πάει φέτος μέχρι το τέρμα.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Και μάλιστα την ώρα που φαίνεται ότι αυτή η ομάδα του Λουτσέσκου, που στην ουσία είναι η περυσινή, δεν έχει ακόμη βρει ταβάνι! Οι έντεκα παλιοί που έπαιξαν κατά της ΑΕΚ έπαιξαν και κατά του Ολυμπιακού, ωστόσο αυτοί που ήρθαν δείχνουν πλέον ότι μπορούν να βελτιώσουν την ομάδας της Θεσσαλονίκης. Και ο Βέρνμπλουμ σιγά σιγά ανεβαίνει και είναι μεγάλη υπόθεση, ενώ και ο Τόσκα δείχνει ότι είναι ένας αμυντικός με εμπειρία και δυνατότητες και ο Ζαμπά μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα άκρα του Δικεφάλου. Βέβαια ακόμη και οι παλιοί δεν έχουν βρεθεί ακόμη στο ίδιο επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης, στο οποίο είχαν φτάσει στο μεγαλύτερο διάστημα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ έδειξε με τη σημερινή του νίκη κυρίως στους αντιπάλους του, ότι είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και το έκανε με ηχηρό τρόπο, βάζοντας μπροστά την ποιότητα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τη νοοτροπία του νικητή σε αυτό με τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι να δείξει και στην συνέχεια την ίδια συγκέντρωση, περισσότερη πειθαρχεία και πολύ μεγαλύτερη ψυχραιμία. Γιατί καμία ομάδα δεν πήρε το πρωτάθλημα στα τέλη του Σεπτέμβρη και ο ΠΑΟΚ δεν το κατέκτησε ακόμη.

Αυτό που κατάφερε να κάνει είναι να δείξει στους υπόλοιπους συνδιεκδικητές ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτούς και πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πλέον όλο το πακέτο. Και νομίζω ότι έχει δίκιο ο Λουτσέσκου όταν λέει πως οι εμπειρίες που κέρδισαν οι παίκτες του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα τους βοηθήσουν στα δύσκολα παιχνίδια που θα βρουν μπροστά του όπως αυτό με τον Ολυμπιακό.

Ακόμη και σημειολογικά να το δει κανείς, ο ΠΑΟΚ που τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στα ντέρμπι με τους μεγάλους της Αθήνας ίσως στο πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν έδειξε πάθος και χαρακτήρα και όπως παραδέχθηκε και ο Λουτσέσκου έστω με λίγη τύχη, πήρε μια σπουδαία νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ